Přejít na obsah

Tip na dobrou hospodu/ restauraci/ kavárnu...


Doporučené příspěvky

jo, když budu chodit několik let na vindaloo tak ten phall bude jasnej další vývojovej krok:-))

 

takže bys řek, že to je třeba 2x tolik?

Jo tak asi, pro me to bylo proste uz moc.

Ale třeba Kamil nebo Kuba tam phall (a nejen tam) davaj a jsou v pohode. Tak to bude asi indivindi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

třeba to tu Kamil najde a přidá trochu svých zkušeností s phallem, jestli mu už od narození maminky vytírala oči feferonkama nebo trénoval sám;-))))

 

Kamil už to našel. Možná bych sem ani nevlezl, ale když jsem viděl poslední příspěvek od karpáča. Ten by o jídle nic špatného nepsal. :) Pálivější jídlo jsem měl vždycky rád, ale normálně. Nedá se to srovnávat s tím, co žeru dnes. Je to o tréninku, dá se postupně přidávat.

 

Třeba v ČB je dle mého nejlepší indická v Česku, často si dávám Chilli Chicken, ale dělají mi to pálivější než normálně. Teď už mě kuchaři znají, zezačátku se na mě chodili dívat. V pondělí jsem tam byl a měl jsem toho nějak hodně, tak jsem vyjedl maso a zeleninu vzal dceři. Ale nechal jsem jí to smíchat napůl s Vegetarian Korma, aby to tak nepálilo. Vzala si to druhý den do práce a stejně to nemohla jíst, kolega si od ní dal kávovou lžičku do svého jídla a pak běhal po firmě a nemohl to rozdejchat. Jo a v těch Budějovicích taky dělají nejlepší Chapati placky, mám je radši než Nan. Jsou vláčné a zároveň křupavé s autentickou chutí, co si pamatuju z Indie. Takže až tam někdo někdy pojedete, vřele doporučuju. A výborná je i druhá indická Gateway of India, ale ta původní v Chelčického u nádraží. Vaří asi nejlepší Dal Soup u nás a Vindaloo má taky grády. U hlavního náměstí v Piaristické není tak dobrá, imho. V Jindřichově Hradci ji neznám a v Ústí nestojí za nic.

 

Ale k Praze. V Curry House mě naštvali, když jsem si objednal více pálivější Phall než běžný a oni tam jen přisypali mleté chilli. Neprovařili to s omáčkou, bylo to znát na chuti a Nan taky nic moc, zase ale bramborová Paratha vynikající. Pakistánská Rana nahoře u Bulovky, co doporučuje Franta, je podle mě lepší. Prostředí nic moc (je znát, že to předtím byla normální hospoda), obsluha taky nic extra, ale vaří skvěle. Ještě bych doporučoval Pind na Korunní, párkrát jsem tam byl a nikdy mě nezklamali. A Spice of India na Husitské taky není špatná. Ovšem nejlepší indická v Praze je Tandoor v Břevnově, řekl bych. Tam už nás znají a Phall mi dělají automaticky ostřejší. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je dokonalý průvodce po indický restauracích:-)

V Tandooru jsem byli cca pred 2 lety a dával jsem si nejakou kormu a byla taky dobra, tak tam zajdu to zkusit

 

A phall je teda oproti vindaloo treba 2x palivejsi?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

A phall je teda oproti vindaloo treba 2x palivejsi?

 

Není, tak o 50% to tipuju. A to ještě každá z těch restaurací ho dělá trochu jinak. Záleží taky na kuchaři, v Budějovicích se střídají dva hlavní a od každého chutná chilli chicken trochu jinak. Další věcí je oblast, ze které pocházejí. Třeba Curry House a Tandoor v Praze jsou kuchyně z oblasti Bengálského zálivu, budějovická rodina (začínali v Písku a mají i v Taboře a Prachaticích) je ze severu od hranic s Nepálem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Reference v tomhle vlákně mě bohužel utvrzují v přesvědčení, že Indové, stejně jako Vietnamci, dokáží v kvalitě kolísat bez zjevného důvodu vcelku významně - a asi často i bez toho, aby si toho oni sami povšimnuli.

Protože si Kamilova kulinárního citu vážím přinejmenším stejně jako on toho mého, nepochybuju o tom, že ho v Curry Housu vypekli (a že dosypání chilli powderu jen tak je prasárna, o tom žádná) - na druhou stranu, já byl zase skrz naskrz nespokojen v Pindu, který si on pochvaluje...

Holt, je to sázka do loterie. Asi jako když jsem od otevření chodíval do vietnamského Rememberu, kde jsem býval štamgastem č. 1, avšak když se jim hospoda začala plnit a oni přestali stíhat, začali mi nosit nepovedené blafy a na moje výhrady reagovali nechápavým "to ne spatný, to doblý!" namísto omluvy a zjednání nápravy, které tak nějak v gastru zapadá do Evropanovy představy služeb... :/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Po včerejší návštěvě můžu doporučit Burger Inn na Běhounské v Brně, https://www.facebook.com/burgerinn60200/ Malej lokál asi 20 židlí, burgery se dělají hned za barem takže na přípravu je vidět, ceny okolo 160 Kč za burger. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě stojí za návštěvu ještě pořád nový Rodeo steak house http://www.rodeosteakhouse.cz/, pak v židech Coqpit http://www.restaurant-coqpit.cz/cs , Molekula v prostorách rekonstruovaného hotelu Atom http://restauracemolekula.cz/ a na pivo bych šel sem http://www.centrum-lihovar.cz/. No a kdyby ti vyšel čas na malý výlet tak určitě pivovar v Dalešicích http://www.pivovar-dalesice.cz/, jo a ve Velkém Meziříčí restaurace Panorama 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...