Přejít na obsah

Zkušenosti s díly z Parexa


Doporučené příspěvky

Mě přijde že někteří z vás jsou líný číst nebo se jim nechce nebo nevím možná převracejí slova.Nikdy jsem tady nepsal že složím hodinky s Parexa a dám si je do vytrýnky ani jsem tady nepsal že je půjdu prodat na Aukro.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobře, já za sebe taky. Začali jsme někde nahoře tím že se objevily zbastleniny PS1 z původních dílů a kopií z Parexa a na Aukru frčí- a to je podvod, je to špatně a taky se mi to nelíbí- a kdyby AUKRO tyhle podfuky svým zhoršeným přístupem a pokaženým nastavením kvůli provizím nepodporovalo, byli bychom asi všichni šťastnější...

 

To mě přijde postavený na hlavu proč to řešit složitě.Prostě kdo chce ať si koupí většina prodejců má osobní odběr a prohlídku možnou.Je to stejný jako když by jsi zastavoval auta a říkat řidičum aŤ dál nejezdí že by mu tam mohlo vběhnout dítě , ale dítěti neřekneš ani slovo o tom že nesmí běhat na silnici.Opakuji pokud se o něco zajímám nestane se ,aby jsem si koupil PSI s ciferníkem s parexa. :suicide_anim:
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To mě přijde postavený na hlavu proč to řešit složitě.Prostě kdo chce ať si koupí většina prodejců má osobní odběr a prohlídku možnou.Je to stejný jako když by jsi zastavoval auta a říkat řidičum aŤ dál nejezdí že by mu tam mohlo vběhnout dítě , ale dítěti neřekneš ani slovo o tom že nesmí běhat na silnici.Opakuji pokud se o něco zajímám nestane se ,aby jsem si koupil PSI s ciferníkem s parexa. :suicide_anim:

 

Jávimjávimjávim.Rozumím co chceš říct.

Dobrý, vždyť já psal o tom že jsem si zabastlil jedny dvojky a jedny letecký do nerezu z Parexa a jinak jsem tam nakoupil mraky původních dílů na spoustu jiných Primek. V tý jedničkový diskusi jsem nevinně a ty cifry jsem si koupil jen proto, abych je pak na AUKRU poznal(na fotkách vypadají dost jinak). A to je ten problém- teda pro mne. Protože jsou tací, kteří o Parexu nevědí.

I jediná skládačka prodaná jakýmkoliv způsobem člověku který tomu nerozumí za hříšné peníze, pokud prodejce nepřizná neoriginální díly, je prostě podvod. S existencí kopií jsem se smířil, život je prostě takovej a koneckonců, v míře, kterou už jsem tady popsal, je dokážu sám využít. S jejich vydáváním za originál se smířit nedovedu.

Jsem muzikant a pokud si někdo stáhne moje cédéčko nabo udělá kopii když to vysílá rozhlas, je mi to volný- a jsem rád, že moji muziku lidi poslouchají. Spousta nahrávek je vyprodaných, půjčit se nedají.... Ale pokud někdo cédéčko vezme, okopíruje, zabalí a prodá jako můj originál, tak mě to rozhodí- to se nemá stát...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U hodinek které sbírám, preferuji původní díly, u ciferníků se dá akceptovat kvalitní reprint, nejlépe z původních matric (pro některé USA hodinky prý jsou ...). Ale v okamžiku kdy je to aftermarket nebo reprint na úrovni reklamního potisku zapalovače, změna barvy ap., tak to sice vždy kupce najde, ale sexy to moc není, takový paskvil mezi soudobým vzorníkem a leností.

Prostě pokud je cifr lesklý místo matného, font je jiný, velikost písma taky, korunka má na první pohled jiný počet vroubků, tak je to výsměch.

 

Pro Honzu Mantu - něco jako použití HID xenonů v historické Pragovce nebo Felicii, hlavně že tam jdou napasovat, u těch aut to taky nemusí být jedno.

Asi jsi špatně četl - já psal, že se to nedá srovnávat, protože některé díly dělá více firem(myšleno v různé kvalitě a ceně), ne o druhovýrobě. Všechno je originál s označením pro jaký model a obsah motoru či jiné specifikace. Já bych si do své manty nic neoriginálního nedal.

Jen zde opíši doslovně původní znění:

(Je to každý úplně jiný svět. U aut je běžné, že různé spotřební díly(spojky, brzdy, tlumiče, výfuky a kde co ještě) dělá více firem, podstatné je, aby to bylo vyrobeno pro konkrétní model auta a pak je to v pořádku i pro atestaci na veterána)

 

