Peta-Biker Odesláno 16. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2011 (upraveno) Tak změna. Poté, co jsem dneska napsal do firmy poměrně rozladěný mail, mi přišla odpověď, kterou jsem nečekal. Vážený pane, zásilku právě TEĎ doručil kurýr ze Swiss. Svědkem je mi 5 lidí ---) No, bez komentáře. Upraveno 16. listopadu 2011 uživatelem Peta-Biker
pavča Odesláno 16. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2011 Tak změna, poté, co jsem dneska napsal do firmy poměrně rozladěný mail, mi přlšla odpověď, kterou jsem nečekal. Vážený pane, zásilku právě TEĎ doručil kurýr ze Swiss. Svědkem je mi 5 lidí ---) No, bez komentáře. No vidíš, to bylo řečí a osočování a oni na tom makali jako diví. Já, být Tebou, tak se jim veřejně omluvím a asi bych jim dal nějaké dýško za rychlost a ochotu. Takovéto obchodníky je zapotřebí si hýčkat.
Peta-Biker Odesláno 16. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2011 (upraveno) No vidíš, to bylo řečí a osočování a oni na tom makali jako diví. Já, být Tebou, tak se jim veřejně omluvím a asi bych jim dal nějaké dýško za rychlost a ochotu. Takovéto obchodníky je zapotřebí si hýčkat. No, vrchol sprostoty. Kdy jsem jí napsal, že si sponu mohou nechat. Dostalo se mi odpověďi - nevadí, my ji upotřebíme. Mějte se :--) Nicméně, abych byl přesný, mé poslední dva maily byly takové : "My si zřejmě nerozumíme. Já po Vás nechtěl, ať mi řeknete přesný čas a den, ale to, zda mne můžete informovat o tom, jak to vypadá. To už si můžu napsat v Aj/Nj jazyce mail sám a napsat rovnou do Švýcarska, kde bych udělal objednávku. Věřím, že by se mi věnovali lépe a vážili si, že vůbec někdo má zájem o tak neobvyklou věc. Pokud Vám připadá normální jednání, že za 35 dní nejste schopna podat informaci o tom, že spona ještě není, případně, že už je na cestě a nebo cokoliv, nemáte na místě, kde jste, co dělat. Já bych z firmy letěl okamžitě, pokud by si klient stěžoval, že jsem nebyl schopen mu poskytnout jakékoliv info o věci, kterou chce. Více se o tom už nebudu bavit. Jen by mne zajímalo v případě, že bych si objednával hodinky za 100k, zda by Váš přístup byl stejně profesionální a za 35 dní by jste se neobtěžovala zavolat a nebo napsat aspoň zmínku o tom, jak to vypadá. Sponu si můžete zarámovat. Jsem si hluboce oddechl, jinak bych Vám tu sponu zaplatil, ať Vám nedělám škodu a případně bych Vám mohl i proplatit účty za telefonní hovor, když nemáte peníze na to, že budete telefonicky kontakovat člověka, který Vám ještě v mailu psal číslo, ať se mu ozvete . Nebojte, až budu mít čas, jistě ve Švýcarsku budou mít radost, jaké lidi zaměstnávají tady s jejich výrobky. Zřejmě Vám připadá normální jednání, kdy za takovou dobu nejste schopna zvednout telefon a zavolat s tím, že spona ještě není. Zřejmě jste mi asi chtěla udělat radost na Vánoce. Děláte si reklamu sami, mě je to jedno. Až všichni přejdou k Dušákům a do Carollina, možná se ten přístup malinko změní. Problém je taky v tom, že tady v ČR si nechají lidi vše líbit, tohle by se v zrahraničí nestalo, to Vám garantuji a pokud ano, důrazně, opakuju, důrazně by Vám vedení dalo najevo, že takhle teda ne. Pěkný zbytek dne" Asi tak. Upraveno 16. listopadu 2011 uživatelem Peta-Biker
