Peto86 Odesláno 18. listopadu Nahlásit Odesláno 18. listopadu před 6 minutami, ivan_989 napsal: Som myslel, že ked mam tu nabíjaco- čistiacu základnú stanicu, funguje to takto: 1 oholim sa 2 strčim strojček do stanice kde sa sám vycisti a dobije 3 nechám strojcek v stanici až kým zase nebude krok 1 Takto to nefunguje? Funguje :-). Ja to tak používam. Akurát Ti potom tá náplň vydrží max mesiac. 1
Ivan Lelák Odesláno 19. listopadu Nahlásit Odesláno 19. listopadu (upraveno) před 23 hodinami, ivan_989 napsal: Som myslel, že ked mam tu nabíjaco- čistiacu základnú stanicu, funguje to takto: 1 oholim sa 2 strčim strojček do stanice kde sa sám vycisti a dobije 3 nechám strojcek v stanici až kým zase nebude krok 1 Takto to nefunguje? Ano, funguje. Nicméně v návodu se píše, že strojek by se měl před čištěním ve stanici "čistý", minimálne bez zbytků gelu, pěny či mýdla. Já se sice holím nasuchu, ale před střením do stanice strojek aspoň vyklepu a vyfoukám od vousů. Také jsem četl, že životnost náplně je cca 2 měsíce (to je i v návodu, já ji mám už mnohem déle a stále perfektně čistí), ale je také dána počtem čištění (asi to souvisí s nečistotami, které se do náplně postupně dostávají) a nechce se mi ji kupovat každý měsíc. A do třetice, nabitý strojek mne oholí mockrát a nechci ho strkat každý den do čistící stanice, kde se bude dobíjet z 95 do 100%. Takže čistím jednou za pár týdnů, ale ano, můžeš to dělat denně, určitě je to komfortní systém a upřímně, uvažuji, že bych čistil každý týden. Upraveno 19. listopadu uživatelem Ivan Lelák 1 1
ivan_989 Odesláno 19. listopadu Nahlásit Odesláno 19. listopadu Dorazí mi až buduci týždeň lebo bol vypredaný a bolo treba doobjednať, tak zatiaľ aspon teoretizujem . Pochopil som z diskusie, ze nejaké oleje pred holením strojcekom sú blbosť, ze proste na sucho a hotovo. Ani umyť si tvár pred holením neprispieva k vyššiemu komfortu? A po holení asi podla vkusu - niekto nič, niekto klasický balzam, kolínska, atď...
geometr Odesláno 19. listopadu Nahlásit Odesláno 19. listopadu Jakýkoliv namáčení před holením strojkem je kontraproduktivní. Akorát by měl být člověk čistý, nezpocený, tak to vidím já. Takže kdyžtak umejt, ale nechat dobře uschnout. Holení chce grif, trochu jinej frézky, trochu jinej plažneta, to si člověk vychytá. Mám leta už druhej Braun 3 s čistící stanicí. Oholim se, dám do stanice, zapnu čištění a nabíjení, když k tomu pak někdy později přijdu (někdy až večer) akorát to vypnu a strojek tam nechávám. Když jedu pryč na víc dnů, tejden..., vyndám ze stanice náplň a zazátkuju. Mám za to, že nejvíc ubývá odpařováním. Mimochodem koupil jsem synkovi Philipse s čistící stanicí a tam náplň tak neubývá jako u Braunu, ale taky tak pěkně nevoní, vlastně bych řekl, že nevoní vůbec. 1 1
Ivan Lelák Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu V 19. 11. 2025 v 20:52, geometr napsal: Jakýkoliv namáčení před holením strojkem je kontraproduktivní. Akorát by měl být člověk čistý, nezpocený, tak to vidím já. Takže kdyžtak umejt, ale nechat dobře uschnout. Holení chce grif, trochu jinej frézky, trochu jinej plažneta, to si člověk vychytá. Mám leta už druhej Braun 3 s čistící stanicí. Oholim se, dám do stanice, zapnu čištění a nabíjení, když k tomu pak někdy později přijdu (někdy až večer) akorát to vypnu a strojek tam nechávám. Když jedu pryč na víc dnů, tejden..., vyndám ze stanice náplň a zazátkuju. Mám za to, že nejvíc ubývá odpařováním. Mimochodem