Návštěvník YPO Odesláno 21. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2010 No je fakt že Breitling je taky obalovač ETY, ale aspoň si s tím strojkem pohraje, vyladí a vypadá pěkně. Nic proti tomu, nevadí mi to. Nevadí mi ani ETA, není na ní nic špatnýho, YPO jí sice říká plechařina, ale plechařina je ve všech hodinkách, ony asi neexistujou strojky, co mají desky, můstky a ozubený kola s 5mm matroše, abych si mohl říct, jooo to je pořádný kus železa. to je omyl - plechařinou nazývám low seiko strojky ETA mi nevadí - jsou to osvědčené strojky, ale pokud obal stojí 150t tak je to už příliš
Horhe Odesláno 21. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2010 V mejch Glycinech je taky Eta 2824 zdobená ženevskejma pruhama, která je schovaná (!) za plnym dýnkem a nedal jsem za ně půl kila
Kalifx Odesláno 21. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2010 Já třeba (aniž bych jako správný indián chtěl lízt do zadku Toho, co honí medvěda ) považuju za správně investovaný peníze do tý velký hodinařiny ty, který vysázím na stůl za Ananty s SD. Je to kus železa, má nejen "ten správný domácí" strojek, ale je to zároveň i mechanika s nápadem a realizovanou invencí. A ještě si (nejen) zpracováním absolutně nezadaj s.... No vlastně vůbec s nikým. Narozdíl třeba od Rolexu, kterej má nespochybnitelnou kvalitu, ale posledních pár let podle mně nepředved vůbec nic a jenom a pouze žije z vlastního jména. Ovšem třeba to konkrétně mně nemůže zabránit v tom, abych si něco od Rolexu v budoucnu určitě koupil. 1
B.F.G. Odesláno 21. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2010 YPO - ad Archimede - pro me je to nuda, takovych firem s kratkou historii obalujicich ETU je spousta a jejich sortiment je treba pro me nuda protoze H, XLH, M, X atd mezi kterymi bez napovedy skoro ani nevidim rozdil me moc neoslovuji.. Kdyz vezmu v uvahu cim Archimede zasadne prispelo do sveta hodinariny, tak me nic nenapada (tim neznehodnocuju fakt, ze v pomeru cena/vykon bude Archimede urcite navysi) = pro me tam chybi nejakej ten naboj.. Kdyz vezmu treba ten Breitling tak tam ty hodinarsky milniky nejaky najde (coz zase nic nemeni nic na faktu, ze se B ubira designove jinym smerem nez by se mi libilo). Tim nechci pohanit Archimede, jen reagovat na ten pozermag mozna to je pozerstvi, mozna taky treba fandovstvi, asi zalezi na tom jak to kdo vnima Ale jakej milník přinesly jejich hodinky posledních 30 let? ( Archimede nemaj milník, zato ale nabízí, jak prezentoval YPO, odpovídající poměr výkon - cena. Ono u nové značky mimo HH lze těžko nějakej milník vyrobit. Teda svým způsobem milník mají. Hodinky za 400 EUR, Swiss Made, nerez pouzdro, safír z obou stran, zpracování na úrovni TH, B a podobně, Stejné strojky jako zmíněné značky, vlastní dizajn. Umí někdo jinej za stejný prachy tohle? Pro mě milník jako prase 2 2
sureshot Odesláno 21. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2010 chalani tieto nocne rozpravy mi vyvolavaju nejeden usmev na tvari. dnes to bol specialne vyrok, cim autorovi dakujem Lžu si do kapsy, protože raději moc nezkoumám, jaký "zviřátka" mně poháněj stroječek
Quasar007 Odesláno 21. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2010 Ale jakej milník přinesly jejich hodinky posledních 30 let? ( Archimede nemaj milník, zato ale nabízí, jak prezentoval YPO, odpovídající poměr výkon - cena. Ono u nové značky mimo HH lze těžko nějakej milník vyrobit. Teda svým způsobem milník mají. Hodinky za 400 EUR, Swiss Made, nerez pouzdro, safír z obou stran, zpracování na úrovni TH, B a podobně, Stejné strojky jako zmíněné značky, vlastní dizajn. Umí někdo jinej za stejný prachy tohle? Pro mě milník jako prase Dle mého by se našlo vícero značek co by to také dokázaly, ale proč by to dělaly, když se jejich produkty prodávají bez problémů za nepoměrně více. A je úplně jedno, zda se připlácí za pár písmenek, nostalgii či něco jiného...
