utrejch Odesláno 18. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2010 Me se moc nelibi todle hysterceni. Je mi sympatictejsi zlodej, nez nekdo kdo by ho chtel hned nejakym bolestivym zpusobem umucit. Predhanet se, kdo vymysli bolestivejsi smrt ci nejake muceni vam prijde normalni? Ja myslel ze v evrope je uz soudce Lynch davno mrtev ... To mi spis pripada jako navrat do necivilizovane spolecnosti ... 2 4
Návštěvník salamio Odesláno 18. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2010 Me se moc nelibi todle hysterceni. Je mi sympatictejsi zlodej, nez nekdo kdo by ho chtel hned nejakym bolestivym zpusobem umucit. Predhanet se, kdo vymysli bolestivejsi smrt ci nejake muceni vam prijde normalni? Ja myslel ze v evrope je uz soudce Lynch davno mrtev ... To mi spis pripada jako navrat do necivilizovane spolecnosti ... Ne teda, že bych byl nějakým extra zastáncem mučení&spol, ale jedna kontrolní otázka: kdy ti naposledy něco ukradli a co?
utrejch Odesláno 18. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2010 Ne teda, že bych byl nějakým extra zastáncem mučení&spol, ale jedna kontrolní otázka: kdy ti naposledy něco ukradli a co? Myslim, ze to nehraje zadnou roli ... 1
Návštěvník salamio Odesláno 18. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2010 (upraveno) Myslim, ze to nehraje zadnou roli ... Aha, tak to jo, to je jiná . Edit: nicméně oceňuji způsob, jak se vyhnout jednoduché nedvojznačné odpovědi na jednoduchou přímou otázku. Chápu to, taky jsem kdysi býval kavárenským teoretikem. Upraveno 18. srpna 2010 uživatelem salamio
nettopejr Odesláno 18. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2010 Me se moc nelibi todle hysterc.......... To mi spis pripada jako navrat do necivilizovane spolecnosti ... Návrat odněkud, kde běhají sv..ě který okrádají lidi co jsou i beztoho na dně, do "necivilizované" společnosti, kde nejsou chráněni lumpové, ale oběti.... nevím, ale možná to není marný. Jinak myslím, že všichni (nebo většina) přítomných by asi nezapálila tu tady zmiňovanou pneumatiku, ale ránu pěstí by asi přidal každý...
XXXfazerXXX Odesláno 19. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2010 VOMOTAVAT NEKOHO GUMOU JE NA h...o.......PODLE PROVINENI BYCH TRESTAL NEKOLIKALETYM SOUZITIM S TIMHLE STVORENIM...kdo nevidel,neuveri-http://www.ahaonline.cz/cz/spolecnost/50794/exkluzivni-video---bartosova-se-rozjela-na-letisti!-heja,-heja!/
Milis Odesláno 19. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2010 Me se moc nelibi todle hysterceni. Je mi sympatictejsi zlodej, nez nekdo kdo by ho chtel hned nejakym bolestivym zpusobem umucit. Predhanet se, kdo vymysli bolestivejsi smrt ci nejake muceni vam prijde normalni? Ja myslel ze v evrope je uz soudce Lynch davno mrtev ... To mi spis pripada jako navrat do necivilizovane spolecnosti ... Souhlas. To Salamio: Kdy mi naposled něco ukradli, nehraje v tomhle názoru žádnou roli - 100% ani kdyby mě někdo ukrad třeba 60 tisíc, nebudu požadovat jeho upálení.