koupil jsem synkovi Philipse s čistící stanicí a tam náplň tak neubývá jako u Braunu, ale taky tak pěkně nevoní, vlastně bych řekl, že nevoní vůbec. Souhlasím, elektrikou se holím vždy nasucho. Souhlasím, holení chce grif, jak ruční, tak elektrické a frézky vs planžety jsou něco úplně jiného. Vyzkoušel jsem oboje, už přes 10 let je to braun (teď už druhý) a stále mi přijde, že se s ním učím holit. A nebo se ty vousy občas brání jinak, nevím. K čistící stanici SmartCare - jo, na základě diskuse v tomhle vláknu jsem si zase přečetl návod a píšou tam, že odpařováním ubývá náplň nejvíc a má se měnit každé 2 měsíce. Nebo i častěji, pokud je znečištěná. A uvědomil jsem si, že já tu kazetu od února ještě neměnil. Strojek jsem v ní doteď čistil asi 10x, tj. snad jednou za měsíc. Tak jsem ho chtěl včera honem zase vyčistit a ejhle, červené světýlko, že náplň je prázdná. Vyndal jsem ji, ještě v ní byly asi 3 mm tekutiny, byla znečištěná ale ne nijak tragicky (před čištěním strojek vždy vyfoukám a ometu přiloženým štětečkem, takže se do stanice dostane už jen málo nečistot). Ale kapalina stále krásně voněla a protože poslední čištění bylo v říjnu, tak kazeta vydržela 8 měsíců, než se kapalina odpařila pod funkční hranici, což mi přijde super. Jasně, už to nebudu opakovat, dnes jdu do Datartu pro nové kazety a budu strojek čistit minimálně jednou týdně (denně se mi nechce kvůli akumulátoru). PS: Tohle diskusní vlákno se dost zaměřuje na klasické holení, břitva, žiletky, štětka, pěna atd. Rád to sleduju, ale upřímně, nejsem v otázce holení klasik nebo staromilec. Občas se holím ručně (Gillette Mach 3 Turbo, mám ho 15 let) ale denně elektrikou. Současný Braun mám rád, líbí se mi jeho design, precizní zpracování, skoro jako švýcarské hodinky. Skoro se až těším na ranní oholení, takže je to i trochu o emocích a tudíž i elektrika má tady, mezi gentlemany, své místo. 1
geometr Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu Před hodinou, Ivan Lelák napsal: Souhlasím, elektrikou se holím vždy nasucho. Souhlasím, holení chce grif, jak ruční, tak elektrické a frézky vs planžety jsou něco úplně jiného. Vyzkoušel jsem oboje, už přes 10 let je to braun (teď už druhý) a stále mi přijde, že se s ním učím holit. A nebo se ty vousy občas brání jinak, nevím. K čistící stanici SmartCare - jo, na základě diskuse v tomhle vláknu jsem si zase přečetl návod a píšou tam, že odpařováním ubývá náplň nejvíc a má se měnit každé 2 měsíce. Nebo i častěji, pokud je znečištěná. A uvědomil jsem si, že já tu kazetu od února ještě neměnil. Strojek jsem v ní doteď čistil asi 10x, tj. snad jednou za měsíc. Tak jsem ho chtěl včera honem zase vyčistit a ejhle, červené světýlko, že náplň je prázdná. Vyndal jsem ji, ještě v ní byly asi 3 mm tekutiny, byla znečištěná ale ne nijak tragicky (před čištěním strojek vždy vyfoukám a ometu přiloženým štětečkem, takže se do stanice dostane už jen málo nečistot). Ale kapalina stále krásně voněla a protože poslední čištění bylo v říjnu, tak kazeta vydržela 8 měsíců, než se kapalina odpařila pod funkční hranici, což mi přijde super. Jasně, už to nebudu opakovat, dnes jdu do Datartu pro nové kazety a budu strojek čistit minimálně jednou týdně (denně se mi nechce kvůli akumulátoru). PS: Tohle diskusní vlákno se dost zaměřuje na klasické holení, břitva, žiletky, štětka, pěna atd. Rád to sleduju, ale upřímně, nejsem v otázce holení klasik nebo staromilec. Občas se holím ručně (Gillette Mach 