Sorry za OT

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Honzo píšeš že by jsi nedal do Manty jiný než originální díl.Že zkušenosti vím že např. Firma skf , která vyrábí ložiska pro celý svět je

označuje ne jen skf ale i pro jednotlivé zákazníky např.gm , vw, ford atd.Rozdíl u takto označených dílů je jen v ceně a to dost velký, kde zákazník kupuje stejnou kvalitu jen bez konkrétní značky vozu a mnohdy o polovinu levněji. Můj názor je ten , nakupovat díly v originále je jen vyhazování peněz.Stačí přece koupit díl pro daný vůz od kvalitního výrobce a vše funguje jak má.Někdy by jsme se divili kdo všechno za výrobce vyrábí díly do vozidel světových značek. No a stejně je to ve všech odvětvích průmyslu.Kdo vám zaruči, že zrovna prim nenakupuje např.vlásky k setrvačkám v polsku.Ne že by chtěl oklamat zákazníka, ale jednoduše proto, že by se jim nevyplatilo kupovat drahou technologii. No a někteří si pak nechají provést drahou renovaci a neví třeba o tom, že část nových dílů na jejich milačcích jsou vyrobeny bůh ví kde.Tady prostě hrstka majetných lidí začala plivat na Parexo co by prodejce fejků a přitom si neuvědomují , že je to podnikání jako každé jiné u nás v republice. Každý se živí jak umí i když to není vždycky košer. Někdo si možná nekoupí levný ciferník z činopardubic ale pak jede na dovolenou k moři a celá rodina má šusťáky od číňana z tržnic.Hold každý má jiné priority.Na to máme každý právo, ale nemáme právo odsuzovat ostatní za to jak se živí a kde nakupují.

Upraveno uživatelem skodna
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem nikoho neodsuzoval. Jen jsem vyjádřil své stanovisko. A co se týče dílů na auta - je to na dlouhé lokte. Mám ve svých mantách mnoho úprav a právě proto bazíruji na originálnosti dílů - potom je z toho stále ještě jen upravené auto a ne tuningový bastl. Ale to je na přesazení do nějakého jiného vlákna - tady je to OT, takže už k danému tématu končím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Promiň honzo špatně jsem to napsal.Oslovení tebe bylo v souvislosti s originalitou dílů.Vše ostatní bylo všeobecné konstatování.Ještě jednou se omlouvám.Píšu to z mobilu a špatně se to zpětně čte .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdo vám zaruči, že zrovna prim nenakupuje např.vlásky k setrvačkám v polsku...

 

Tady prostě hrstka majetných lidí začala plivat na Parexo co by prodejce fejků a přitom si neuvědomují , že je to podnikání jako každé jiné u nás v republice. Každý se živí jak umí i když to není vždycky košer.

 

Tahle argumentace uz je dost zvracena.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Porad cekam kdy se tu konecne objevi nejakej nevyvratitelnej argument, proc vyroba a prodej padelku hodinek Prim je tak nejak jakoze mene spatne, nez vyroba a prodej padelku jakychkoli jinych hodinek.

Ja v tom teda zadnej rozdil nemuzu najit.

Upraveno uživatelem Pirx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ing. Hněvsa volí taktický letní ústup. :D Být překvapen v plném skladu celníky nemá v plánu. :sad01_anim: :whistle:

 

Oznámení na stránkách PAREXO: Z technických důvodů se od 18. 6. do 11. 9. 2012 ruší osobní odběr. Vyřizování objednávek se prodlouží o jeden až dva týdny. Možnost objednání nejlépe E-mail, ale je možné i faxem nebo poštou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypadá to, že udání Parexa na Celní správu budeš muset iniciovat sám Pirxi.

 

To s tim tak uplne nesouvisi. Me prijde zvlastni, ze kdyz by sem na chronomag dal nekdo napriklad odkaz na prodejce 'replik' omega, je to strasnej prusvih, nejspis dostane i ban, a u primek tohle neplati, tady zni jen omluvne pokaslavani 'nojo, tak jako asi to neni uplne spravne, ale nakonec Hnevsa je podnikatel jako kazdej jinej, ma pravo vyrabet jaky padelky se mu zlibi, a stejne ty jeho vyrobky vsichni pouzivame, takze dobry, pohodicka'....
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník rama

Vypadá to, že udání Parexa na Celní správu budeš muset iniciovat sám Pirxi.

 