pavča Odesláno 16. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2011 (upraveno) No, vrchol sprostoty. Kdy jsem jí napsal, že si sponu mohou nechat. Dostalo se mi odpověďi - nevadí, my ji upotřebíme. Mějte se :--) Nicméně, abych byl přesný, mé poslední dva maily byly takové : "My si zřejmě nerozumíme. Já po Vás nechtěl, ať mi řeknete přesný čas a den, ale to, zda mne můžete informovat o tom, jak to vypadá. To už si můžu napsat v Aj/Nj jazyce mail sám a napsat rovnou do Švýcarska, kde bych udělal objednávku. Věřím, že by se mi věnovali lépe a vážili si, že vůbec někdo má zájem o tak neobvyklou věc. Pokud Vám připadá normální jednání, že za 35 dní nejste schopna podat informaci o tom, že spona ještě není, případně, že už je na cestě a nebo cokoliv, nemáte na místě, kde jste, co dělat. Já bych z firmy letěl okamžitě, pokud by si klient stěžoval, že jsem nebyl schopen mu poskytnout jakékoliv info o věci, kterou chce. Více se o tom už nebudu bavit. Jen by mne zajímalo v případě, že bych si objednával hodinky za 100k, zda by Váš přístup byl stejně profesionální a za 35 dní by jste se neobtěžovala zavolat a nebo napsat aspoň zmínku o tom, jak to vypadá. Sponu si můžete zarámovat. Jsem si hluboce oddechl, jinak bych Vám tu sponu zaplatil, ať Vám nedělám škodu a případně bych Vám mohl i proplatit účty za telefonní hovor, když nemáte peníze na to, že budete telefonicky kontakovat člověka, který Vám ještě v mailu psal číslo, ať se mu ozvete . Nebojte, až budu mít čas, jistě ve Švýcarsku budou mít radost, jaké lidi zaměstnávají tady s jejich výrobky. Zřejmě Vám připadá normální jednání, kdy za takovou dobu nejste schopna zvednout telefon a zavolat s tím, že spona ještě není. Zřejmě jste mi asi chtěla udělat radost na Vánoce. Děláte si reklamu sami, mě je to jedno. Až všichni přejdou k Dušákům a do Carollina, možná se ten přístup malinko změní. Problém je taky v tom, že tady v ČR si nechají lidi vše líbit, tohle by se v zrahraničí nestalo, to Vám garantuji a pokud ano, důrazně, opakuju, důrazně by Vám vedení dalo najevo, že takhle teda ne. Pěkný zbytek dne" Asi tak. Hele, Ty jsi na ně nějakej vysazenej, není Ti hanba??? Vždyť jsou to také jen lidé a nejsi jediný zákazník. Oni jsou výhradní zastoupení pro TAG Heuer, tak s nimi podle toho jednej, jó?! Upraveno 16. listopadu 2011 uživatelem pavča
Frantik Odesláno 16. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2011 Uplne stejny jednani je napriklad v Carollinu - tam je to standard. Dva clanky na tah Breitling cekacka skoro 2 mesice. Na zacatku potvrdili ze to bude 10 - 14 dni. Pak uz nikdo nezavolal, neobtezoval se napsat, pak meli vsichni dovolenou a neslo se dovolat, apod. A kdyz jsem si tam pro ne prisel, tak se smali a rekli "jeee, to musite byt vy pro ty dva clanky, hehehe, konecne jste se dockal" Podle me ferovej pristup.
pavča Odesláno 16. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2011 To je úplně k podělání. Dobrý obchodník musí se zákazníkem jednat stejně, když si objedná hodinky za půl miliónu nebo dva články tahu nebo sponu za pár kaček, protože tím si zákazníka uváže a ten mu pak dělá opakovaně kšeft. Ale tohle je u nás prostě často nějak jinak. Jediná obrana je jít jinam, pokud je to ovšem někde lepší.
Frantik Odesláno 16. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2011 To je úplně k podělání. Dobrý obchodník musí se zákazníkem jednat stejně, když si objedná hodinky za půl miliónu nebo dva články tahu nebo sponu za pár kaček, protože tím si zákazníka uváže a ten mu pak dělá opakovaně kšeft. Ale tohle je u nás prostě často nějak jinak. Jediná obrana je jít jinam, pokud je to ovšem někde lepší. Jen podotknu, ze ty dva titanove clanky staly asi 1500,-
pavča Odesláno 16. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2011 Jen podotknu, ze ty dva titanove clanky staly asi 1500,- No vždyť jsem psal pár kaček.