3 Turbo, mám ho 15 let) ale denně elektrikou. Současný Braun mám rád, líbí se mi jeho design, precizní zpracování, skoro jako švýcarské hodinky. Skoro se až těším na ranní oholení, takže je to i trochu o emocích a tudíž i elektrika má tady, mezi gentlemany, své místo. Je tedy otázka, zda má smysl šetřit náplň ve stanici tím, že strojek vyčistím jen 1 za měsíc. U Tebe sice byla znečištěná, ale to je otázka... Znečištěno poměrně silně, logicky, muselo být to, co z ní za tu dobu zbylo, tedy to pod použitelným minimem. To ovšem znamená, žes nevužil celkový potenciál náplně, neboť než se stihla opravdu znečistit, většina se odpařila. Stojí tedy nejspíš za zvážení, zda nečistit častěji, nebo najít nějaké optimum mezi čištěním a šetřením náplně. Jasně, další věc je baterka a pokud se člověk holí opravdu každý den, možná by jí to nemuselo dělat uplně dobře. Ale viděl bych to třeba na čištění 1x týdně. Když už tu náplň zaplatím, tak abych ji využil, než se odpaří. Další věc je, že strojek maže. Já se tedy neholím každý den, třeba tak třikrát až čtyřikrát týdně průměrně, ale jak jsem psal, šoupnu strojek do stanice pokaždé. Na baterce to zatím nijak zásadně nepozoruji, i když od nova samozřejmě už tu kapacitu nemá. Náplň dá tak cca 2 měsíce. Když se neholím déle a strojek pobere pak víc vousů, tak ho taky otevřu a vyklepu, kartáček jednou za čas, typicky když měním náplň ve stanici, to pak dostane strojek trochu více péče. Nechci do toho samozřejmě nikomu žvanit, to jen taková úvaha. A když už jsme se tu rozepsali o té elektrice, tak k tomu Philipsu s čistící stanicí. Koupil jsem synkovi tento: https://www.philips.cz/c-p/S5884_50/holici-strojek-rada-5000-mokre-suche-elektricky-strojek Líbí se mi na něm, že má jednoduše udělanou tu čistící stanici (a jestli jsem dobře koukal, ani dražší varianty nemají stanici jinou). Ta se nepřipojuje do sítě. Elektronika je ve strojku a stanice je poháněná malinkou hřídelkou, která vyčumuje ze stanice a při vložení strojku se do něj zasune. Je to v podstatě jenom taková piksla s čerpadlem (vrtulkou) zajišťujícím cirkulaci čistící tekutiny mechanicky poháněným strojkem. Náplň je evidentně trvanlivější, co se odparu týká, než u Braunu, ale jak jsem psal, nevoní. Na rozdíl od mého Braunu 3, který je made in Germany (zda je tomu tak u Braunů i dnes, nevím, mám ho už poměrně dost dlouho), je tenhle Philips China, ovšem výrobek je to zpracováním velmi kvalitní, co vydrží střeva samozřejmě zatím nevím, čas ukáže. Další věc Philipsu - nabíječka: Žádná u toho nebyla, jen kabel s konektorem USB A do nabíječky třeba od mobilu (tu má doma každej v počtu nejspíše několika nahromaděných kusů). To by bylo v pohodě, až na jeden podstatný nedostatek - na druhé straně kabelu je specifický konektor pro strojek Philips = používat specifický kabel (možná existuje redukce?). Tohle, kdyby bylo dotažené, má strojek USB (nejlépe C) a při cestování by člověk nemusel řešit žádný extra kabel a nabíječku, nechápu, proč to tak není. Měl jsem kdysi Philipse (dva za sebou), ale frézky mi nějak dráždily pokožku, tak jsem přešel na Braun a tam nejspíš už zůstanu. Lákalo mě ještě zkusit Panasonic (třeba někdo má zkušenost a napíše), ale přišlo mi, že nemá takovou podporu jako Braun a Philips. Závěrem ještě: Strojek bez čistící stanice už nee
