Přejít na obsah

Čím se holíte?


Doporučené příspěvky

Z upravse mám výbornou zkušenost s mýdlem Arko v tyčince, namočím v horké vodě, nechám malinko změknout, pomažu po tváři, rozmydlím štětkou a holím. Strojek používám Merkur 34c, čili typ, který si toho nechá hodně líbit, není agresivní. Avšak s žiletkami Feather i on dokáže pořádně říznout. Základ je, jak píší kolegové výše, netlačit, netlačit, netlačit. Sám mám poměrně tvrdé různými směry a rychle rostoucí vousy, holím se každý den, nemusím-li vypadat jako člověk, pak obden. První tah po směru, pak znovu mýdlo, druhý tah bokem, pak znovu mýdlo a naposledy proti směru růstu vousů. Vše lehce, jen co váha strojku samotného dovolí a pokud možno neopakovat tahy na jednom místě vícekrát. Jakékoliv přitlačení silou řízne, nebo spíš škrábne, sesekne ... Nenechat se zmást tím, že první tah po směru vypadá, jako že nic neoholil, vousy jsou mýdlem svým způsobem jakoby napřímené, vytrčené a po oholení se zatáhnout zpět do pokožky a tvář je hladká jako dětská prdýlka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám těžko uvěřitelných sedm let Brauna 7785 s čístícím "pařezem" a krom horší baterie, kterou jsem si snad i schopen sám vyměnit, jsem spokojen. Nevím kam dál, až jednou doslouží. Jestli pokračovat v nějakém nástupci, nebo zkusit, kam se hnula za ty dlouhá léte konkurence (Philips, Remington...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě mám dotaz na vlastníky holících strojků Philips řady 9000. Pokud jste již měnili nebo se chystáte měnit holicí hlavu, tak bych jednu již tupou potřeboval. Špatně jsem objednal, objednal jsem si nahradni frezky, které mi nešli dát do řady HQ12...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele, sám používám R106 a přijdeme mi ta větší velikost rukojeti zbytečná.( přitom ma docela velkou dlaň). Agresivity se u strojku neboj. Používám s ziletkami derby extra a kamenec potřebuji malokdy. Jinak velká spokojenost s mydlem Muhle. Pokud nemáš dobrou misku( já to dělám v misce na creme brulee a neni to ono), tak bych možna uvažoval spis o krému.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Může mi někdo prosím doporučit dobré holičství v Praze za rozumnou cenu? Chci si nechat zkrátit plnovous, díky.

 

Zavolej si do kadeřnictví Retro v Dejvicích, jsem jejich pravidelný zákazník na stříhání a za danou cenu jsem spokojen a to jsem zmlsanej stříháním z domova, kde mě stříhala tetka, která má třicetiletou praxi a má odškoleno několik generací nástupců v pánském holičství a kadeřnictví. http://www.kadernictviretro.cz/kadernictvi/O_nas....html

Upraveno uživatelem paia
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Dneska jsem zkusil vánoční dárek, holící strojek Braun řady 5 a čekalo na mě obrovské překvapení, jak výborně mě oholil, palec nahoru. Můj starší Braun sice taky holil dobře, ale tohle je zase o třídu vyš, dal jsem si záležet a manželka říkala, jak kdybych to vzal břitvou :-) Spokojenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Oholíte se do hladka s elektrickým strojkem? Já mam neustále problém s tím ze jak se oholím klasickou 3-4břitou tak se mužu holit až za dva až tři dny.. S mým 9let starým strojkem Phillips to do hladka není a tahá to..

Zvažuju tady po čtení vlákna zda vybrat nějakou elektřinu nebo úplnou klasiku co jste psali třeba Merkur ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemám zkušenost s nejvyšší řadou Braunu, ale s elektrikou za dva litry sem se musel holit na strniště a najezdil sem po hubě kilometry. S Wilkinson Quattro to bylo lepší, ale břit stojí kilo a oholil sem se komfortně pětkrát.

 

S žiletkama je to jedno kdy se oholím a jak a při ceně 5 kč/kus se oholím za pět minut každý ráno, za pár halířů. "Jednorázový" holítka jsou marketing v čele s Beckhamem, a teď do mě. Klasika je klasika.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se doma holím jen na mokro. Holící strojek mám nějaký starší Braun a občas ho beru na cesty. Má to jednu podmínku, že se musím holit každý den. Jak vynechám a naroste strniště, tak už je to problém, hlavně na krku.

