Jump to content

Tip na dobrou hospodu/ restauraci/ kavárnu...


Milis
 Share

Recommended Posts

Táta měl dneska zařizování v K.H. a já dělal údržbu chaty u K.H., takže jsme se Na Pašince stavili na oběd...a dobrý :) Vepřová pečínka super, všechno poctivý. Z obědových menu je to na špičce. Někdy se tam třeba stavím na normální jídlo.

Mám k tý hospodě historickou vazbu, protože za první republiky jí měl snad můj praděda v pronájmu. A táta tam byl asi po 35 letech, takže zavzpomínal na mládí :D

 

Tak to se určitě znal s mym pradědou, ten bydlel o dva baráky vedle a určitě tam chodil chlastat, vidíš jak je svět malej :)

Link to comment
Share on other sites

Hehe, to je dost možný. Praděda bydlel pod kopečkem, schválně jestli uhádneš kde :)

 

 

 

že by u pivováru? z druhý strany do sedlic tam ještě tenkrát nevedla cesta snad ani, ale to by bydlel v kostnici:) (nebo tabákovce)

Edited by Horhe
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Lehce :offtopic:

 

Dnes jsem se byl podívat na farmářských trzích, skvělý výběr zeleniny a ovoce, sýrů, pečiva a koláčů a několik vynikajících řezníků. Také víno a burčák. Na Karlínském náměstí z obou stran okola kostela do konce měsíce každou sobotu. Parkování bez problémů.

post-147-016083600 1286620109.jpg

post-147-097222900 1286620113.jpg

post-147-004154900 1286620117.jpg

Link to comment
Share on other sites

V tomto týdnu jsme byli na farmářských trzích na Kubánském náměstí a taktéž super. Poprvé jsem jedl zeleninový karbanátek, který mi chutnal :)

A když už jsme u Prahy 10, tak můžu doporučit 2 restaurace:

Carosello - pizeria + mexická - ulice Černokostelecká

Starý pán - ulice Donatellova, tam chodíme spíš pít (dobrá Plzen :), ale dá se tam i dobře najíst

...oboje žádná vysoká gastronomie, ale za férové ceny celkem kvalita, vždycky mi tam zatím chutnalo.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Nechci zakládat nové vlákno a tady si toho snad někdo znalý všimne. Nemáte někdo tip na dobrou restauraci na Praze 4, nejlépe někde v oblasti Lhotka, Novodvorská nebo Modřany? Předem díky za rady.

Link to comment
Share on other sites

Nedávná zkušenost vhodná doporučení (vše Praha):

 

http://www.uzvonecku.cz/ - roh Národní a Jungmanovi (vedle Adrie, ve dvoře). Restaurace inspirovaná francouzským venkovem. Francouzské palačinky (slané, sladké) plus denní nabídka. Jemné krémová polévka z norského lososa za 59 Kč nemá chybu a nelze než doporučit

 

http://www.cafe-lounge.cz/ - nejlepší kavárna roku 2010 podle časopisu BarLife... jen dodám, že oprávněně :)

 

http://www.divinis.cz/ - Jedna z Pohlreichových restaurací. Předkrm mne příliš neoslovil (chobotnice a feniklový salát), nicméně hlavní chod (telecí, část vedle pupku) byl úchvatný a to maso bylo jako úžasnej dort, dezert čokoládový fondán plněný horkou višní (plus mandarinkový sorbet) však kulinářský zážitek ještě vygradoval. Byli jsme 4 každý měl trochu něco jiného a všem nám moc chutnalo. Mohu jen doporučit.

Link to comment
Share on other sites

Kdo je ze severu Prahy tak v Ďáblicích (pravých Ďáblicích) je restaurace Červený mlýn.http://www.restaurant-cervenymlyn.cz/ Třeba žebírka 400g, fakt vynikající. Obsluha ochotná,co jsem nesnědl mi nabízeli že mi zabalí s sebou. Ale prý je lepší rezervačka .

Edited by HonzaX
Link to comment
Share on other sites

Jestli je tu někdo z okolí Kladna, tak doporučuji restauraci/kavárnu Nostalgie. Pokud se tam v poslední době nezměnil kuchař, což doufám že nikoli, tak je to snad nejlepší restaurace ve které jsem byl.

 

Výborná kuchyně, velice příjemná obsluha, vkusné a příjemně domácké prostředí. Rozumné ceny (se steakem se vejdete do 300kč)....kecám, nevejdete vzhledem k obsluze rádi necháte spropitné ;)

 

Velice rád navštěvuji kdykoli je možnost, provoz si po většinu času hlídá sám majitel, takže dbá na příslušnou úroveň :) A pro příležitost rychlejšího a levnějšího zahnání hladu mají v čase oběda i dvě hotovky-ale musím poznamenat že to rozhodně není na úkor chuti nebo pěkného servírování a obsluhy.

 

http://www.restaurace.cz/kladno/cafe-restaurent-nostalgie.html

 

 

Vím že o ní blábolím už asi dost dlouho ale je to tím čím na mě restaurace působí opravdu velmi dobře. Je vidět že pan majitel naučil personál tomu že si zákazníka má vážit. Dnes už to vnímám opravdu jako vzácnost, v lepších restauracích si většinou přijdu jako kdyby mi číšník říkal že on je tu pánem a v nižších cenových mám dost často pocit že ruším z nicnedělání...

 

 

 

EDIT: Doplnění odkazu na adresu restaurace

 

 

Edited by tombik
Link to comment
Share on other sites

Na Praze 4 doporučuju Pivovar a Restauraci U Bansethů. Má dva vchody- v jednom je plzeňská pivnice, prý velice oblíbená Jaroslavem Haškem, druhý vchod vede do jejich vlastního pivovaru, kde se pivo vaří přímo před hosty. Mají jedno z nejchutnějších piv, které jsem kdy ochutnal. Přes obědy je kuchyně společná (polední menu jsou tam naprosto úžasná!), večer se pak jídelní lístky rozdělí a v každém podniku je jiný výběr. Restaurace je kuřácká, pivovar nekuřácký. Pečou si své vlastní pečivo včetně preclíků k pivu a jsou zde k dostání i jejich další domácí produkty- křen s jablky, kachní stehna v sádle, paštiky, škvarky atd. Kotle na pivo hlídá zpívající papoušek. Hned za rohem mají i pekařství a cukrářství, kde se po obědě občas zastavím na něco sladkého.

 

http://www.ubansethu.cz/

Link to comment
Share on other sites

Kdo je ze severu Prahy tak v Ďáblicích (pravých Ďáblicích) je restaurace Červený mlýn.http://www.restaurant-cervenymlyn.cz/ Třeba žebírka 400g, fakt vynikající. Obsluha ochotná,co jsem nesnědl mi nabízeli že mi zabalí s sebou. Ale prý je lepší rezervačka .

 

To je toto, žejo:

http://www.bonif.cz/cs/sleva/jen-599-kc-za-prave-staroceske-hody-pro-4-osoby/27

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...