Návštěvník salamio Odesláno 19. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2010 (upraveno) Nemluvil jsem o žádném upálení ani umučení (nepočítám spíše humorný odkaz na PF), jen jsem se utrejcha zeptal na jednoduchou věc. Roli to myslím hraje. Tady neřešíme moji blbost, ale to, že někdo, kdo se vydával za dobrovolníka který chce pomoct, rodinu okradl. Za horší než ztrátu peněz v tomhle případě považuji to, že ona rodina a blízké okolí se od teď budou na všechny lidi, co jim chtějí pomoct, dívat podezíravě. Hlavním proviněním, které má ten ha.zl na svědomí, není ztráta peněz, ale doslovná destrukce světa. Světa, kde je normální někomu přijít pomoct, ve svět, kde neplatí žádná základní pravidla. Řekl bych, že ti lidé si neříkají Dop.dele, přišli jsme o prachy, ale spíš se nevěřícně ptají Jak nám to mohl udělat? Peníze se nějak seženou znova, i když to bude bolestivé. Ale ztrátu důvěry v normální obyčejnou slušnost už ti lidi možná nikdy nepřekonají. Dosud byl třeba pro ně svět relativně bezpečné místo, kde si lidi pomáhají. To od teď neplatí. Ten zloděj jim i nám přišel ten svět zničit. Edit: překlepy. Upraveno 19. srpna 2010 uživatelem salamio 5
pavča Odesláno 19. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2010 Nemluvil jsem o žádném upálení ani umučení (nepočítám spíše humorný odkaz na PF), jen jsem se utrejcha zeptal na jednoduchou věc. Roli to myslím hraje. Tady neřešíme moji blbost, ale to, že někdo, kdo se vydával za dobrovolníka který chce pomoct, rodinu okradl. Za horší než ztrátu peněz v tomhle případě považuji to, že ona rodina a blízké okolí se od teď budou na všechny lidi, co jim chtějí pomoct, dívat podezíravě. Hlavním proviněním, které má ten ha.zl na svědomí, není ztráta peněz, ale doslovná destrukce světa. Světa, kde je normální někomu přijít pomoct, ve svět, kde neplatí žádná základní pravidla. Řekl bych, že ti lidé si neříkají Dop.dele, přišli jsme o prachy, ale spíš se nevěřícně ptají Jak nám to mohl udělat? Peníze se nějak seženou znova, i když to bude bolestivé. Ale ztrátu důvěry v normální obyčejnou slušnost už ti lidi možná nikdy nepřekonají. Dosud byl třeba pro ně svět relativně bezpečné místo, kde si lidi pomáhají. To od teď neplatí. Ten zloděj jim i nám přišel ten svět zničit. Viděl bych to také tak. to utrejch: citace: Me se moc nelibi todle hysterceni. Je mi sympatictejsi zlodej, nez nekdo kdo by ho chtel hned nejakym bolestivym zpusobem umucit. Predhanet se, kdo vymysli bolestivejsi smrt ci nejake muceni vam prijde normalni? Ja myslel ze v evrope je uz soudce Lynch davno mrtev ... To mi spis pripada jako navrat do necivilizovane spolecnosti ... konec citace. Neměl jsem na mysli žádné hysterčení a už vůbec ne mučení, ani bolestivou smrt, ale jen rozbít podobným individuím pusinku. Mě tedy rozhodně zloděj než trestající sympatičtější není. A návrat do necivilizované společnosti už stejně nastal a je podporován slabými a nevyužívanými zákony. Dnes je každý grázlík na tom lépe než slušný občan, který byl nějak okraden nebo napaden. Jak je možné, že Policie zadrží kapsáře za jeden večer třeba čtyřikrát (nedávno to proběhlo tiskem)? Chytí ho, zapíší si nacionále a pustí ho. A on jde krást hned znovu a tak do kolečka. Kdyby dostal pořádnou nakládačku, tak by si to rozmyslel, on totiž funguje takový mechanismus, že co bolí tak toho se člověk příště podvědomě bojí a nedělá to. To se kdysi, když to ještě "bylo v módě", využívalo při výchově u dětí.
utrejch Odesláno 19. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2010 (upraveno) A návrat do necivilizované společnosti už stejně nastal a je podporován slabými a nevyužívanými zákony. Dnes je každý grázlík na tom lépe než slušný občan, který byl nějak okraden nebo napaden. Jak je možné, že Policie zadrží kapsáře za jeden večer třeba čtyřikrát (nedávno to proběhlo tiskem)? Chytí ho, zapíší si nacionále a pustí ho. A on jde krást hned znovu a tak do kolečka. Kdyby dostal pořádnou nakládačku, tak by si to rozmyslel, on totiž funguje takový mechanismus, že co bolí tak toho se člověk příště podvědomě bojí a nedělá to. To se kdysi, když to ještě "bylo v módě", využívalo při výchově u dětí. Zajimalo by me, kdy byl ten pozehnany vek, kdy se neokradalo, nevrazdilo a neznasilnovalo ... behem celych povodnich, ackoliv se novinari snazili sec mohli, volali na policii stokrat denne, aby se konecne uz uz nejake rabovani objevilo, se stali dva pripady ... jeden nebozak okradl jednu rodinu ... smutne ... a jedna slecna ukradla kasicku ... to je tragedie ... Me se takovy necivilovany svet libi, neni to tak hrozne, ale nelibilo by se mi, aby po ulici behali samozvani soudci a mlatili a lynchovali kazdeho, o kom si mysli, ze kradl, vrazdil ci znasilnoval. Od toho mame snad evolucne vznikle instituce, jako je policie a soud a pravni stat obecne, v posledni instanci, ackoliv je nyni velmi nemoderni, boha ... Upraveno 19. srpna 2010 uživatelem utrejch 2 4
Milis Odesláno 19. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2010 Peníze se nějak seženou znova, i když to bude bolestivé. Ale ztrátu důvěry v normální obyčejnou slušnost už ti lidi možná nikdy nepřekonají. Dosud byl třeba pro ně svět relativně bezpečné místo, kde si lidi pomáhají. To od teď neplatí. Ten zloděj jim i nám přišel ten svět zničit. To je teda krystalickej ideálizmus, až jako kavárenskej, řek bych. Pracuješ s nějakejma předpokladama, jako že TŘEBA byl pro ně svět bezpečné místo, a na tom předpokladu hnedle postavíš konstrukci, že ten jejich svět je teď zničenej. Podle mě je to "jen" zkušenost - není sporu o tom, že palčivá, hořká a krutá a že bude mít vliv na jejich další chování.
