Přejít na obsah

Casio


robpol3

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

začínám se poohlížet po hodinkách Casio. Cena tak kolem 8000,-. Chtěl jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s nákupem přes e-bay a popř. doporučit nějakého prodejce, abych nekoupil fejky. A jaký tak by jste mi doporučili typ?

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypadají dost dobře. Podívám se za kolik je mají ve světě. Nemáte někdo zkušenosti s nákupem přes e-bay u konkrátního prodejce.

U nás jsem našel zajímavé stránky http://www.casiocz.cz/

 

Nechci se vnucovat, ale pokud netrváš na budíku nabídnul bych tyto pěkně švýcarské chronography Certina http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/31462-certina-ds-podium-kovovy-tah-53671294269-nove/page__p__468130__hl__certina__fromsearch__1&do=findComment&comment=468130 V případě zájmu mne kontaktuj. Děkuji jfk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Hodím svůj dotaz sem at nezakladam další téma.

Potřeboval bych poradit, potřebuju hodinky k moři, na hory, na brusle prostě Géčka, ale rád bych aby měli kompas případně které z těch nepřeberných modelů vzít? Jde mě o to kdo má osobní zkušenost s nějakým modelem co má třeba lepší tlačítka, nebo řemen než jiný.

Nebo nějakou jinou značku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Přeji dobrý den všem.

Doufám, že tyto řádky pomohou všem s výběrem hodinek.

Hodinky CASIO používám již cca 18 let. Za tu dobu jsem měl 3 modely. V roce 1998 jsem pořídil první pěkné digitálky, které mi vydrželi neskutečně dlouho a pak jsem je dal tátovi do práce. Vzhledem k umělohmotné konstrukci jsem měl občas problém s vypadáváním pásku - osička již nedržela tak, jak měla. Opraveno ale šikovným hodinářem - asi za 90 kč a drží dodnes. Denně jsem se s nimi koupal a z ruky je sundaval jen na vyčištění. Vzhledem k mé zkušenosti s prvními hodinkami jsem šel i do druhých. Ty už mi hodinář rozmlouval, že CASIO není CASIO, ale bohužel neopravitelná Čína. I tak jsem je koupil kvůli designu. Po 4 letech se vyskytly problémy s neustálým mlžením sklíčka. Nechal jsem za 700 kč opravit a dal je bráchovi.

Následně jsem si pořídil model opět od CASIA WVQ-620, jsou to necelé 3 roky. Hodinky stály cca 8.000 kč. Byl jsem nadšen krásným designem. Ale od začátku jsem měl problémy s tím, že se lámala osička při proudkém pohybu (bouchnutí do stolu, pádu, atd). Byl jsem s tím u hodináře (opět ten šikovný). Ten se podíval, řekl, hm, CASIO... Vysvětlil mi, že je tam nešťastně řešený pásek, který je úzký v místě držení a zbytel plochy je vyplněn krycím plíškem. Hodinky jsou dost těžké a na osičku působí veliká páka, proto se to láme. Hodinky prý musel navrhnout někdo, kdo je v životě neměl na ruce. S tímto jsem bojoval cca 2 roky. Nakoupil jsem si osičky a měl si to cca 1x za 3 měsíce sám. Pak jsem však uklouzl na dětském támoře a s prasklou osičkou jsem ztratil i krycí plíšek. Šel jsem tedy přímo do autorizovaného servisu CASIA a poprosil o ten krycí plíšek. Bylo mi řečeno, že plíšek se samotný koupit nedá (s tím jsem ale počítal) a prý si musím koupit celý pásek. Ten se ale k tomuto modelu prý již nedodává. Zůstal jsem opařeně stát a ptal se, jestli dobře rozumím tomu, že mi nejsou schopni na necelé 3 roky staré a drahé hodinky dodat pásek? Prý ne. Tak že jsem se zeptal, co tedy mám podle CASIA s těmi hodinkami dělat bez pásku? Prý je mám zahodit a koupit si nové. To byla odpověď. Byť s rudýma očima, ale i tak jsem si zachoval důstojnost, poděkoval, vzal hodinky a odešel opět za naším hodinářem. Když viděl hodinky, říkal, že musím do CASIA. Vysvětlil jsem mu, jak se věci mají a že tam jsem už byl. Odpověděl, že to lze vyřešit opravdu jiným páskem, který bude však široký, jako celá mezera por pásek a krycí plíšek vyhodíme i na druhé straně. Výhodou bude to, že osička již nebude praskat. Vyhodit tak drahé hodinky po 3 letech se mi opravdu nechtělo. Za 3 týdny mi volal, že pásek sehnal. I s montáží a přizpůsobením délky na mou ruku si řekl o 230 kč, které jsem mu rád dal. Pak jsme delší dobu rozebírali značku CASIO. Vysvětlil mi, že je sice dělali (ty první CASIA byly od něj), ale po roce 2003 je přestali brát. CASIO přestalo uznávat reklamace, vše byla dle výrobce chyba uživatelů a v záruční době nic neopravili zdarma. Uvnitře je prý strojek z jednoho dílu, tedy neopravitelné. Prostě čína prodávaná pod značkou CASIO.

Vzhledem k výše uvedenému byl tento model CASIA posledními hodinkami této značky, co jsem si koupil. V případě, že nefunguje servis a po necelých třech letech nelze dodat díl, u kterého je velká pravděpodobnost problému, není o čem mluvit. Když k tomu přidám aroganci a nadřazenost autorizovaného servisního střediska, je prostě rozhodnuto.

 

Tento článek nepíšu proto, abych urážel CASIO, ale proto, abych pomohl dalším lidem při výběru nových a ne zrovna levných, hodinek. Ať si každý na toto udělá názor sám a dle něho se rozhodne při nákupu nového zboží.

Mým hodinářem mi byly doporučeny FESTINY. Prý budu spokojen a náhradní díly jsou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel o Fastu je to pravda. Sháněl jsem už několik řemínků na normální řady nebo bezelů na Géčka a prostě buď náhradní díly sehnat nechtějí nebo neumí. Nevím co je horší.

 

ps. ten bezel byl na aktuální model ( DW 5600 jakýkoliv jiný než základní černý ) , byť neprodávaný v čr.

Upraveno uživatelem t2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...