Jump to content
Milis

Tip na dobrou hospodu/ restauraci/ kavárnu...

Recommended Posts

Ono to souvisí s Kulináriem, ale možná by stálo za to, to vypíchnout zvlášť. Spousta z nás dost cestuje a občas by se člověk chtěl někde dobře najíst - přitom je někdy o štěstí, vyhnout se aspoň vyloženejm blafům... Takže bych sem dával tipy na hospody, o který má cenu se podělit, a asi i na hospody, kterejm by se měl člověk obloukem vyhnout..

 

Začnu tím kladným - Tapaz Bar Medité, Mariánské Lázně, zabloudil jsem tam úplnou náhodou. Moderní podnik, pěkné prostředí, ochotná obsluha a hlavně výborná středomořská kuchyně, v neposlední řadě docela za pár šupů. Nadšenecky vyhlížející vrchní a majitel v jedné osobě pro mě dokonce neváhal připravit jídlo mimo jídelního lístku a fakt měl radost, že mně chutná. Důstojná nabídka vín, škoda, že jsem byl autem, víno by ten chuťovej zážitek znásobilo.. Kulinářské překvapení roku, řekl bych.

 

http://www.medite.cz

 

Sakra, nezní to jako nějaká placená reklama? Není to nakonec blbej nápad...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je výborný téma!

Z jiného soudku je Happu bar, Orlická 8 v Praze na Žižkově. Mají nejlepší koktejly z těch správných surovin, kávu Illy, velikou nabídku Tequil a nebo například komplet sortiment Guatemalských rumů Botran (Zacapa). Malej oblíbenej bárek, sobotu večer nedoporučuju, otvírají v 6.

Jo a když zavřou, tak ve dvě tři, podle lidí, za rohem je v Jagellonský pizzeria Roma, která má nonstop a je dobrá :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

tak aktuálně: pohostinství V maštali v Kněževsi u Ruzyně.

Na nic si nehrají, interiér klasika vesnická hospoda, ale jídlo super. Klasika, žádné módní výstřelky. A ďábelské porce.

Jen to pivko na můj vkus trochu přechlazené, ale to je v Čechách skoro všude.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plzeň, Bezručova - Anděl Vegetarian Restaurant. Za dobrý ceny slušný vegetariánský jídlo v hezkém prostředí. A opatro níž o dům vedle Anděl Café. Konečně mají i moji oblíbenou Jamaica Blue Mountain.

Plzeň, roh Zbrojnické a Kopeckého sadů - El Cid - Španělská a francouzská kuchyně, výběr z dobrých vín a degustační večery. To vše za velmi dobrou cenu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pro ty, kteří mají rádi pizzu - Pizzeria di Carlo Karlovo náměstí Karlovo náměstí 30

 

Tak z pizzerií bych doporučil San Pietro v Benediktské. Jen pozor, nemají takové to tenoučké těsto, ale klasické kynuté. Někomu to nemusí vyhovovat, já to mám naopak rád.

Chodím tam už bratru 15 let a spokojenost největší.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Není to sice restaurace, hospoda ani kavárna, ale doporučuji Uzenářství U Bejrů v Kněžmostu. Je to první sjezd za letadlem při cestě z Mladý Boleslavi na Turnov. V Kněžmostě dojedete k faře, nebo kostelu nebo co to je, a tam už uvidíte ceduli U Bejrů - uzenářství, o kterém jste slyšeli. Doporučuji vše z vlastní produkce (mají i uheráky Pick ap) obzvláště Brusnický sušený bok, čertovky, sušenou kýtu, staročeské šunkové klobásy, španělská uzená žebra, jitrnice, jelita....Otevřeno každý den včetně neděle. Na místě samozřejmě prodávají i pečivo, takže dvacet deka teplý kladenky do jedný ruky, rohlik do druhý a juchajdá.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ježiš, chlapi, já z vás mám hlad - a ty, Horhe, tys mě dorazil úplně :D

 

Když už jsem otevřel hubu, tak dodám, že nejlepší uzený pečený koleno, o jakým jste v Praze mohli snít, dostanete v Mlsný koze na Újezdě (Q.E.D. v průběhu glycinovskýho srazu) a na kafe se vyplatí zajít na dvě místa - buď je to Káva káva káva na Andělu, kde už jsem absolvoval několik minisrazů i hodinkovejch schůzek, a taky Café Ebel v Rytířský ulici, která leží kolmo na spojnici Národní-Kaprova.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To jsem tam byl dneska jen zlehka doplnit zásoby, jelikož sušenýho špeku už mám doma jenom kousek, a poslední klobásu mi včera snědla žena aby měla dobrý mlíko. Škoda že už je většina v mražáku, mohl jsem to vyfotit, ale mám přes 3 kila uzenin lehce přes 500 Kč. Dostal jsem malej bonus v podobě vakuovanýho salámu. Jen pro inspiraci popíšu můj nákup, který v podstatě obsahoval většinu toho co jsem doporučoval. Pro osobní potřebu: 13 staročeskejch uzenejch klobás (přes 2KG), 8 čertovek (mirně pikantní tvrdé klobásky), 2 kousky španělskejch uzenejch žeber (ještě teplech, něco přes kilo), kroupový jelito, a nižší sušenej bok. Za ta léta, co tam jezdím jsem si mohl stěžovat maximálně jednou (a to stejně byla asi moje vina) jelikož jsem měl lehce zasmrádlou jehněčí klobásu, kterou jsem chtěl dát na gril, ale venku bylo 35 stupňů a jel jsem asi 100 km...

