Přejít na obsah

Čím se holíte?


Doporučené příspěvky

Kluci, je rozdíl u těchto strojku v holení ( když neberu v potaz váhu a možná i jiné těžiště ) při úpravě rukojeti klasický čistý kov a dřevo ??? 
 

- možná si odpovím i zároveň sám .... Ale jediný rozdíl ( teď mám na mysli rukojeť ve dřevě ) vidím teoreticky jen v těžišti, tudíž “jiné oholeni” ?! Možná k horšímu ?!

Nebo v tom žádný rozdíl není, dokázali těžiště srovnat a je to putna ...... ?! 

 

Jinak bohušu: stále se necítím ani na 40% fit .... I když už jsem byl “donucen” k návratu do práce .... Až bude lépe, skočím vše nafotit . Neboj, pořád s tím na tebe myslím .... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hmotnost, těžiště záleží na konstrukci, takže je to stejné kov nebo dřevo

dlouhodobé užití bych řekl, že naráží na vlastnosti materiálu ve smyslu roztažnost, savost, křehkost - opět je to jedno, záleží na vlastnostech konkrétního materiálu, ze kterého je vyrobeno - u dřeva hrozí větší pravděpodobnost vady materiálu (není odhalitelné při výrobě)

design - subjektivní záležitost - ze dřevem dokážete nádherné věci, stejně tak i s kovem 

umělá exkluzivita - opět záleží na materiálu a případně marketingové pohádce (opět lhostejno zda kov nebo dřevo)

vzhledem k tomu, že to pracuje neustále ve vlhkém prostředí vypadá kov jako lepší volba (znovu - lhostejno - záleží na konkrétním materiálu)

no ve skutečnosti je účel rukojeti ten, aby se ta hodně ostrá věc dala držet nějakým způsobem u xichtu a řezala chlupy pokud možno pod stejným úhlem a dostala se na co nejvíce míst "bez problémů", takže == zkrácená verze:

"je to jedno"

z dlouhodobého pohledu investora je kov vhodnější pro jeho výdrž

P:S jak jsem viděl vedle ty fotky od Jirky, hned jsem si vzpomněl na to, co mám doma :)

1504_Rockwell_6S_Razor_04_whats_included

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Praveze ono je holeni bagrem o hmotnosti a tezisti. Takze tam rozdil bude. Ale nerekl bych, ze to bude lepsi nebo horsi. Bude to jine. Mam jeste bakelitovy Merkur 45c a ten je tak lehky, ze s nim musim tlacit pri holeni na tvar. Tohle udelat s r41, beru i kuzi :) ale r41, protoze je kovova, tlacit nepotrebuje.

Bude to dost individualni. Me sedi strojky se stredne dlouhyma ruckama se strednim prumerem a stredne tezke. R89 je takovym typickym predstavitelem tehle kategorie.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super, děkuji za obsáhlé odpovědi ......

 

Tak že by teoreticky mohl být problém v pracování materiálu z důvodu vody/vlhkosti ...... 

Ale, jelikož mám vyhlédlý ještě jeden bagr do série s břitvě, který má taktéž olivové dřevo. Tak bych se toho nebál ..... Mám olivu jak na břitvě, tak i štětce a za ty roky to chytlo jen příjemnou mírnou patinu od “ohmatání”. Jinak žádná změna .... 

A následně v mírné nutnosti zatlačeni, jelikož bude asi o nějaký ten g lehčí ....  

Jinak nic strašného :0) 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, nekdo napsal:

že sis nevzal rovnou i štětku od něj .)

taky moc fajn provedení a zpracování

Jak píše bohuš, “štetky” ještě u Petra v portfoliu nejsou .... 

A ani svým způsobem nepociťuji potřebu mít dvě ....

Mám na to mé jednotýdenní oholení jednu od Dovo a bohatě stačí .
Ale na druhou stranu to zní lákavě .... A možná bych se i nechal přemluvit. Vyhodil Dovo a lechtal se štětkou od Petra .... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě teď, Lobber napsal:

Jak píše bohuš, “štětky” ještě u Petra v portfoliu nejsou .... 

A ani svým způsobem nepociťuji potřebu mít dvě ....

Mám na to mé jednotýdenní oholení jednu od Dovo a bohatě stačí .
Ale na druhou stranu to zní lákavě .... A možná bych se i nechal přemluvit. Vyhodil Dovo a lechtal se “štětkou” od Petra .... 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 To Lobber_Dovo si nech na porovnání či jako " začátečnickou" třeba pro syna ,nebo pro sebe jako cestovní a na štětkách se začne pracovat v druhé půlce roku,břitev je moc, renovace a broušení a pak přijdou na řadu štětky.

Upraveno uživatelem bohus76
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som pouzivam Philips oneblade a musim povedat, ze je to top, upravim strnisko a oholim krk na hladko bez podrazdenia, toto je fakt dobry vynalez :-) na rozdiel od inych strojcekov a ziletiek neberie pri holeni vrchnu vrstvu koze, takze v konecnom dosledku nieje potrebne pouzit nic po boleni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mladej bude mít 15 let a už mu raší chmýří, než mu někdo k nějakému jubileu pořídí gilet mach 3 s šesti břity s vyhříváním a bůhví čím, napadlo mě, že bych ho uvedl na cestu a koupil mu strojek.

Volba padla na Muhle R89... podle mě klasika a poměr cena výkon supr.

Akorát řeším ručku... Grande je zbytečně dražší, těžší. Ale vzhledově se mi líbí dřevo či plast. Otázka je zda nebude klouzat, nebude křehké a aby za pár let nevyšisoval tak, že to bude vypadat jak bakelit za stovku...

Nemáte někdo zkušenost s těmito? Jeden je černá pryskyřice a druhá jasan. Jsou delší (zhruba jako Grande) ale nekov eliminuje váhu.

Dík

 

Výstřižek.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám tu Grande ručku. Podle mě je to zbytečně moc. Nejspokojenější jsem s rose gold. Oproti klasice míň klouže v ruce. Ty ostatní neznám a obecně mi tyhle delší ručky moc nevyhovují, ale zvyknout se dá na vše.

Zeptám se možná blbě, ale víš, že oslavenec ocení tvůj dárek? Já si třeba musel projít 3 břitem, el. Braunem, shavettou, abych skončil u bagru. V 15 by mě nikdy nenapadlo, že se budu holit jako můj děda. Chápeš, kam směřuju?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chápu a rozumím ti, měl jsem to stejně. Je jasné, že v prvopočátku ten dárek bude úplně mimo. A nikdy to nedocení když nebude olezlý z tupého vicebřitu, který bude věčně ucpaný.

Jak píšeš měl by si tím asi projít každý :D

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...