kubson Odesláno 21. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. srpna 2010 (upraveno) chrono-romantický pohled v těch firmách málokdo sdílí, v konečném důsledku se jedná o tvrdý byznys. já mám to štěstí(nebo taky ne?), že dělám s malýma výrobcema, kde nějaké ideály ještě bývají. ale taky občas narážím na borce, pro které je hodinařina především o procentech, meziročních rozdílech.. prostě především o penězích a to jsou pro mě někdy drsné návraty do reality. neříkám že to je špatně, ale když už je ten marketingový blábol hodně odtržený od reality, tak se mi to nelíbí. když jsou hodinky ok, ať kolem klidně staví legendy, ale dělat ikonu z něčeho s plastovým strojem a dát na to cenovku 2k usd... ? edit: nějak se mi vytratilo co jsem tím blábolem chtěl vlastně říct Upraveno 21. srpna 2010 uživatelem kubson
lib Odesláno 21. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2010 co se to deje? Jak to, ze jeste nikdo nezminil PRIM? At to tady tochu zije, ne? 1
Sekhmet Odesláno 21. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2010 Několik postřehů začátečníka: Drahý hodinky se ošoupou stejně jako ty levnější Slogan poměr cena výkon tady nefunguje. Nejsme na mojenovasekacka.cz Tvrdé jádro místích stejně své hodinky do pěti let vymění několiktát. Tak jejich hlavní kvalitu neužijí. Ty drahé hodinky se neporouchají. Budou fungovat i několik generací. Ty levnější o trochu míň. Pořád je to hodně dlouho. Je dobré zapomenout na cenu a původ hodinek. Je potřeba se o nich začít bavit
spiderer Odesláno 22. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2010 Ale jakej milník přinesly jejich hodinky posledních 30 let? ( Archimede nemaj milník, zato ale nabízí, jak prezentoval YPO, odpovídající poměr výkon - cena. Ono u nové značky mimo HH lze těžko nějakej milník vyrobit. Teda svým způsobem milník mají. Hodinky za 400 EUR, Swiss Made, nerez pouzdro, safír z obou stran, zpracování na úrovni TH, B a podobně, Stejné strojky jako zmíněné značky, vlastní dizajn. Umí někdo jinej za stejný prachy tohle? Pro mě milník jako prase Nevim kolik za poslednich 30 let, kdyz vezmu neco zasadniho tak treba vyvoj vlastniho kalibru, kterej bude mit asi jeste slibnou budoucnost, ale zajima me historie znacky cela, ne treba poslednich 7 dni nebo kolik si zrovna ty nebo nekdo jiny zamane Za 400 EUR wiss made ala Steinhart, strojky zakladni tridy jako zminene znacky p=o upravach vetsinou v nejvyssich verzich (TH neberu, ten na ty strojky asi fakt kasle) Design stejny nebo velmi podobny jako mraky jinych vyrobcu = nuda a sed.. ale chapu, ze pokud to stoji 400 EUR tak je to asi dobry, schvalne kolik milniku ma Casio do 100 EUR, mozna to bude vlastne jeste zajimavejsi znacka nez Omega, Breitling, Archimede, Steinhart a dalsi.. Archimede treba zrovna uznavam jako znacku, ktera je schpna udelat vyborne hodinky s pomerem cena/vykon, ale je to to jedine co tady na chronomagu hledame? Hodinky s vybornym pomerem cena/vykon hleda 90% populace a najdou ho i treba u levnych Casii v obchodnich centrech, protoze totalni radiem rizena presnost je vic nez nejakej zlehka vyladenej mechanickej kalibr.. Tady spousta lidi asi hleda i neco vic nez jen pomer cena/vykon, lidi hledaji neco co nema kazdy, firmu, ktera mu bude sympaticka tim, ze neco zasadniho v hodinarine dokazala za svoji dlouholetou historii, to ze ma nejaky legendarni model atp atp..