To byl jen žert. Jedinej kdo dnes může Parexo popotahovat kvůli zneužití loga Prim Sport je China-made Prim: MPM-Quality, v.o.s. Frýdek.Místek. V tomto případě má Elton Hodinářská, a.s. sama máslo na hlavě a logo Prim Sport na své produkci číselníků v podstatě taky sama fejkuje, viz. ta nedávná jarní razie Celní správy v jejich pražské prodejně. Je to tak ať se Vám to líbí nebo ne: Mekka Prim v N.M.n.M. za 10.000 kč fejkuje Prim Sport v nerezu (Z jakých hutí kupuje polotovar na výrobu pouzder? Nejlepší cena-kvalita je i s dopravou v Asii..) dokonce s možným "polským vláskem" v setrvačce (spekulace). Patrioti, tady v Čechobanánistánu neplatí žádný Switzerland pravidla, víme?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady přece nejde o to, prodávat fejky a různý zrůdnosti.Ta hrstka oponentů (i já) přece nepropagujeme prodej Primek složených nebo jinak upravených z Parexo dílů.Tady jde jen o to, že když už nosím Primky do práce a na různou činnost a nedej bože přijdou k nějakému úrazu, tak s nimi hned nepoběžím do Eltonu, nebudu na ně čekat dlouhé měsíce,aby mě tam nesadili nový sklíčko nebo uraženou korunku za balík peněz a já se snima za dva dny vyvalil někde na fechtlovi a mohl celou tuto operaci opakovat na novo.Takže jednoduše řečeno mám doma nějaké korunky, ze sportů co už jsou za zenitem, vodotěsnost v p...li, a já je tam dám jen proto, že ty z parexa mají jemný drážkování a jsou tak nějak vyrobeny jinde než u nás.Tím pádem si můžu celý sportky nechat doma na stole a chodit se na ně dívat, páč do deště si je nebudu moct vzít.Proto su rád, že můžu nakoupit korunku novou, neošoulenou, a s jakousi vodě těsností.Co na tom, že je jiná.Svůj účel splní.Když napíšu do Eltonu o nějaký díl, tak mě ani neodepíšou a když ,tak že tuto službu nedělají.To podle mě není obchodní jednání.Když jsem otcovi renovoval jeho ošumtělý Festiny tak jsem zavolal Janebovi a řekl jsem si o pouzdro s korunkou a lunetou a těsněním a do týdne jsem ho měl doma i s děkovným dopisem, že s něma obchoduju.Všechny tyto díly na dvacet let starý hodinky stály 1800.- i s poštou a byly originál i s číslem typu.To co doma nosím, tak nebudu nikde prodávat a pokud by k tomu došlo tak tam dám patřičný popis co prodávám.Pokud to někdo koupí, tak zas jen na takový domácí ničení, aby si ty svoje pěkný neničil.

Ono totiž spousta lidí nedělá rozdíl v originalitě ,ale ve vzhledu.Mám sice originál cifr, i ručky, ale vlivem času je pěkně odřenej, ručky bez výplně.Každej kdo se podívá vidí vrak.Můžu si kopit na Aukru kus s dobrými díly a přeházet to, jenže za ty prachy co stojí na aukru si koupím kopii v parexu a ještě uvařím dobrej oběd pro celou rodinu.Hold dělnická vrstva zaměstnaných přemýšlí trochu jinak, ale né špatně.Pokud se někomu tyto věci nelíbí, tak je nemusí kupovat.Mě to zrovna taky nejde pod kůži, ale mnohdy jiná možnost není.

Někdo tady psal o národní hrdosti.Co to je?Když s podívám kolem sebe tak toho echt českýho je tady mizerně málo.Takže pokud by tady někdo chtěl užívat a vlastnit pouze české originál věci, tak už by dávno umřel hlady a to ostatní by mu nezbyl čas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

skodna: budu se opakovat - ať si ND na PSI a PSII dováží a prodává kdo chce, ale ty cifry (případně jiné díly) s nápisem "Prim", to už je dle mého postižitelné. Druhovýroba ND na auta taky nenese označení originálních značek, kam mají pasovat. Docela by mne pak zajímalo, jestli by si "dělnická vrstva zaměstnaných" kupovala cifry s potiskem "Parexo Sport"...

Upraveno uživatelem ricous
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem to tu párkrát napsal. V Parexu jsem koupil opravdu HROMADU původních, ORIGINALNICH, nikdy nepoužitých dílů- pouzder, ciferníků, korunek, sklíček, ručiček, těsnění, dokonce i poslední lunety PS1. No a ujel jsem si na možnosti koupit si nerezovou sadu PS2 a PILOT. Tak jsem si udělal ,,radost". To je všechno. Ty KILA super nástrojů a dílů, původních, originálních, za slušné ceny koupených, tady evidentně nikoho nezajímají. To je škoda, já jsem za to vděčný. Ale asi je to vlastně pro mne dobře, alespoň na mne zbyde :smile_anim: .Napodobeniny ,,jedničkových" dílů pro mne nejsou košer, ale taky nejsou -zatím- k nerozeznání, a tak mne nepálí, pokud je někdo nezačne za originál vydávat. Z hlediska sběratele-lepší kopie o které vím a poznám ji, než taková, která mne nemile překvapí. Zakázat kopírování a fejkování je asi stejné jako zakázet chlast, bouchačky a marjánu :sad01_anim: no zkuste to...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

skodna: budu se opakovat - ať si ND na PSI a PSII dováží a prodává kdo chce, ale ty cifry (případně jiné díly) s nápisem "Prim", to už je dle mého postižitelné. Druhovýroba ND na auta taky nenese označení originálních značek, kam mají pasovat. Docela by mne pak zajímalo, jestli by si "dělnická vrstva zaměstnaných" kupovala cifry "Parexo Sport"...

 

Chápu a souhlasím. Ale neovlivním. Kopírování je staré řemeslo. Existovalo dřív než autorský zákon a existovat bude i nadále. Svět s tím musí žít...Mimochodem, i u některých mincí jsou dnes kopie vzácnější a i dražší než originál... a vždycky budou na světě země, které se budou zákonům hrstky ,,spravedlivých" jen smát a dělat si svoje. Upraveno uživatelem straspol
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...