Ivan Lelák Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu před 2 hodinami, geometr napsal: Je tedy otázka, zda má smysl šetřit náplň ve stanici tím, že strojek vyčistím jen 1 za měsíc. U Tebe sice byla znečištěná, ale to je otázka... Znečištěno poměrně silně, logicky, muselo být to, co z ní za tu dobu zbylo, tedy to pod použitelným minimem. To ovšem znamená, žes nevužil celkový potenciál náplně, neboť než se stihla opravdu znečistit, většina se odpařila. Stojí tedy nejspíš za zvážení, zda nečistit častěji, nebo najít nějaké optimum mezi čištěním a šetřením náplně. Jasně, další věc je baterka a pokud se člověk holí opravdu každý den, možná by jí to nemuselo dělat uplně dobře. Ale viděl bych to třeba na čištění 1x týdně. Když už tu náplň zaplatím, tak abych ji využil, než se odpaří. Další věc je, že strojek maže. Já se tedy neholím každý den, třeba tak třikrát až čtyřikrát týdně průměrně, ale jak jsem psal, šoupnu strojek do stanice pokaždé. Na baterce to zatím nijak zásadně nepozoruji, i když od nova samozřejmě už tu kapacitu nemá. Náplň dá tak cca 2 měsíce. Když se neholím déle a strojek pobere pak víc vousů, tak ho taky otevřu a vyklepu, kartáček jednou za čas, typicky když měním náplň ve stanici, to pak dostane strojek trochu více péče. Nechci do toho samozřejmě nikomu žvanit, to jen taková úvaha. A když už jsme se tu rozepsali o té elektrice, tak k tomu Philipsu s čistící stanicí. Koupil jsem synkovi tento: https://www.philips.cz/c-p/S5884_50/holici-strojek-rada-5000-mokre-suche-elektricky-strojek Líbí se mi na něm, že má jednoduše udělanou tu čistící stanici (a jestli jsem dobře koukal, ani dražší varianty nemají stanici jinou). Ta se nepřipojuje do sítě. Elektronika je ve strojku a stanice je poháněná malinkou hřídelkou, která vyčumuje ze stanice a při vložení strojku se do něj zasune. Je to v podstatě jenom taková piksla s čerpadlem (vrtulkou) zajišťujícím cirkulaci čistící tekutiny mechanicky poháněným strojkem. Náplň je evidentně trvanlivější, co se odparu týká, než u Braunu, ale jak jsem psal, nevoní. Na rozdíl od mého Braunu 3, který je made in Germany (zda je tomu tak u Braunů i dnes, nevím, mám ho už poměrně dost dlouho), je tenhle Philips China, ovšem výrobek je to zpracováním velmi kvalitní, co vydrží střeva samozřejmě zatím nevím, čas ukáže. Další věc Philipsu - nabíječka: Žádná u toho nebyla, jen kabel s konektorem USB A do nabíječky třeba od mobilu (tu má doma každej v počtu nejspíše několika nahromaděných kusů). To by bylo v pohodě, až na jeden podstatný nedostatek - na druhé straně kabelu je specifický konektor pro strojek Philips = používat specifický kabel (možná existuje redukce?). Tohle, kdyby bylo dotažené, má strojek USB (nejlépe C) a při cestování by člověk nemusel řešit žádný extra kabel a nabíječku, nechápu, proč to tak není. Měl jsem kdysi Philipse (dva za sebou), ale frézky mi nějak dráždily pokožku, tak jsem přešel na Braun a tam nejspíš už zůstanu. Lákalo mě ještě zkusit Panasonic (třeba někdo má zkušenost a napíše), ale přišlo mi, že nemá takovou podporu jako Braun a Philips. Závěrem ještě: Strojek bez čistící stanice už nee Jasně, souhlasím, proto jsem i psal, že až dnes koupím nové náplně, budu čistit strojek týdně a ne měsíčně. Baterce to tak neublíží a i tak vydrží náplň víc než 2 měsíce co píšou v návodu - za tu dobu se zdaleka neodpaří a ani nebude nijak kriticky znečištěná. Hele, ta čistící stanice k Philipsu, pokud je poháněna samotným holícím strojkem, ale strojek nenabije, spíš trochu vybije a vyčistí. Také jsem měl Philips, dokonce 2x, ale Braun mi momentálně vyhovuje víc.