B.F.G. Odesláno 22. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2010 Nevim kolik za poslednich 30 let, kdyz vezmu neco zasadniho tak treba vyvoj vlastniho kalibru, kterej bude mit asi jeste slibnou budoucnost, ale zajima me historie znacky cela, ne treba poslednich 7 dni nebo kolik si zrovna ty nebo nekdo jiny zamane Za 400 EUR wiss made ala Steinhart, strojky zakladni tridy jako zminene znacky p=o upravach vetsinou v nejvyssich verzich (TH neberu, ten na ty strojky asi fakt kasle) Design stejny nebo velmi podobny jako mraky jinych vyrobcu = nuda a sed.. ale chapu, ze pokud to stoji 400 EUR tak je to asi dobry, schvalne kolik milniku ma Casio do 100 EUR, mozna to bude vlastne jeste zajimavejsi znacka nez Omega, Breitling, Archimede, Steinhart a dalsi.. Archimede treba zrovna uznavam jako znacku, ktera je schpna udelat vyborne hodinky s pomerem cena/vykon, ale je to to jedine co tady na chronomagu hledame? Hodinky s vybornym pomerem cena/vykon hleda 90% populace a najdou ho i treba u levnych Casii v obchodnich centrech, protoze totalni radiem rizena presnost je vic nez nejakej zlehka vyladenej mechanickej kalibr.. Tady spousta lidi asi hleda i neco vic nez jen pomer cena/vykon, lidi hledaji neco co nema kazdy, firmu, ktera mu bude sympaticka tim, ze neco zasadniho v hodinarine dokazala za svoji dlouholetou historii, to ze ma nejaky legendarni model atp atp.. To jo, já ale hledám ve svým segmentu. A tam nic "lepšího" není a trochu mě hřeje právě to" vědomí", že to nic lepšího v podstatě nedostanu ani v segmentu o několik nul vyšším. Třeba Prim taky vyvinul novej inhouse, ale zatím to na milník nikde ve světě nevypadá... Dle mého by se našlo vícero značek co by to také dokázaly, ale proč by to dělaly, když se jejich produkty prodávají bez problémů za nepoměrně více. A je úplně jedno, zda se připlácí za pár písmenek, nostalgii či něco jiného... Tak až to dokážou, tak dej vědět. Můžou si to myslet, ale neuměj to, ne že nechtěj. 1
Milis Odesláno 22. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2010 To jo, já ale hledám ve svým segmentu. A tam nic "lepšího" není a trochu mě hřeje právě to" vědomí", že to nic lepšího v podstatě nedostanu ani v segmentu o několik nul vyšším. V hlavě mi zní slova předsedy našeho Wartburg clubu. :D
spiderer Odesláno 22. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2010 To jo, já ale hledám ve svým segmentu. A tam nic "lepšího" není a trochu mě hřeje právě to" vědomí", že to nic lepšího v podstatě nedostanu ani v segmentu o několik nul vyšším. Třeba Prim taky vyvinul novej inhouse, ale zatím to na milník nikde ve světě nevypadá... To je mozna duvod tve odpovedi, ze hledas ve "svem" segmentu.. Kdyz budu vychazet z tvoji odpovedi ze nic lepsiho nedostanes v segmentu o nekolik nul vyssim, tak zkusim pocitat, nejlevnejsi Archimede u kubsona stoji cca 9.500 CZK, nekolik nul muzu chapat jako minimalne 2 = v segmentu +/- 950.000 CZK si myslim, ze dostanes lepsi skoro vsechno = tohleto haneni vseho na co nemohu/nechci aktualne dosahnout mi nesedi, ale jako tvuj nazor ti to vyvracet nebudu.. Co se tyce Primu, jednalo se spis nez o vyvoj noveho kalibru o reminiscenci kalibru historickeho, ktery se zadneho zasadniho vylepseni nedockal, co se tyce napriklad strojku B01 tak ten neni pouhou kopii neceho existujiciho, ale vyvinuty skoro od podlahy, se zvysenou rezervou chodu, pripravou pro nastavby s mnoha komplikacemi atd = myslim, ze ten primer se ti tak uplne nepovedl.. Ale chapu, ze je mnohem snazsi rici, ze "hodinky za kilo jsou uplne o nicem, je to jen predrazenej smejd" nez premyslet nad tim, jestli se v te cene neschovava neco navic.. Ano je spousta hodinek, ktere tu cenu maji tak nejak divnou, ale taky mnoho tech, ktere si ji alespon dle meho nazoru celkem zaslouzi.. I kdyz vezmu v potaz treba cenu "jetych" Archimede Pilot Chrono okolo 20.000 CZK a cenu Breitling Hercules za cca 40.000 CZK, tak osobne vzdy radsi koupim prave Herculesy i za cenu, ze je koupim o nejaky cas pozdeji nez dosetrim, protoze pro me tam bude hodnota neporovnatelne vyssi nez prave u tech Archimede - napriklad vyladena nejvyssi rada ETY s nastavbou, vyborne funkcni chronograf u ktereho je radost odecitani stopek, robustnost pouzdra, vyborny tah, pro me srdcova znacka, originalni funkcni design, COSC certifikat a dalsi blbosti, ktere prave tvori tu o neco vyssi cenu.. Ale rozhodne smahem neodsoudim Archimede za to, ze i kdyz stoji polovinu tak Breitling nesaha ani po kotniky.. Je to asi jen o uhlu pohledu a tom co clovek od hodinek ocekava.. 1 1
Milis Odesláno 22. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2010 To B.F.G.: No, a co teprv hodinky, od Archiméde třeba s pěti nulama navrch? Tj. 950 000 000...???? Nebo šesti, tj. 9 500 000 000? To už si za hodinky stěží dokážu představit, a to tady máme ještě dalsí možnosti.
