Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Už se chci dlouho zeptat: mám Steinhart B-Uhren, limitka 55 ks, a ony mají trochu nerovnoměrný chod sekundové ručky - normálně běží, pak jakoby jeden krok vynechá a pak to v dalším vetším kroku dožene a za chvíli zase, dělá to, zdá se mi, více v levé svislé polovině ciferníku. Jinak jdou ale docela přesně, tak nějak + 3s za den. Podezírám z toho hacking, ale třeba to tím není. Má někdo povědomí co to může dělat?

Návštěvník Tada
Odesláno

Před nějakým dnem to tady proběhlo v souvislosti s nějakýma Seiko hodinkama.

Já bych z toho spíš podezříval ozubená kola v soukolí vteřinovky a případnou vůli mezi nimy. Mě tohle dělá centrální vteřinovka na Steinhartech Chrono.

Odesláno

Řešilo se to na watchuseek v souvislosti s ETA 7750. Pokud ten ciferník otočíš, tak to bude dělat na druhé straně (od 6 do 12). U 7750 je tam pružinka která upravuje tlak na kolečko u centrální vteřinovky, pokud je volnější tak mají zoubky kolečka mezi sebou větší mezery a ručička poskakuje. Někde jsem viděl i video, zkusím to najít.

Odesláno

Á ha, díky, tak to bude asi ono, já jsem to nenašel,. Tak asi časem pošlu hodinky do servisu k Steinhardům aby to dali do pořádku. Díky.

Odesláno

Á ha, díky, tak to bude asi ono, já jsem to nenašel,. Tak asi časem pošlu hodinky do servisu k Steinhardům aby to dali do pořádku. Díky.

To bych ti neradil, může se stát, že tím dosáhneš opačného efektu, vteřinovka bude bez vůle ale hodinky budou mít menší rezervu chodu, nebo se budou zastavovat.
Odesláno

To bych ti neradil, může se stát, že tím dosáhneš opačného efektu, vteřinovka bude bez vůle ale hodinky budou mít menší rezervu chodu, nebo se budou zastavovat.

No to bych nerad, takhle docela přesně jdou.

Odesláno

Ten chlapec má pravdu.

Odesláno

Rad bych vyuzil vlakna a zkusil se zeptat.

Je mozne, aby u mechanickeho strojku (s automatickym nebo rucnim natahem) naramkovych hodinek skakala vterinovka po celych vterinach jako u quartz strojku? Ja jsem si myslel, ze ne. Kolega me presvedcuje, ze ano. Jako mlady pry takove hodinky mel.

Tomas

Odesláno

Je mozne, aby u mechanickeho strojku (s automatickym nebo rucnim natahem) naramkovych hodinek skakala vterinovka po celych vterinach jako u quartz strojku? Ja jsem si myslel, ze ne. Kolega me presvedcuje, ze ano. Jako mlady pry takove hodinky mel.

Takové strojky existují, ale jsou vzácné a drahé. Viz např. zde.

Posted Image

Odesláno (upraveno)

Takové strojky existují, ale jsou vzácné a drahé. Viz např. zde.

Rolex Truebeat, Chezard (ten je např v těch Doxách a Habring2), potom hodinky s vteřinovýn remontoire (Marco Lang, Lange, Journe) a nedávno Groenefeld G-02. Těch možností jak to udělat je několik. Nejdostupnější je ten Chezard v Doxách, sám je už nějakou dobu sháním, zatím se nepodařilo.

Upraveno uživatelem dknespl
Odesláno

Rolex Truebeat, Chezard (ten je např v těch Doxách a Habring2), potom hodinky s vteřinovýn remontoire (Marco Lang, Lange, Journe) a nedávno Groenefeld G-02. Těch možností jak to udělat je několik. Nejdostupnější je ten Chezard v Doxách, sám je už nějakou dobu sháním, zatím se nepodařilo.

Dekuji, zase jsem chytrejsi.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...