Přejít na obsah

Houby, hřiby, muchomůrky


Doporučené příspěvky

Ano, až moc mi to připomíná styl hamty-hamty. Nejdřív beru vše, co mi přijde pod rukum a když už to nemám kam dávat, tož namísto toho, abych odešel z lesa spokojený s plným košíkem, vyházím, co se mi přestane líbit, a sbírám dál...? Můžete se na mě zlobit jak chcete, ale tohle je prostě prasárna. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se nezlobím jen se ptám. Ale jaký to bude mít pro mě význam si domu přinést špatné houby, které vyhodím až doma? Je to přírodnina, bez problému se v lese rozloží a já si domů přinesu houby, které aspoň zpracuju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zásadně sbírám jen ty houby, které si odnesu domů. Které se mi nelíbí, nechávám na pokoji - buď ať se samy, jak píšeš, rozloží, nebo pro někoho, kdo jde po mně a nemá štěstí na ty lepčí. Dělat to jako kolega výš je neúcta k houbám a k lesu obecně, sorry jako... 🙁

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V pohodě, neberu Ti Tvůj názor, ale říkat, že sbíráš jen houby co si odneseš domu mi nepřijde reálně, takže když vezmeš do ruky houbu a zjistíš, že je blbá, tak jí přesto vezmeš a vyhodíš jí až doma? Opět opakuji, nehádám se, neutočím, jen se ptám

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sbírám houby pokud možno mladé, nepřerostlé, neožrané slimáky či nepřemokřené. Už na pohled bývá tedy zřejmé, jaká ta která houba je, a která se mi nezamlouvá, tu nechám (do)růst. Ano, stane se, že houbu vydloubnu a teprv pak zjistím, že zespodu je špatná, tož ji odložím. Ale že bych bral šmahem vše a pak to ještě v lese selektoval, jen abych měl místo pro další a lepší, to fakt nee. Mír v duši, jen si tak povídáme.

P.S. Jsem kluk z vesnice a do lesa to mám tak pět minut. Letos ale zatím nic, bohužel, nerostou... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No von ale ten scénář je přece obvykle takovej, že deš do lesa a nevíš, kolik najdeš hub. Takže sbíráš všechny jak ležej a běžej. A až v průběhu akce zjistíš, že teda rostou a to pak přejdeš do módu vybírání si. Takže ty hnusný vyhodíš a sbíráš už jen ty pěkný. Nevím, proč by to měla bejt nějaká neúcta k lesu nebo co. Ale jako je mně samozřejme líto těch nešťastnejch v tom samým lese, co musej sbírat jen ty hnusný páč na hezký nemaj štěstí.

EDIT: Já to tady asi špatně dávám, mně už dost pocuchal nervy Safi s placením parkovného. 😀 😀

Upraveno uživatelem Zmizík
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Babičky měly pravdu dycky, dycky! 👍 😀

Tady v kutnohorskokolínském pohraničí máme písčité podloží lesa a tedy v něm bývá hodně sucho. Ale jo, pár hub se už prý najít dá, ale žádný zázrak, uvidíme, co dál. 

Upraveno uživatelem colommbo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...