Návštěvník salamio Odesláno 19. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2010 PM: ano, vycházím z myslím celkem přijatelné premisy, že se jim stalo poprvé, aby byli okradeni někým, o kom si mysleli, že jim přišel pomoct. Jinak bych řekl, že nejsme v zásadním sporu: co ty popisuješ jako ?jen? zkušenost, je víceméně to, co jsem se snaži popsat trochu detailněji. I když ne zcela, protože zkušenost s sebou většinou nese nějaké ponaučení. Jaké ponaučení si však z toho, co se jim stalo, mají ti lidi vzít?
pavča Odesláno 19. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2010 Zajimalo by me, kdy byl ten pozehnany vek, kdy se neokradalo, nevrazdilo a neznasilnovalo ... behem celych povodnich, ackoliv se novinari snazili sec mohli, volali na policii stokrat denne, aby se konecne uz uz nejake rabovani objevilo, se stali dva pripady ... jeden nebozak okradl jednu rodinu ... smutne ... a jedna slecna ukradla kasicku ... to je tragedie ... Me se takovy necivilovany svet libi, neni to tak hrozne, ale nelibilo by se mi, aby po ulici behali samozvani soudci a mlatili a lynchovali kazdeho, o kom si mysli, ze kradl, vrazdil ci znasilnoval. Od toho mame snad evolucne vznikle instituce, jako je policie a soud a pravni stat obecne, v posledni instanci, ackoliv je nyni velmi nemoderni, boha ... Žádný požehnaný věk v tomto smyslu nebyl a ani nebude, to vychází z podstaty lidstva, je to smutné, ale je to tak. Vždy bude skupina lidí postižená geneticky nebo zformovaná špatným prostředím, výchovou a nevím čím ještě, která bude kriminální. Ale tu je třeba potlačovat v zájmu slušné nebo slušnější zatím snad většiny. Ale to jak vidno dnes příliš nefunguje a kriminalita narůstá. Ona oficiálně možná až tak nenarůstá, ale to je způsobeno překvalifikováním trestných činů na přestupky a zvýšením finanční hranice trestného činu. Jinak, být to ponecháno na původních hodnotách, tak by byl nárůst zřejmý. Že je méně bezpečno než dříve je asi každému jasné, já jsem za mlada chodil s dívkami do parku na Petřín v noci, prošli jsme celý park, poseděli a tak dále a bylo to v podstatě zcela bezpečné. Dnes bych tam nešel a kdo z vás jo. Situace se prostě zhoršila a zhoršil se i přístup lidí - dnes někdo napadne někoho v Metru a lidé raději poodejdou a nikdo nepomůže. Dříve to tak nebylo a já jsem ještě z té generace blbů, kteří by šli na pomoc i když vím, jaké je to riziko. Ano dnes je to věc Policie, soudců a evolučně vzniklých institucí. On to vyřeší právní stát, ale asi jen podobně, jako to právní stát už dávno vyřešil třeba v Americe. Potěš nás Pán Bůh. 1
HonzaX Odesláno 19. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2010 To utrejch : Těm Polákům kteří byli chyceni při povodních jak cucají benzín z aut, místní obyvatelé zdemolovali BMV kterým přijeli krást . Jak se k tomu stavíš ?