geometr Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu Jo je to tak u toho Philipsu. Sice to baterku trochu vybije, ale zas ji nabíjíš, až když je potřeba, takže to k baterce muže bejt šetrnější. Mně Braun (planžeta) taky vyhovuje víc.
ivan_989 Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu Takže prvýkrát v živote som použil elektrický strojček. V podstate som nadšený prve pozorovania: 1) treba s tým vedieť narábať. Netrúfam si odhadnúť ako silno môžem/ mam pritlačiť. 2) mam pocit ze pokožka dostala zabrať viac ako ori mach3 + pena . Asi nevhodná práca so strojčekom. 3) časti tváre ktoré som si oholil správnou technikou holenia su fakt hladké! 4) vyklepat strojček naozaj nie je problém, uvidím ako budem "ručne cistenie" kombinovať so stanicou 5) pokožka mi pride holenim dosť "osuchana" ako keby som si s holením v jednom spravil aj peeling skúsim balzam co používam. Je to evidentne o vybruseni techniky, ale prvý pokus mal nad očakávanie dobrý výsledok. Som zatiaľ spokojný. 2
Peto86 Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu Tak to mám radosť, že prvé dojmy sú pozitívne . Čo sa týka tlaku, tak to je rovnaké, ako pri holení na mokro - tlačiť čo najmenej, respektíve vôbec. Od toho sa odvíjajú aj tie ďalšie veci a peeling sa minimalizuje.
Bukoowsky Odesláno 22. listopadu Nahlásit Odesláno 22. listopadu tip pro vousáče zde... Jelikož každý ví, že suchá tlama pod vousy je stejné peklo jako umaštěná palice pod dlouhými vlasy, s balzámy experimentuju v podstatě neustále. Tyhle dva jsou stálice - dobře se to rozpouští, úleva pro obličej jako debil a nádherně voní Steve je víc do citrusů, ale nevtíravě - není to jak osvěžovač na záchodě, krásně jemná decentní vůně..a Vous - hřebíček, máta, santal...boží!
ivan_989 Odesláno 23. listopadu Nahlásit Odesláno 23. listopadu Prosím o konzultáciu majiteľov Braun Pro. Z toho obrazkoveho manuálu som silne zneistel. Pochopil som to tak ze: 1. Keď sa oholim zapnem strojcek a chvíľu hlavicu plachujem pod horúcou vodou (čistenie) 2. Vypnem ho, dam dole kryt s planzetou a prefukam / precistim pribalenou kefkou 3. Alebo vynechám 1. a 2. a rovno ho strčim do čistiacej stanice. Dobre som tomu porozumel ? Ďakujem
geometr Odesláno 23. listopadu Nahlásit Odesláno 23. listopadu Po oholení rovnou strčim do stanice. Leda když holím delší vousy, tak po oholení sundam hlavu, vyklepu ji a vyfouknu, totéž strojek, vrátim hlavu a strčim do stanice. Nemáchám ho pod vodou před vložením do stanice. Timhle postupem je strojek po vyčištění ve stanici vždycky čistý. Jednou za čas, obvykle když měním náplň ve stanici, vyčistím strojek kartáčkem a taky vyčistím (vypláchnu) stanici. 1
Ivan Lelák Odesláno 25. listopadu Nahlásit Odesláno 25. listopadu V 21. 11. 2025 v 17:18, ivan_989 napsal: Takže prvýkrát v živote som použil elektrický strojček. V podstate som nadšený prve pozorovania: 1) treba s tým vedieť narábať. Netrúfam si odhadnúť ako silno môžem/ mam pritlačiť. 2) mam pocit ze pokožka dostala zabrať viac ako ori mach3 + pena . Asi nevhodná práca so strojčekom. 3) časti tváre ktoré som si oholil správnou technikou holenia su fakt hladké! 