Přejít na obsah

Co se ukrývá ve vašich Tag Heuer


kubson

Doporučené příspěvky

no...pokud bych srovnával TH a Archimede...za TH se stejným strojkem zaplatíš asi 2x tolik co za Archimede....no a těch 100% navíc je za značku, tradici, daň za to, že vyrábí i vyšší modely s vlastním kalibrem.....

ale otevřeně - u hodinek asi málokdo hledá poměr cena/kvalita ...je to zboží, kde ozhoduje design, marketing atd.... myslím, že ceny třeba u Omegy nebo Panerai se platí jen marketing (OM) a mód (Pan) a bylo by na diskusi, co se platí u značek jako Archimede, nebo třeba i SInn - vlastně jen výroba pouzdra...????

 

TH Aquracer za 37 jsou nesmyslně drahý, stejně nesmyslně drahý je Planet Ocean za 99, stejně drahý je podle mě i Archimede za 14..... (úplně stejně drahý jako Levisky za 3 nebo diesel za 5 nebo Armani Jeans za 7)

 

 

 

 

 

S těmi strojky naprosto souhlasím,psal jsem již dříve obrazně ,že do karoserie Porsche patří jen motor

Porsche a platit za drahé pouzdro,když se uvnitř ukrývá třeba i dobrý ,ale k ceně hodinek neúměrně levný strojek,i když třeba natuningovaný modrými šroubky.

Ale pokud to chce někdo dělat,ať si to klidně dělá a je jen věcí kupujícího,zda to koupí,či nikoliv.

Já bych osobně nikdy nedal přes 100 000.-Kč za hodinky s klasickou Etou 7750 a koupím si raději Archimede, s tím samým strojkem,pouzdrem z téhož materiálu / 316L /a safírem s AR za pětinovou cenu.

Neodsuzuji to,je to věc každého z nás.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

No teda. Registroval jsem se celkem nedávno, protože jsem před rokem začal šetřit na nějaké pořádnější hodinky a hledal jsem nějaké informace. Nejvíc jsem asi začal toužit po TH Carrera. Právě proto by mě zajimal názor na sračkovitost strojků tohoto výrobce.

 

Protože jsem nikdy nedostal nic zadarmo tak se chovám ke svým věcem slušně - moje stávající "hodinky" jsou tyto "http://www.iwatchz.com/" - a přesto, že je mám už asi rok a půl, tak na sobě nemají škrábance, nevypadají použitě a pokud bych jim dal hodinku péče, tak by vypadaly jako vyndané z krabičky.

 

Žil jsem tedy v domnění, že takový strojek od TH mě s tímto druhem používání přežije. Jestli bude za týden odchylka +- 30 sedkund je mi celkem fuk - nejsem jako můj děd co denně u radiožurnálu ladil svoje PRIM co dostal za seskok volným pádem. Těch pár vteřin pro mě nehraje roli - stejně chodím všude dřív.

 

Hodinky si chci koupit proto, abych měl radost vždy, když se podívám na zápěstí a také chci, aby mě nějakým způsobem reprezentovaly. Proto bych si třeba nakoupil potápky, protože nejsem potápěč, nebo pilotky, protože nejsem pilot. Když jsem tak četl tradici, historii a směr fitrmy TH tak mi přišlo, že jsem se v tom prostě našel. A tak by mě tedy zajímalo, jak to tedy s těmi jejich strojky je. Prosím bez zbytečných flamů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, tak tohle vlákno mě dost bere a to jak pozitivně, tak negativně - momentálně se jím zabývám a musím reagovat, raději se posaďte, ať vás moc nena..... Luxusní hodinky jsou pro většinu jejich majitelů, jak už slovo luxusní napovídá - společenským chlubítkem, pozérstvím a nástrojem pro kastování ať to vnímáme pozitivně nebo ne. Dávno už nenosíme hodinky jako nástroj měření času (jinak bychom nosili kvartzky nebo rádia, nejlépe od japonců). Souvisí s tím i strategie výrobců a v podstatě i vlastnictví těchto značek. Víme všichni, co mají společného Tag Heuer, Zenith a Hublot??? A když přidám Hennessy a Moët? A když ještě přidám Luis Vuitton (kteroužto kabelku za 30 tis., jste přítelkyni zamítli jako hloupý nástroj pozérství na nulovém základě bez souvislosti s funkcí, kvalitou ani designem)??? Jasně - vyjde vám společnost LVMH, majitel všech těchto značek (a řady jiných), jejíž šedou strategií je přesvědčit lidi, že společenské postavení a úspěch je třeba dát náležitě najevo, aby vám přinesl ten správný prožitek ze závisti a údivu ostatních. Já osobně jsem pro a nekritizuji to, jen popisuji skutečnost, která leze dost do peněz. Potom se ovšem najdou i fandové hodinek, kteří v nich spatřují technické skvosty, historii, kvalitu, design atd. - to také chápu - je to jako si koupit dvouválcové Moto Guzzi nebo Harleye - spousta klasických a podivných zvuků, vibrací, ale vzrušujících zvláštností ve srovnání s dokonalými, odladěnými japonskými stroji, ne? Myslím, že je to o touze se odlišovat, ale nezkoumejme potom, jaký je poměr kvality a ceny, zkoumejme jaký je poměr ceny ke specifickému zážitku, že jsem si právě přinesl TH nebo Omegy, nebo třeba první Ulysse Nardin - kde hned na prvních stranách manuálu zjistíte, že je musíte každé tři roky servisovat (za cenu celých Mido nebo Certin), aby vám vůbec šly (to platí i pro TH a jiné) - a trochu mě ta nesebedůvěra těchto prestižních hodinářů štve. Moje kolegyně třeba nosí pánské IWC, trochu jí při občasném nezátěžovém nošení odešla korunka a stálo to bratru 25 litrů (za to mám hezký ORISy, Mida atd.) Celý tento sáhodlouhý výlev chci zakončit slovy této IWC fanynky - kdo chce doma opici, musí mít na banány. Nezkoumejte co je v opici a pokud jste odboroví bossové, tak si na svých Breitlech seřiďte alespoň datum a den... (PS: také mám TH, ale stejně tak mám rád Oris nebo Mido, ale také Zenithy).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, tak tohle vlákno mě dost bere a to jak pozitivně, tak negativně - momentálně se jím zabývám a musím reagovat, raději se posaďte