glanc Odesláno 18. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2011 To je teda dost hrozný, takový obchod bych ihned zrušil. Stálo by opravdu zato to nabonznout do Švajcu... Takový obchod by bylo přinosem zavřít, protože jinak poškozuje jméno značky.... Dušák a Carollinum je asi o malinko lepší, podle toho jak se říká mezi slepými jednooký král. Stejně tady v CR žijou takový obchody hlavně z ruské klientely, ty koupí z důvodu nižší ceny a vyvezou do Ruska a už je stejně nikdo nikdy nevidí...
fendelik Odesláno 19. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2011 Tak já tam byl asi před dvěma měsíci a také mám velmi "pozitivní" zkušenost. Vzhledem k mému věku si mě paní prodavačky nejdříve prohlédli od hlavy k patě a po-té co jsem je pozdravil mi bylo pouze (bez pozdravu) sděleno zda něco potřebuji. Měl jsem zájem o nabídku Certiny a hlavně si udělat pořádek ve velikostech, bohužel mi byl nabídnut pouze katalog na prohlídnutí, ale hodinky z vitríny ne. A tak to dopadá když chce člověk podpořit prodejce, s takovou se nemůže nikdo divit, že nám tady e-shopy jen kvetou .
Rs. Odesláno 19. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2011 Moje zkušenost je postarší a vlastně byla motivací proč jsem si pořídil mini-dílničičku.Neschopnost opravit ETU 2892A2 a ještě dodrápat rotor, která měla 2 závady - předchozí majitel si spletl ručku na kulhavost s regulační + vůle na ložisku rotoru, obojí musí být bez problémů schopný opravit elév jako já. Na rotor si člověk musí soustruhnout/vypilovat klíč... neboho koupit za 80USD, já piloval. Jejich doména je pravděpodobně u nástěných hodin, které podle počtu co visí na stěně zvládají poměrně dobře.
RebelYell Odesláno 30. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2011 (upraveno) Zdravím, chtěl bych se zkušených zeptat. Včera jsem si byl u Hanáka vyzvednout nový kožený řemínek Fortis, který jsem si objednal mailem. Všechno byla OK, až když jsem se ptal paní, jak je to se zárukou, jestli klasika 2 roky. Na to mi odpověděla, že ne, přece se jedná o spotřební zboží, které se nošením opotřebovává atd. Také jsem jí řekl, že nemyslím, že za 18 měsíců přijdu, že řemínek je už obnošený, že ho chci reklamovat, myslel jsem to v případě nějaké závady, která by mohla nastat vadou materiálu.No myslím si své, zrátka záruka 2 roky by měla být oprávněná, ne (aspoň jsem to vyčetl na netu v nějaké právní poradně)? Ale co je hlavní věc proč píši. Až doma jsem si všiml, že na dokladu není položka "řemínek Fortis" cena XY Kč, ale "hodinářská oprava" cena XY Kč, která se rovná ceně řemínku. Není tady tak trochu podraz? Jak bych ten řemínek pak reklamoval? Mám sice v mailu komunikaci s nima, že jsem si objednal řemínek, ale na dokladu o koupi to není. Myslíte, že mám zajít na prodejnu, resp. servis Hanáka a dožadovat se vystavení dokladu o koupi přímo na řemínek nebo je toto standardní postup prodejců hodinek? Píši z obavy, když řemínek nebyl zrovna (aspoň pro mne) malý peníz, že bych mohl mít pak v případě závady problém s reklamací. Díky za názory. Tomáš. Upraveno 30. prosince 2011 uživatelem RebelYell
sibirnaya Odesláno 30. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2011 u Hanaka ti zadnou zavadu remene neuznaji, takze bych to neresil..
