Přejít na obsah

Zkušenosti s díly z Parexa


Doporučené příspěvky

Už jsem to tu párkrát napsal. V Parexu jsem koupil opravdu HROMADU původních, ORIGINALNICH, nikdy nepoužitých dílů- pouzder, ciferníků, korunek, sklíček, ručiček, těsnění, dokonce i poslední lunety PS1. No a ujel jsem si na možnosti koupit si nerezovou sadu PS2 a PILOT. Tak jsem si udělal ,,radost". To je všechno. Ty KILA super nástrojů a dílů, původních, originálních, za slušné ceny koupených, tady evidentně nikoho nezajímají. To je škoda, já jsem za to vděčný. Ale asi je to vlastně pro mne dobře, alespoň na mne zbyde :smile_anim: .Napodobeniny ,,jedničkových" dílů pro mne nejsou košer, ale taky nejsou -zatím- k nerozeznání, a tak mne nepálí, pokud je někdo nezačne za originál vydávat. Z hlediska sběratele-lepší kopie o které vím a poznám ji, než taková, která mne nemile překvapí. Zakázat kopírování a fejkování je asi stejné jako zakázat chlast, bouchačky a marjánu :sad01_anim: no zkuste to...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady přece nejde o to, prodávat fejky a různý zrůdnosti.Ta hrstka oponentů (i já) přece nepropagujeme prodej Primek složených nebo jinak upravených z Parexo dílů.Tady jde jen o to, že když už nosím Primky do práce a na různou činnost a nedej bože přijdou k nějakému úrazu, tak s nimi hned nepoběžím do Eltonu, nebudu na ně čekat dlouhé měsíce,aby mě tam nesadili nový sklíčko nebo uraženou korunku za balík peněz a já se snima za dva dny vyvalil někde na fechtlovi a mohl celou tuto operaci opakovat na novo...

 

To co doma nosím, tak nebudu nikde prodávat a pokud by k tomu došlo tak tam dám patřičný popis co prodávám.Pokud to někdo koupí, tak zas jen na takový domácí ničení, aby si ty svoje pěkný neničil...

 

Můžu si kopit na Aukru kus s dobrými díly a přeházet to, jenže za ty prachy co stojí na aukru si koupím kopii v parexu a ještě uvařím dobrej oběd pro celou rodinu.

Někdo tady psal o národní hrdosti.Co to je?Když s podívám kolem sebe tak toho echt českýho je tady mizerně málo.Takže pokud by tady někdo chtěl užívat a vlastnit pouze české originál věci, tak už by dávno umřel hlady a to ostatní by mu nezbyl čas.

 

To je argumentace uplne stejna, jako kdybych si koupil falesny Rolexky, protoze na pravy nemam (delnicka zamestnanecka trida, nebo jak jsi to psal) a nebudu prece pri problemu kupovat drahy nahradni dily a jeste cekat, nez je ze Svycar do autorizovaneho servisu poslou. Pak bych s nima treba nekde tukl a mohl bych zacit nanovo...

 

Někdo tady psal o národní hrdosti.

 

K čemu je sbírka primek když je nenosíš?Já už si jiný hodinky na ruku nevezmu nepotřebuji žádné jiné jsou plně funkční,pro mě krásné a navíc naší výroby to je pro mě vetší hrdost než nějaký čutálisti na MS.Díky Parexu jsem si mohl složit hodinky které se mi líbí a nemusím řešit že je mě líto jich nosit nepřetržitě.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tato debata se dostává do úplně jiné roviny, než k vůli které původně vznikla.Ano,máte pravdu že dávat značku konkrétně prim na cifry dělané v číně a ještě neodpovídající originálu je přinejmenším špatné.(nejsem právník nemohu posoudit) Ano, pokud by tam byla značka "parexo sport" tak já na pracovní hodinky tento díl použiji, protože na funkci hodinek to nemá vliv. Ano, můj argument o zdlouhavé a drahé opravě v Eltonu byl možná přehnaný nebo unáhlený , bohužel však pravdivý. Na druhou stranu Skalisi Tvoje přirovnání k fejkovým rolexům je taky špatné, protože ty čínské rolexy vedle pravých ani neletěly a nikdo v nich nenajde nic originálního, oproti primkám, kde je původní kalibr, pouzdro a třeba i sklo.Jsou to všechno podstatné díly a cifr s ručkami už je v mnohých případech jen nutná kosmetika.Netýká se to jen Prim sportů I, II, jak si tady všichni mylně myslí, ale všech primek, které se dají takto složit a "opravit" v parexu.Je taky pravda že na díly co jsou při druhovýrobě prodávány do aut taky nejsou jednotlivé značky.Prostě je to tak, že pokud bude poptávka, bude i nabídka.Poptávka bude stále a s přibývajícím věkem Primek bude větší a větší.Pokud se nestane něco v Eltonu a neuvolní prodej tak pokud nebude Hněvsa, bude třeba Novák a začne to na novo.Sice platí pořekadlo, že nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci, ale v tomto případě se jedná o pasivní díly a ty mohou být funkční díky novým technologiím velice dlouho.Tady jde spíš o to, že už to není originál, a né každý by si na sebe vzal něco z číny.Jinak souhlasím se všemi,že považují toho, co takto složené hodinky dále prodává bez jakéhokoliv ostychu a patřičného popisu za podvodníka a zločince.Toto by se mělo trestat v prvé řadě, protože se to netýká jen hodinek, a v mnoha případech se to projeví až za dlouhou dobu nebo při nějakém neštěstí.Parexo neprodává hodinky jako celek, ale díly a za originál je rozhodně nevydává.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tato debata se dostává do úplně jiné roviny, než k vůli které původně vznikla.