 

Tak jsem se posadil a stejně Tvůj příspěvek nechápu ;) To opravdu nevidíš rozdíl mezi provedením pouzdra, cifru, tahu atp. mezi Certinou a IWC? Nebo odolnost, garantovaná "nosnost", kvalita prošití, zapínání atd. mezi LV a Baťou a myslíš si, že je to jen o pozérství a pocitu?

No a na tom, že se i dražší věci musí udržovat, nevidím nic špatného (na cenách servisu už jó :D).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To opravdu nevidíš rozdíl mezi provedením pouzdra, cifru, tahu atp. mezi Certinou a IWC? Nebo odolnost, garantovaná "nosnost", kvalita prošití, zapínání atd. mezi LV a Baťou a myslíš si, že je to jen o pozérství a pocitu?

 

Mozna kolegovi otevre oci nasledujici:

 

http://www.youtube.com/watch?v=KE8fhKoRNbU

 

Ja teda nevim, ale vyrabi to Bata stejne?

Upraveno uživatelem Topkan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jay: To prirovnani k Rolex me taky hned napadlo. Je to proflakly, nosi to kazdej, vyrabi se toho kvanta a jsou toho hromady fiku. Akorat LV aspon vyrabi rucne :D (nemyslim Sub LV)

 

Abych nebyl uplne OT, tak TH jedine s 1887.

Upraveno uživatelem Topkan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Topkan: Video je to moc hezké, ale obávám se, že pouze reklamní a dle 50 let starých strojů natočené pravděpodobně v muzeu obuvnictví nebo přinejlepším v LV prototype centru. Realitě bude spíše odpovídat sériová výroba v Indii viz: TIMES NEWS NETWORKPosted Image[ TUESDAY, JANUARY 09, 2007 03:43:24 AM BANGALORE/NEW DELHI: Didn?t we say India rocks the world? The venerable French luxury goods giant Louis Vuitton, part of the $17-billion Moet Hennessy Louis Vuitton (LVMH) group, is setting up its first manufacturing plant in Asia at Pondicherry through a joint venture, sources said. A ještě podobný: Prada have increased their manufacturing of product on the Chinese market and seem to be demanding the same price as Italian made products ? is this a sound strategy, will the market that Prada are so keenly chasing accept to pay the price for Chinese manufactured goods under the Italian label at such high prices and no doubt very high margins to Prada?

 

Ale abych nebyl úplně OT - možná by se na tuto diskusi dalo založit separátní vlákno, tak TH používá kromě několika vlastních a zajímavých kalibrů, také standardní quartzové Rondy a Ety (Formule) a zajímavý vlastní elektro-mechanický strojek Calibre S - několikrát jsem si s ním hrál (dokonce chtěl i koupit, než se jsem dopadl jako většina z vás :)) a viděl jsem tu i vlákna na toto téma. Přepínání času a chronografu, kmitání ručiček z módu do módu a ručičkový ukazatel datumu je fakt impozantní. Komu by tedy vadilo mít v TH třeba Rondu nebo ETU, TH mu nabízí i Calibre S, který jak v Linku, tak Aquaraceru vypadá výborně. A jen tak mimochodem, desetinásobnej rozdíl v kvalitě ani designu mezi Orisem a třeba Rolexem také nevidím, ani v tahu. Z TH mě momentálně láká Monaco LS, jsou dost designově a funkčně specifické.