Teď jsem ho měl s sebou celý týden a byla to hrůza. Jeden den jsem vynechal a už to nešlo pořádně oholit, tak jsem měl krk odřený do ruda a stejně tam něco zůstalo neoholené.

Nejvíc mě u toho vytáčelo, že v koupelně byla elektrická zásuvka od zrcadla tak daleko, že jsem se při holení neviděl. Prodlužka se v těch končinách nedala sehnat. Holil jsem se u nočního stolku s tím malým zrcátkem, co je přímo vlepené do krabičky od strojku.

Příště při cestě do neznámých končin beru jedině strojek na žiletky, štětku a mýdlo.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Dnešní uspěchaná doba a síla marketingu velkých firem s sebou nese to, že většina mužů se holí buď elektricky nebo vícebřitými "škrabkami" a "pěnou" ze spreje.  Holení je pro ně nepříjemná činnost, kterou je nejlepší odložit a když už je to nutné tak mít co nejdříve za sebou. Nese to s sebou podrážděnou a zarudlou pokožku, alergické reakce na složky v kosmetice a spoustu nepříjemných pocitů.

 

Já se na holení těším a je to pro mě pohodový relaxační zážitek. Holím se většinou každý druhý maximálně třetí den, nemám rád příliš odrostlé strniště nebo dokonce dlouhé vousy. Občas je potřeba i každodenní holení a ani to není problém.

Klasicky připravená pěna z mýdla nebo krému má mnohem větší obsah vody než to co nám servírují velké společnosti ve sprejích. Vousy ji při jejím nanášení štětkou natáhnou, změknou. Klouzavost je také mnohem vyšší. Když se k tomu přidá opravdu ostrý břit normální žiletky nebo břitvy a vhodná kosmetika je pak podráždění pokožky nulové.

Těší mě, že i v tomto vlákně je Vás dost, co objevili kouzlo klasického mokrého holení se štětkou, mýdlem a žiletkou. Já se snažím více využívat břitvu a jen když není dost času sáhnu po Merkuru na klasické žiletky.

 

penotvor_Brezkovi.jpg

 

A jeden obrázek s atmosférou z dřívějších dob.

2015_Plasnice_holeni.jpg

Upraveno uživatelem Vlcak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pro mě je to přesně jak jsi popsal : "nepříjemná činnost, kterou je nejlepší odložit a když už je to nutné tak mít co nejdříve za sebou" . Ani to není leností, jako spíše pocitem, že už musím jít spát, abych zase ráno mohl hákovat a nemusel se zaobírat tímhle.

 

elektrický strojek sice mám, ale výrazně letitý, proto mě zajímalo zda doba pokročila dál a lze se oholit elektricky bez naježdění km, anebo, zda odložit několika břitou a vzít klasicky žiletku s držákem a zvolit mýdlo nebo ty směsi co mají..nevím..po současných zkušenostech mám tendenci jít do nejjednodušší varianty...a to je doba elektrická..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja by som dal šancu klasickému mokrému holeniu. Keď naň presedláš z Machu alebo Fusionu, bude si pokožka tváre zvykať tak mesiac. Ak by sa aj stalo, že Ťa to nechytí, určite by som ostal pri mydle/kréme na holenie. Tie plechovkové gély sú nič moc. Práve včera som ho použil pre nedostatok času a dnes to už na tvári cítim, zvykla si na lepšie. 

Vlcak, som rád, že vidím člena z britva fóra. Na ňom som bol zaregistrovaný ešte pred chronomagom. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I já hlásím nákazu zde získanou. Holil jsem se elektrickým strojkem a teď používám štětku, mýdlo, bagr Mühle a feather žiletky. Mám i dvě břitvy po dědovi, ale nemám je kde nabrousit. Taky jsem přemýšlel, nad oblíbenosti vícebřitych systému a je to pouze v masivní reklamě a dobrém byznysu. Zkusil jsem pěnu ve spreji a výšlehanou pěnu štětkou a rozdíl je jak mezi šlehačku ve spreji a šlehačku vyšlehanou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...