quaero Odesláno 30. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2011 Zdravím, chtěl bych se zkušených zeptat. Včera jsem si byl u Hanáka vyzvednout nový kožený řemínek Fortis, který jsem si objednal mailem. Všechno byla OK, až když jsem se ptal paní, jak je to se zárukou, jestli klasika 2 roky. Na to mi odpověděla, že ne, přece se jedná o spotřební zboží, které se nošením opotřebovává atd. Také jsem jí řekl, že nemyslím, že za 18 měsíců přijdu, že řemínek je už obnošený, že ho chci reklamovat, myslel jsem to v případě nějaké závady, která by mohla nastat vadou materiálu.No myslím si své, zrátka záruka 2 roky by měla být oprávněná, ne (aspoň jsem to vyčetl na netu v nějaké právní poradně)? Ale co je hlavní věc proč píši. Až doma jsem si všiml, že na dokladu není položka "řemínek Fortis" cena XY Kč, ale "hodinářská oprava" cena XY Kč, která se rovná ceně řemínku. Není tady tak trochu podraz? Jak bych ten řemínek pak reklamoval? Mám sice v mailu komunikaci s nima, že jsem si objednal řemínek, ale na dokladu o koupi to není. Myslíte, že mám zajít na prodejnu, resp. servis Hanáka a dožadovat se vystavení dokladu o koupi přímo na řemínek nebo je toto standardní postup prodejců hodinek? Píši z obavy, když řemínek nebyl zrovna (aspoň pro mne) malý peníz, že bych mohl mít pak v případě závady problém s reklamací. Díky za názory. Tomáš. Nemyslím to zle, ale řešíš blbosti. Na dokladu by samozřejmě měl být řemínek, ale jak píše Sibirnaya stejně ti to nejspíš nebude k ničemu.
sery.vlk Odesláno 30. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2011 Včera jsem si byl u Hanáka vyzvednout nový kožený řemínek Fortis, který jsem si objednal mailem....Ahoj, Tomáši - k Fortisům je dobré pořídit řemínek z pořádné kvalitní kůže, takže příště zkus Mistra Ondřeje. Jednak dostaneš za své peníze podstatně lepší řemen, druhak nebudeš muset řešit Hanáka .-)
RebelYell Odesláno 30. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2011 OK, díky všem za připomínky. Šlo mi jen hlavně o ten doklad o koupi, jestli má cenu nechat si vydat nový s konkrétním uvedením koupeného zboží. Kdy v případě, že by se mi během několika měsíců opravdu stala nějaká krpa způsobená vadou materiálu, tak abych se měl čím prokázat. Hmm, jinak to je nemilé zjištění s tou případnou reklamací. To je specialita Hanáka nebo to tak je i u jiných? Třeba mám zkušenost s "podobným" spotřebním zbožím (boty), kdy během půl roku se dostabila závada a v tomto případě byla reklamace úspěšně vyřízena. Jsem nováček v hodinkové branži, tak proto se také ptám, abych věděl co a jak. Díky.
baza Odesláno 30. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2011 (upraveno) Tak jsem si, Tomáši, dal tu práci najít doklad od řemínku na Omega PO, který jsem kupoval u Dušáka. Holt každej to má jinak... Edit: S reklamací zkušenost nemám. Naštěstí nebylo zatím třeba. Upraveno 30. prosince 2011 uživatelem baza
RebelYell Odesláno 30. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2011 Ahoj, Tomáši - k Fortisům je dobré pořídit řemínek z pořádné kvalitní kůže, takže příště zkus Mistra Ondřeje. Jednak dostaneš za své peníze podstatně lepší řemen, druhak nebudeš muset řešit Hanáka .-) Ahoj, no mě se právě líbil ten jejich origo, který je napasovaný až k pouzdru. Jinak bych to asi řešil Hirschem. Dělá Mistr Ondřej i takové varianty, tedy řemínek těsně k pouzdru? Ať můžu na příště zařídit .-)
Rs. Odesláno 30. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2011 Na opravu je kratší záruční lhůta (3 měsíce ?). Pokuď Ti ho i měnili, jediné co je možné pořadovat je rozepsání na materiál + práce.Jinak principielní souhlas s Vlkem - originální řemínek sundat, schovat na prodej, pro sebe si pořídit mnohokrát kvalitnější neorigo ....
gougy Odesláno 30. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2011 na dokladu není položka "řemínek Fortis" cena XY Kč, ale "hodinářská oprava" cena XY Kč, která se rovná ceně řemínku. LoL, Hanákům se vyhýbám obloukem a příčiny není nutno googlit dlouho, každopádně toto je taky trochu úlet. Nejsem daňák, ale není náhodou u opravy jiná sazba DPH?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se