utrejch Odesláno 19. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2010 To utrejch : Těm Polákům kteří byli chyceni při povodních jak cucají benzín z aut, místní obyvatelé zdemolovali BMV kterým přijeli krást . Jak se k tomu stavíš ? Na polaky jsem zapomnel ... inu treti pripad ... 1
utrejch Odesláno 19. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2010 Žádný požehnaný věk v tomto smyslu nebyl a ani nebude, to vychází z podstaty lidstva, je to smutné, ale je to tak. Vždy bude skupina lidí postižená geneticky nebo zformovaná špatným prostředím, výchovou a nevím čím ještě, která bude kriminální. Ale tu je třeba potlačovat v zájmu slušné nebo slušnější zatím snad většiny. Ale to jak vidno dnes příliš nefunguje a kriminalita narůstá. Ona oficiálně možná až tak nenarůstá, ale to je způsobeno překvalifikováním trestných činů na přestupky a zvýšením finanční hranice trestného činu. Jinak, být to ponecháno na původních hodnotách, tak by byl nárůst zřejmý. Že je méně bezpečno než dříve je asi každému jasné, já jsem za mlada chodil s dívkami do parku na Petřín v noci, prošli jsme celý park, poseděli a tak dále a bylo to v podstatě zcela bezpečné. Dnes bych tam nešel a kdo z vás jo. Situace se prostě zhoršila a zhoršil se i přístup lidí - dnes někdo napadne někoho v Metru a lidé raději poodejdou a nikdo nepomůže. Dříve to tak nebylo a já jsem ještě z té generace blbů, kteří by šli na pomoc i když vím, jaké je to riziko. Ano dnes je to věc Policie, soudců a evolučně vzniklých institucí. On to vyřeší právní stát, ale asi jen podobně, jako to právní stát už dávno vyřešil třeba v Americe. Potěš nás Pán Bůh. No inu zrejme si bohuzel vyrustal v totalitni dobe ... v kazdem totalitnim statu maji s kriminalitou mensi potize, myslim ze v severni koreii bude kriminalita v podstate nulova ... mozna i na kube, ci v barme ... 1 3
pavča Odesláno 19. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2010 No inu zrejme si bohuzel vyrustal v totalitni dobe ... v kazdem totalitnim statu maji s kriminalitou mensi potize, myslim ze v severni koreii bude kriminalita v podstate nulova ... mozna i na kube, ci v barme ... Těžko říkat bohužel, každý vyrůstá v tom, do čeho se narodil a srovnává a hodnotí a hlavně cítí svět kolem sebe. Asi každý hovoříme o něčem jiném a z mého pohledu nemá cenu v debatě pokračovat. Děkuji.
HonzaX Odesláno 19. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2010 Na polaky jsem zapomnel ... inu treti pripad ... V diskusi pod článkem bylo dost lidí, tu demolici auta odsuzujících .Já to ale vidím, jako velmi dobré ponaučení pro ty zlodějské blbce , když stát selhává .Patrona stojí zhruba bůra . 1
Milis Odesláno 19. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2010 PM: ano, vycházím z myslím celkem přijatelné premisy, že se jim stalo poprvé, aby byli okradeni někým, o kom si mysleli, že jim přišel pomoct. Jinak bych řekl, že nejsme v zásadním sporu: co ty popisuješ jako ?jen? zkušenost, je víceméně to, co jsem se snaži popsat trochu detailněji. I když ne zcela, protože zkušenost s sebou většinou nese nějaké ponaučení. Jaké ponaučení si však z toho, co se jim stalo, mají ti lidi vzít? Salamio tohle už je jiná věc, než proč jsem sem strčil rypák. Mě vadilo, že tady lidi, včetně tebe, začli vykřikovat něco o letlampách, lynčování atd. Podívej, z těch tvejch keců tady na fóru je jasný, že seš slušnej člověk - ale to neznamená, že bych někdy chtěl, abys ty sám, o své vůli, někdy rozhodoval, na koho vzít letlampu a na koho ne.
JHonza Odesláno 19. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2010 Zajimalo by me, kdy byl ten pozehnany vek, kdy se neokradalo, nevrazdilo a neznasilnovalo ... behem celych povodnich, ackoliv se novinari snazili sec mohli, volali na policii stokrat denne, aby se konecne uz uz nejake rabovani objevilo, se stali dva pripady ... jeden nebozak okradl jednu rodinu ... smutne ... a jedna slecna ukradla kasicku ... to je tragedie ... Me se takovy necivilovany svet libi, neni to tak hrozne, ale nelibilo by se mi, aby po ulici behali samozvani soudci a mlatili a lynchovali kazdeho, o kom si mysli, ze kradl, vrazdil ci znasilnoval. Od toho mame snad evolucne vznikle instituce, jako je policie a soud a pravni stat obecne, v posledni instanci, ackoliv je nyni velmi nemoderni, boha ... NEBOŽÁK????? Když tak spíš ODPADEK. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se