Přejít na obsah

Čím se holíte?


Doporučené příspěvky

Jestli to spis nebude tim, ze tu jednu dobu kolovaly od ceskych prodejcu fejky.

Jestli kolovali fejky nedokážu posoudit, protože nakupuji v zahraničí, ale ...Nedávno jsem koupil v US od renomovaného prodejce žiletky. Přišly, nebylo to ono, psal jsem jim, že zvažuji negativní hodnocení, že prodávají neoriginální výrobky. Moc se omlouvali, že originální jsou, jen mi poslali šarži určenou pro blízkovýchodní trhy. Když zvážím, že to dělají i jiné firmy s jídlem nebo s pracími prášky a jejich dlouhý a vysvětlující email, osobně jim věřím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

41 mam tiez, verziu neviem, ale mam ho uz dlho tak pocitam ze tu starsiu a na moje fuzy je to zbytocne agresivne,... ma to mozno trochu zmysel ked sa clovek fakt neoholi trebars mesiac a potrebuje rychlo a bez namahy prepnut z rezimu bezdomovec do rezimu detska prdelka. Ale treba si davat pozor no,.... na take to bezne holenie je to zbytocne a povedal by som az nebezpecne lebo staci trochu nepozornosti a oholi to lahko aj to co nchces,... rozhodne sa to (v zmysle blbuvzdornosti) nechova ako bezny bager.

Pak jedině One blade,tedy břitva.Rád bych si koupil na broušení nějaký Thuringian či Escher stone /alespoň 50x150mm/,pokud by se někomu připletl do cesty,ozvěte se,dík.

Upraveno uživatelem bohus76
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak britvou som si uz samozrejme tiez presiel, ale pre pohodlnost zakotvil prave u bargrovania, mam bagrov celkom asi 6 medzi nimi aj vyssie zmieneny R41, ale ako pisem vyssie, pre tu jeho vyhlasenu agresivnost nemam v 99% pripadov mojich holeni vyuzitie a je u mna skor na skodu. Chapem ale ze niekto s tvrdymi hustymi fuzmi to kludne moze mat inak.

 

Inak nedavno som napriklad vyskusal zo zvedavosti ten motyl kovovy od Wilkinsona co maju teraz v kdeakej drogerke a za mna teda nic moc. Skoda k obstojnemu vysledku nechybalo myslim vela a mohl to byt dostojny a masam dostupny bagrik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jojo já mám Muhle Rocca r96, a je tak na hraně R41 je prý ještě agresivnější. Ale k těm žiletkám, to chce prostě zkusit podle strojku a ksichtu, jinak to nejde

Upraveno uživatelem ferrycz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam dva angličáky Gillette, použivam ten menší, holim sa raz za týždeň, ten motýlik je po svokrovi a ten menší som našiel v starom dome na našom pozemku.

Žiletky som nakúpil zelené Astry ,celý pakeľ, mali posledné v drogerii,to mi vystačia do dôchodku, ak sa ho vôbec dožijem .

post-38493-0-26093500-1553787576_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rockwell 6s je, dle mého soudu, nejlepší strojek pro začátečníky! Pochybuji, že všichni tady ví, co je za Tvými slovy ..."s nastavením od dětského holení po 14ti denní zapometlivce". Tedy že strojek má 3 vyměnitelné destičky, které umožňují 6 úrovní agresivity holení. Proto je dobrý pro začátečníky, aby si každý našel úroveň, která ,mu nejvíce vyhovuje. Já jsem skončil, než jsem ho prodal, jen a pouze u čísla 6. Že ho máš z Kanady, je klidně možné, firma tam má sídlo, ale všechny 6s jsou dělány v USA Stačí si pro ověření kliknout na stránky výrobce. V roce 2017 Rockwell omylem označil nálepkami "Made in China" model 6S (patří na model 6C) a byl z toho docela průšvih, protože firma v marketingu silně akcentuje "Made in USA", ale to už jsme někde jinde ... Hladké a příjemné oholení všem. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj presne tak to je...bylo to... přesně tak... ukaž strčím tam 1.. hm...

2.. to je to samé

3... 

no a skončilo to na vraž tam feather a pamatuj si, že tam musí být 6 :))

jinak jedu i břitvu (pro obřad :)) ale jsem na tohle líný a neumím to nabrousit ...tak dobře jako Petr S, takže jen občas .)

a to je zase trošku jiná písnička a jmenuje se Ralf Aust :)

a toho se také nebojím doporučit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po 4 týdnech...
  • po 4 týdnech...

Nová akvizice,potěšila velmi,mám rád vůni kůže,jalovce,tabáku ........ Recenze od Wikinga zde https://www.forum.britva.cz/viewtopic.php?t=2831

Bohúšu, to asi budu potřebovat, zrovna mi dochází mejdlo. Kdes to prosím tě objednal, v luxusním holení?

Díval jsem se, že přímo z Anglie by bylo docela drahé poštovné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím vespolek,

 

po čase se vracím do starých známých vod chronomagu, ale tak nějak nehodinkově. Doteď jsem se jako mladší ročník holil pouze gillette fusion 5+1, ale rád bych přešel na Double Edge aka bagr :)

Mám tenké, ale né úplně měkké vousy. Hledal jsem něco, čím se nepořežu, vypadá to dobře a nestojí to majlant. Vypadl my z toho Mühle R89. Případně napadá vás nějaký s podobnými vlastnostmi a třeba nižší cenou (není podmínkou)?

 

Chápu to správně, že tento strojek není z nerezu? Nějaký pochromovaný obecný kov? Vyplatilo by se investovat do SS nebo je toto dostačující kvalita?

 

Jinak zatím asi budu používat krém na holení Balea z DM, Mýdlo třeba později.

 

Dík, Michal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám R106, taky pochromovaný a je v poho. Mám ho čtvrtým rokem a nikde není znát opotřebení, asi je tam slušná vrstva. A to mi i několikrát spadnul na dlaždičky :) Zpracování super, Muhle mohu doporučit

Upraveno uživatelem Liqid
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen jsem chtěl naznačit, že leč mám tenké vousy, tak to není nějaké jemné chmýří :)

 

Rozhodoval jsem se mezí Mühle a Edwin Jagger. U EJ se mi více líbí design, ale u Mühle zase snadno dostupné náhradní díly. Nakonec asi zvolím Mühle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...