Přejít na obsah

Čím se holíte?


Doporučené příspěvky

Pod vlivem tohoto vlákna jsem koupil strojek Mühle, žiletky, štětku z jezevce, mýdlo a kamenec, abych po letech zase jednou zkusil klasické holení. Výsledkem experimentu je konstatování, že mým elektrickým Panasonicem se mokrou cestou oholím víc do hladka, bez podráždění a bez potřeby kamence na drobné ranky. Pravda je, že jsem si vousy před holením nezměkčoval a holil se možná až příliš opatrně (i tak si kamenec přišel na své), takže je možné, že bych při správném postupu a po zvládnutí patřičné techniky dosáhl časem výrazně lepších výsledků. Jenže se holím prakticky denně a jsem příliš líný věnovat tomu víc času, než je nezbytně nutné.

 

Nicméně svého experimentu vůbec nelituji. Zjistil jsem, že při použití mýdla a štětky je holení Panasonicem mnohem lepší než při použití pěny ze spreje, kterou jsem používal od doby, co jsem před lety přešel na mokré elektrické holení. Takže mýdlo a štětka získaly v koupeně své pevné místo, zatímco kamenec a žiletky zůstávájí v záloze pro případ nouze a pro sváteční experimentování.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stejně jako Sorbus (a nejspíš pár dalších chronomagorů) i já jsem po přečtení tohohle vlákna usoudil, že žádný multibřit není hoden dotknout se více mé brady, a že jedině Mühle R89 Twist je to, po čem prahne má pokožka. Objednávku jsem doplnil žiletkami Derby a kamencem, štětku a mýdlo jsem prozatím odložil, protože se mi nějak nahromadily 4 gely ve spreji a je mi líto je vyhodit.

 

Můj návrat do pubertálních žiletkových let proběhl celkem hladce, žádné krvavé drama se zatím nekonalo, holím se denně a pokkožka je celkem zvyklá. Délka holení se pochopitelně prodloužila, ale to mi zas tak moc nevadí. Ale upřímně - kvalita oholení není až tak moc úměrná ceně strojku, nicméně stále to beru tak, že se strojkem učím. Žiletka Mühle, co byla u strojku, mi vydržela na 5 holení, nic moc. Nové zjištění pro mě je, že když ten gel roztírám po bradě dostatečně dlouho a občas navlhčím, hustota vzniklé pěny je podstatně vyšší než dříve, kdy jsem gel našm.dlal na bradu, aby byla bílá. To je pro mě na jednu stranu příznivá zpráva, protože kvalita pěny je výborná a nemusím gely vyhazovat, na druhou stranu je to blbý, protože se mi hůř zdůvodňuje, proč investovat další prachy do štětky a mýdla. Jenže, když ta štětka je v koupelně u strojku tak hezká a já jí prostě chci :frusty: !

 

Nejspíš to vyřeším tak, že postoupím do dalšího levelu - pořídím si štětku, kterou budu roztírat gel ze spreje :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to muffik

pokud opravdu chceš pokračovat v mokrém holení,tak opravdu zainvestuj do štětky z jezevce a pořádného mýdla.Štětka má za úkol pořádně připravit vousy na holení a také nemalý vliv na změkčení vousů a potažmo příjemnější oholení má kvalitní mýdlo.Až toto jednou zkusíš a poznáš ,uvidíš ,že gely poletí z koupelny pryč.Nejsem sice chemik,ale dej pozor aby jsis nezničil štětku z jezevce při použití toho chemického gelu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pri použití štetca z jazveca spolu s gélom (ale aj mydlom) si treba dať pozor aby v zložení neboli silikónové oleje. Najčastejšie je v zložení zastúpený ako látka "dimethicone". Tieto látky obalia vlasy štetca a prestanú sať vodu, čiže pena sa bude tvoriť ťažšie a nebude sa v ňom držať. Viac k téme sa dá dočítať na fóre britva. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bych z toho zas takové drama nedělal. Určitě to jde vyprat nějakýma šampónama atd. Ale pravdou pravdoucí je, že gel je blbost. Dobrá žiletka je základ (stejně tak i dobré mýdlo) a tou Derby prostě není.

Ať nejsem zas tak moc OT:

post-11518-0-30399600-1424119281_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak uvidime jaky je rozdil od Solingen, Taylor of Old Bond Street atd.

Cekam zasilku:

Žiletky na holení Feather Platinum Coated 10 ks (309) 2 x 109 = 218
Mühle balzám po holení Sandalwood 100 ml (203) 1 x 449 = 449
Dr.K balzám po holení (515) 1 x 299 = 299
Mühle krém na holení Sandalwood 75 ml (167) 1 x 229 = 229
Ručníky pro holení Mühle 2ks (488) 1 x 229 = 229
Ochranný kryt na holicí strojek Mühle (681) 1 x 80 = 80
Holicí strojek Mühle R89 Grande (370) 1 x 989 = 989
Hřeben s pouzdrem Cyril R Salter (957) 1 x 599 = 599

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...