Pixelator Odesláno 22. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2010 a pre toto vsetko , nad 10000? jedine A.Lange & Sohne ... 13 000 za Saxonia manual, ktory pokojne zastane ulohu rodinneho striebra je podla mna velmi priatelska cena
kubson Odesláno 22. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 22. srpna 2010 srovnání ceny konkrétních použitých kusů jetéměř nic neříkající, nějakou vypovídací hodnotu má porovnat list price nových hodinek, podle této logiky by nejlevnější béčka s chronografem musely stát 1790 EUR.. je mi líto kam se tahle diskuze zase odebrala 1
Quasar007 Odesláno 22. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2010 To jo, já ale hledám ve svým segmentu. A tam nic "lepšího" není a trochu mě hřeje právě to" vědomí", že to nic lepšího v podstatě nedostanu ani v segmentu o několik nul vyšším. Třeba Prim taky vyvinul novej inhouse, ale zatím to na milník nikde ve světě nevypadá... Tak až to dokážou, tak dej vědět. Můžou si to myslet, ale neuměj to, ne že nechtěj. Bylo to myšleno s nadsázkou. Většina osazenstva fora má jakési povědomí o tom, jak velká je přidaná hodnota u věcí co má rádo (tedy konkrétně hodinky), rozhodně neupírám kvalitu u známých značek. Ale i u známých firem ze středního segmentu se najdou základní modely, které jsou postaveny na základních, poměrně levných kalibrech (byť laděných). Pouzdro s tahem je z oceli bez dalších úprav a navíc třeba i s velkou produkcí, která výrobu zlevňuje... 400,- EUR sice není mnoho, ale opravdu si nemyslím, že by se do této částky nevešly i základní modely "lepších značek" při dostatečné produkci a s malou marží. Několikrát tu bylo řečeno, že naše "tikačky" jsou věcí veskrze zbytnou a třeba i ze segmentu "luxusního" zboží, byť funkcí časoměrnou disponují i tržnicové kousky za pár dolarů. Všici tu máme nějakou oblíbenou značku či model, případně nějaké ty DreamWatch. Naplnění tužeb je natolik individuální, že se často vybírá emotivně či srdcem....
B.F.G. Odesláno 22. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2010 To je mozna duvod tve odpovedi, ze hledas ve "svem" segmentu.. Kdyz budu vychazet z tvoji odpovedi ze nic lepsiho nedostanes v segmentu o nekolik nul vyssim, tak zkusim pocitat, nejlevnejsi Archimede u kubsona stoji cca 9.500 CZK, nekolik nul muzu chapat jako minimalne 2 = v segmentu +/- 950.000 CZK si myslim, ze dostanes lepsi skoro vsechno = tohleto haneni vseho na co nemohu/nechci aktualne dosahnout mi nesedi, ale jako tvuj nazor ti to vyvracet nebudu.. Co se tyce Primu, jednalo se spis nez o vyvoj noveho kalibru o reminiscenci kalibru historickeho, ktery se zadneho zasadniho vylepseni nedockal, co se tyce napriklad strojku B01 tak ten neni pouhou kopii neceho existujiciho, ale vyvinuty skoro od podlahy, se zvysenou rezervou chodu, pripravou pro nastavby s mnoha komplikacemi atd = myslim, ze ten primer se ti tak uplne nepovedl.. Ale chapu, ze je mnohem snazsi rici, ze "hodinky za kilo jsou uplne o nicem, je to jen predrazenej smejd" nez premyslet nad tim, jestli se v te cene neschovava neco navic.. Ano je spousta hodinek, ktere tu cenu maji tak nejak divnou, ale taky mnoho tech, ktere si ji alespon dle meho nazoru celkem zaslouzi.. I kdyz vezmu v potaz treba cenu "jetych" Archimede Pilot Chrono okolo 20.000 CZK a cenu Breitling Hercules za cca 40.000 CZK, tak osobne vzdy radsi koupim prave Herculesy i za cenu, ze je koupim o nejaky cas pozdeji nez dosetrim, protoze pro me tam bude hodnota neporovnatelne vyssi nez prave u tech