Dost lidí si udělá výlet jenom kvůli Bejrům, za 2 litry naplníte mražák, a opravdu kvalitnější uzeniny jsem dosud nejedl. Ani v cizině.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak když jsme u těch uzenářů, tak cestou po D1 doporučuji zastávku ve Velké Bíteši. Je to hned u Exitu 162 a v obci na náměstí (nelze minout) je Slámovo uzenářství. Taky vynikající nákup! Sortiment nebudu rozepisovat, ale kdo má rád klobásky, salámky a nebo si tam jen chce dát něco na stojáka cestou ze služebky, není problém ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak když jsme u těch uzenářů, tak cestou po D1 doporučuji zastávku ve Velké Bíteši. Je to hned u Exitu 162 a v obci na náměstí (nelze minout) je Slámovo uzenářství. Taky vynikající nákup! Sortiment nebudu rozepisovat, ale kdo má rád klobásky, salámky a nebo si tam jen chce dát něco na stojáka cestou ze služebky, není problém ;)

 

ve VB je i fajn motorest. Už jsem tam dlouho nebyl, ale vždycky jsme se tam stavovali na vynikající játrové řízky.

 

EDIT: Tak prd, spletl jsem si to, ten motorest je jinde. Ale i ve VB je fajn hospoda- U Raušů, s obrazy celebrit a výborným gulášem :)

Edited by Skalamander

Share this post


Link to post
Share on other sites

ve VB je i fajn motorest. Už jsem tam dlouho nebyl, ale vždycky jsme se tam stavovali na vynikající játrové řízky.

 

EDIT: Tak prd, spletl jsem si to, ten motorest je jinde. Ale i ve VB je fajn hospoda- U Raušů, s obrazy celebrit a výborným gulášem :)

 

Jojo, u Raušů, nebo jak se ji říká po zakladateli u Karlíčka je dobrá, muzikanti tam staví na cestách kdykoli to jde. A když po hotovce vylezete ze dveří, stačí se odkulit asi 15 metrů doprava a tam je výborná cukrárna, třeba pařížský chlebíček mňam. Pravá šlehačka samozřejmostí :)

Jinak ještě na zastávce Na padesátém na zahradňáku je pizza Veranda. Doporučuju těstoviny s kousky roštěné a rozmarýnem!!! Vše dobré, pizza ok :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

... Uzenářství U Bejrů v Kněžmostu...

 

Jo, to je fakt, vyjímečná kvalita. Motivační foto sušeného boku z moto výletu :angel:

post-61-084417700 1282668667.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jo, to je fakt, vyjímečná kvalita. Motivační foto sušeného boku z moto výletu :angel:

post-61-084417700 1282668667.jpg

 

ANO to je přesně ono. To mám fakt nejradši.

 

Přikládám dnešní španělská rieberka.

post-8501-099666300 1282669120.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jo, to je fakt, vyjímečná kvalita. Motivační foto sušeného boku z moto výletu :angel:

post-61-084417700 1282668667.jpg

 

Teda zejtra sedám na motorku a jako bych se už viděl, jak se tam naparuju! Pánové, parádní tip. :notworthy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teda zejtra sedám na motorku a jako bych se už viděl, jak se tam naparuju! Pánové, parádní tip. :notworthy:

 

Vem si velkej batoh :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vem si velkej batoh :)

 

Vezmu. :) Já si doteď jezdil pro klobásy ke Klátilovi do Pacova, ale je to přecejen trochu z ruky. Je to ten uzenář, jak dva nebo tři roky tomu nazad vyhrál se svojí Matoušovou klobásou mistrovství světa v klobásách.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vezmu. :) Já si doteď jezdil pro klobásy ke Klátilovi do Pacova, ale je to přecejen trochu z ruky. Je to ten uzenář, jak dva nebo tři roky tomu nazad vyhrál se svojí Matoušovou klobásou mistrovství světa v klobásách.

 

Hmm, zajímavé, díky za tip. Dost jezdim, tak se tam někdy stavim.

 

 

Jako další tip mám opět né restauraci, ale pekárnu frgálů. Frgály jsou takový velký koláče, třeba s hruškama, tvarohem a tak různě. Mnou doporučované je =hrachovec"]Cyrilovo pekařství v Hrachovci kousek od Valašskýho Meziříčí. Mám pocit, že snad i posílaj koláče dopravcem. Pokaždý, když jsem tam zastavil, tak tam bylo minimálně pět aut s různejma spzkama, ale vždycky jsem to vyhrál.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...