4) vyklepat strojček naozaj nie je problém, uvidím ako budem "ručne cistenie" kombinovať so stanicou 5) pokožka mi pride holenim dosť "osuchana" ako keby som si s holením v jednom spravil aj peeling skúsim balzam co používam. Je to evidentne o vybruseni techniky, ale prvý pokus mal nad očakávanie dobrý výsledok. Som zatiaľ spokojný. Má zkušenost je netlačit, opravdu jemně přejíždět po tváři. Pokud jsem tlačil, tak ano, pokožka dostane víc zabrat. Ano, střídám ruční čištění se stanicí. A ano, důležité je i ošetření pokožky po holení a výběr správného balzámu (v tom mám ještě rezervy, ale rozdíly jsou znatelné). V 23. 11. 2025 v 16:18, ivan_989 napsal: Prosím o konzultáciu majiteľov Braun Pro. Z toho obrazkoveho manuálu som silne zneistel. Pochopil som to tak ze: 1. Keď sa oholim zapnem strojcek a chvíľu hlavicu plachujem pod horúcou vodou (čistenie) 2. Vypnem ho, dam dole kryt s planzetou a prefukam / precistim pribalenou kefkou 3. Alebo vynechám 1. a 2. a rovno ho strčim do čistiacej stanice. Dobre som tomu porozumel ? Ďakujem Když čistím ve stanici, nečistím před tím pod proudem vody, jen sundám planžetu, ometu kefkou, vyfoukám, vrátím planžetu a vložím do stanice. Když nečistím ve stanici, používám body 1 a 2, případně někdy jen bod 2, kdy strojek vyčistím kartáčkem nasucho a vyfoukám. 1
ivan_989 Odesláno 25. listopadu Nahlásit Odesláno 25. listopadu Zisťujem ze holenie na sucho strojčekom má veľký rozdiel oproti klasike - holeniu s penou. Balzam po holení môj ksicht vcucol až som sa čudoval. Dvojnásobne množstvo ako pri ziletke a pene. Veľký rozdiel v (de)hydratácii. A z toho Braunu mi este 1/4 hodiny po holení brní tvár. Ale vibrácie mozno majú pozitívny antiage efekt
African Odesláno 25. listopadu Nahlásit Odesláno 25. listopadu 56 minutes ago, ivan_989 said: Zisťujem ze holenie na sucho strojčekom má veľký rozdiel oproti klasike - holeniu s penou. Balzam po holení môj ksicht vcucol až som sa čudoval. Dvojnásobne množstvo ako pri ziletke a pene. Veľký rozdiel v (de)hydratácii. A z toho Braunu mi este 1/4 hodiny po holení brní tvár. Ale vibrácie mozno majú pozitívny antiage efekt To je divný Mám doma pětku a spokojenost veliká. Teď chci tedy osmu, na devítce je břitů až se z toho hlava točí, ale zatím jsem slyšel od lidí co ji mají samá pozitiva.
Kapo Odesláno 25. listopadu Nahlásit Odesláno 25. listopadu Posledních 15 roků Braun 7, před rokem jsem přešel na osmičku a kvalitativně je to velký skok.
ivan_989 Odesláno 25. listopadu Nahlásit Odesláno 25. listopadu před 1 hodinou, African napsal: zatím jsem slyšel od lidí co ji mají samá pozitiva. No ja sa nesťažujem. Holi nad očakávanie skvele, na údržbu minimálne nároky, cize spokojnosť. Len oproti Mach3 je to nezvyk. Ako ked celý život jazdíš na mechanike a zrazu presadnes na automat, chvíľu si zvykas 1
juk Odesláno 26. listopadu Nahlásit Odesláno 26. listopadu před 10 hodinami, ivan_989 napsal: Zisťujem ze holenie na sucho strojčekom má veľký rozdiel oproti klasike - holeniu s penou. Balzam po holení môj ksicht vcucol až som sa čudoval. Dvojnásobne množstvo ako pri ziletke a pene. Veľký rozdiel v (de)hydratácii. A z toho Braunu mi este 1/4 hodiny po holení brní tvár. Ale vibrácie mozno majú pozitívny antiage efekt Jak už jsem tu psal, vibrace holicí hlavy u Brauna můžou být někomu i nepříjemné. Ale zvykneš si Ten můj umožňuje nastavit intenzitu pohybu ve třech stupních, tak pro začátek zkus přepnout na nižší. Pomůže to, jen bude holení trvat déle. Jak píšou ostatní, tak moc netlačit. Ale já třeba na bradě musím, jinak mi to tam blbě bere. Ale mám to tak i s Philips, který aktuálně používám. Holt máme na těle různé nedokonalosti a anomálie
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se