Upraveno uživatelem Beneeto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu jsem tě Bennete nepochopil. Na jednu stranu říkáš, že jsou uživatelé, kteří v hodinkách spatřují technické skvosty, historii, kvalitu, design - a že takové uživatele chápeš a na druhou stranu píšeš, že nemáme zkoumat poměr kvality a ceny. Fanouška právě podle mě zajímá hodnota hodinek - a tu lze vyjádřit především v poměru kvality, tradice, designu atd. oproti jejich tržní ceně. Nezkoumat co je v opici by fanouška ochudilo o 50% zážitku.

 

Pak jsi ještě mluvil o pozérství, závisti, chlubení a kastování. Přijde mi, že lidí s takovými charakterovými vadami tu je poměrně málo. Takový člověk by si koupil fejky v Egyptě aby tu s nimi machroval na neznalce. Nečetl by tu stohy textů o tradicích, výrobních postupech a nových modelech.

 

To, že schvaluješ nutnost dát náležitě na odiv úspěch a společenské postavení, aby jsi si zaručil požitek ze závisti a údivu ostatních ti neberu, ale nejsme takoví všichni. Podle mě jsi místní uživatele příliš neodhadnul.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu jsem tě Bennete nepochopil. Na jednu stranu říkáš, že jsou uživatelé, kteří v hodinkách spatřují technické skvosty, historii, kvalitu, design - a že takové uživatele chápeš a na druhou stranu píšeš, že nemáme zkoumat poměr kvality a ceny. Fanouška právě podle mě zajímá hodnota hodinek - a tu lze vyjádřit především v poměru kvality, tradice, designu atd. oproti jejich tržní ceně. Nezkoumat co je v opici by fanouška ochudilo o 50% zážitku.

 

Pak jsi ještě mluvil o pozérství, závisti, chlubení a kastování. Přijde mi, že lidí s takovými charakterovými vadami tu je poměrně málo. Takový člověk by si koupil fejky v Egyptě aby tu s nimi machroval na neznalce. Nečetl by tu stohy textů o tradicích, výrobních postupech a nových modelech.

 

To, že schvaluješ nutnost dát náležitě na odiv úspěch a společenské postavení, aby jsi si zaručil požitek ze závisti a údivu ostatních ti neberu, ale nejsme takoví všichni. Podle mě jsi místní uživatele příliš neodhadnul.

 

Ja treba jsem pozer a kastař, ale posledni dobou s Panerai se mi to nejak nedaří, protože me porad lidi rikaj, ze jsou z te pekarny Paneria Posted Image Tak s tim musim neco udelat, aby podobny paka Bennetove pukli zavisti!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja treba jsem pozer a kastař, ale posledni dobou s Panerai se mi to nejak nedaří, protože me porad lidi rikaj, ze jsou z te pekarny Paneria Posted Image Tak s tim musim neco udelat, aby podobny paka Bennetove pukli zavisti!

 

Pekarna je jeste ok... horsi jsou asociace Zenithu se sprckama :suicide_anim:
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník dlubix

to Topkan: Video je to moc hezké, ale obávám se, že pouze reklamní a dle 50 let starých strojů natočené pravděpodobně v muzeu obuvnictví nebo přinejlepším v LV prototype centru. Realitě bude spíše odpovídat sériová výroba v Indii viz: TIMES NEWS NETWORKPosted Image[ TUESDAY, JANUARY 09, 2007 03:43:24 AM BANGALORE/NEW DELHI: Didn?t we say India rocks the world? The venerable French luxury goods giant Louis Vuitton, part of the $17-billion Moet Hennessy Louis Vuitton (LVMH) group, is setting up its first manufacturing plant in Asia at Pondicherry through a joint venture, sources said. A ještě podobný: Prada have increased their manufacturing of product on the Chinese market and seem to be demanding the same price as Italian made products ? is this a sound strategy, will the market that Prada are so keenly chasing accept to pay the price for Chinese manufactured goods under the Italian label at such high prices and no doubt very high margins to Prada?

 

Ale abych nebyl úplně OT - možná by se na tuto diskusi dalo založit separátní vlákno, tak TH používá kromě několika vlastních a zajímavých kalibrů, také standardní quartzové Rondy a Ety (Formule) a zajímavý vlastní elektro-mechanický strojek Calibre S - několikrát jsem si s ním hrál (dokonce chtěl i koupit, než se jsem dopadl jako většina z vás :)) a viděl jsem tu i vlákna na toto téma. Přepínání času a chronografu, kmitání ručiček z módu do módu a ručičkový ukazatel datumu je fakt impozantní. Komu by tedy vadilo mít v TH třeba Rondu nebo ETU, TH mu nabízí i Calibre S, který jak v Linku, tak Aquaraceru vypadá výborně. A jen tak mimochodem, desetinásobnej rozdíl v kvalitě ani designu mezi Orisem a třeba Rolexem také nevidím, ani v tahu. Z TH mě momentálně láká Monaco LS, jsou dost designově a funkčně specifické.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...
  • Po roku...

Husta baterka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...