Archimede - napriklad vyladena nejvyssi rada ETY s nastavbou, vyborne funkcni chronograf u ktereho je radost odecitani stopek, robustnost pouzdra, vyborny tah, pro me srdcova znacka, originalni funkcni design, COSC certifikat a dalsi blbosti, ktere prave tvori tu o neco vyssi cenu.. Ale rozhodne smahem neodsoudim Archimede za to, ze i kdyz stoji polovinu tak Breitling nesaha ani po kotniky.. Je to asi jen o uhlu pohledu a tom co clovek od hodinek ocekava.. Ok já o koze, ty o voze. Doufám, že zase dostanu od lidí, kteří maj patent na rozum další mínusy. Já nemám na hodinky za 40000,- Takže myslet na to o čem mluvíš můžu maximálně, až se v noci probudím s rukou v nočníku. Koupil jsem mírně jetý Steiny ta 7 litrů a to je tak maximum co si můžu dovolit. A od toho se odvíjí moje teorie. Ty Archimede v chornu stojí nový 20k, jestli stojí podobně i B v chronu tak je to super, jdu prodat ledvinu. Herculesy stojej běžně vojetý kol 50 tisíc. Nový rozhodně stály daleko víc. To tvoje srovnání ceny by mělo být teda alespoň 1:4 a ne 1:2. Nebo to teda mám chápat tak, že ty TH na začátku jsou vlastně super, za ty love co stojej? Nebo že jetý Steiny Za 6 litrů jsou blbý, kdežto jetý B za 40 jsou boží? A že jako stojí přibližně stejně? Nebo skončíme u toho co tady mockrát padlo jinde, vole Hodinky stojej prostě minimálně 50 litrů, jinak si kup Casio za litr? Několik nul bylo myšleno obrazně, nemělo tím být řečeno milion, stále se bavím o značkách jako TH, B a podobně, to jen tak na okraj. Já tě na jednu stranu chápu, taky bych raděj vybíral hodinky za 200 litrů, než ty za 10. Jenže fakt nemůžu. Pak by bylo možná lepší tohle fórum zakázat pro hodinky pod nějakou cenu a plácat se po zádech, jak je to tu boží? Viz mínusy u mýho postu, plusy u tvýho. Vox populi, vox... Neber to osobně, ty se prostě jen na svět díváš jinak. 5 2
spiderer Odesláno 22. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2010 BFG - poslal jsem jen konkretni priklad nic vic nic min.. Rozdil je v tom ze ja mam taky nastavenej nejakej price range na hodinky, ale neberu hodinky, ktery jsou za nim jako predrazneje smejd, protoze si je nemuzu dovolit, spis jako neco o cem muzu snit a treba si to taky jednou koupim a reknu si, ze to za ty prachy stalo, i o tom asi fandovstvi je.. A co se tyce plusu a minusu - jestli se ti ulevi, tak mi tam klidne napal minusu co to pujde, je mi fakt jedno jestli mam nekde + a nebo -, kvuli tomu sem svuj nazor nepisu, ale chapu, ze pro nekoho tohle self promo ohledne toho jestli mam +150 bodu nebo jenom +3 muze byt jistou formou zadostiucineni.. 2 1
B.F.G. Odesláno 22. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2010 BFG - poslal jsem jen konkretni priklad nic vic nic min.. Rozdil je v tom ze ja mam taky nastavenej nejakej price range na hodinky, ale neberu hodinky, ktery jsou za nim jako predrazneje smejd, protoze si je nemuzu dovolit, spis jako neco o cem muzu snit a treba si to taky jednou koupim a reknu si, ze to za ty prachy stalo, i o tom asi fandovstvi je.. A co se tyce plusu a minusu - jestli se ti ulevi, tak mi tam klidne napal minusu co to pujde, je mi fakt jedno jestli mam nekde + a nebo -, kvuli tomu sem svuj nazor nepisu, ale chapu, ze pro nekoho tohle self promo ohledne toho jestli mam +150 bodu nebo jenom +3 muze byt jistou formou zadostiucineni.. Já dávám prakticky jen plusy. I Tadovi? V tehle diskuzi to beru jako barometr, kterej mi cosi ukazuje. Jinak to ukazuje akorát... 1 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se