 

Jo, mas pravdu. Ja se taky nechci prvoplanove hadat, jen mi tenhle pristup na foru hodinkovych fandu v sekci fandu primek neprijde v poradku a vadi mi. A o to vic me zarazi, kdyz se tyka svateho gralu vsech primkaru - Igenu. To je vse a uz nebudu flejmovat.

 

...a kromě těch pár dílů z novovýroby se tam dá koupit spousta ORIGINALNICH dílů na různé hodinky NEJEN značky prim.

 

To je naprosto v poradku. Ma-li naskladnene puvodni nahradni dily (jako byly v minulosti i dily na Sporty), at je bez namitek proda.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Víte co nechápu?Že se tady dohadujeme o nejlevnějších hodinkách na trhu a ještě chcete na někoho posílat celní zprávu jako by se jednalo o Rolex.Setkal jsem se ze spousty hodinářema,ale když došla řeč na Primky tak se většina z nich jem usmívalo se slovy : v životě by mě nenapadlo že budou stát starý Diplomaty 3500kč.Dle mého názoru má na značku největší nárok asi to Parexo!!!!!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak s tímto názorem bych si dovolil nesouhlasit a ten konec je trochu mimo.Nevím jak kde, ale v Brně co chodím k hodináři jsem se setkal s názorem " zlatý primky jen už není kde brát nd "-Kdyby totiž byly k sehnání alespoň pro opravny a nedělaly se s tím takový štráchy tak by šel každej raději do servisu a nebylo by parexa ani nikoho jiného.A ta cena za diplomaty? No tu jsme si tak nějak zavinili sami. Kdyby nebylo poptávky tak velké a lidí co jsou za to ochotní dát tolik, tak by stály polovičku_

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chápu to rozhořčení nad nevůlí k levným náhradním dílům z druhovýroby k levným hodinkám. Ale musím oponovat. Jednak se jedná o historii hodně staré hodinářské firmy - Prim/Elton - a jednak se cenová situace původních zajímavých hodinek Prim výrazně mění. Ve své době se jednalo o masovou výrobu levných hodinek ve stylu dnešní čínské produkce, ale dnes se tyto hodinky - dochované kusy v dobrém stavu - stávají sběratelsky zajímavými a prudce stoupají na ceně. Není výjimkou, že cena přesahuje deset tisíc a víc a běžně zajímavé kusy v dobrém stavu přesahují pět tisíc. Takže srovnání s renomovanými hodinářskými firmami má své opodstatnění. A hlavně snahy pana ing. Hněvsy a polských plagiátorů využívají expanze zájmu o staré Primky a je to pouze a jenom fejkaření. A prodej hodinek vylepšených o tyto díly je jednoznačný podvod, takže by samozřejmě měl být postižen nejen prodejce konkrétního zfejkovaného kusu, ale i ten, kdo to zfejkování umožnil - prodejce fejkových dílů. Sorry, ale těch, co si koupí tyhle díly pouze pro vlastní potřebu je drtivá menšina, většinu skoupí kšeftaři kvůli zisku.

 

Edit: překlep

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsem psal já většínu dílů u Parexa koupil původních narozdíl od Elton kde mě neprodají ani šroubek a jejich produkce? Elton a Jawa to je stejně smutný příběh Elton-hodimky pro prezidenta Jawa serie motocyklů pro VIP zákazníky (Roman.Tlustý atd..) ale na lidi ser...... obě dvě a nebejt toho Parexa tak není vůbec nic tak se nedivte že za mě Parexo palec nahoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

panove panove, to je zase debata - uz se to blizi diskuzi o parexo pouzdrech na sport2 a letecke 000215, za ktere byl ing. hnevsa vynasen do nebe - zachranil totiz tisicum haviru jejich milovane primky :)

 

ja uprimne nechapu, jak si nekdo muze koupit ten cifernik nebo lunetu - za prve se porad daji sehnat veci na aukru (reminky, cifry, rucky, pouzdra -ano, cena je vyssi, ale snad mate koule na to, nosit OPRAVDOVE primky a ne nejake cinske sracky). a za druhe je to podle me stejne, jako si koupit na trzisti boty ADIBOS anebo PLIMA a potom si to "ospravedlnovat", ze sice nevypadaji uplne jako origo, vydrzi min jako origo, ale zato stalz o hodne min a z dalky to stejne neni poznat...

Upraveno uživatelem docent_tecka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Víte co nechápu?Že se tady dohadujeme o nejlevnějších hodinkách na trhu a ještě chcete na někoho posílat celní zprávu jako by se jednalo o Rolex.

 

Co na tom nechapes? Jde o princip a pravidla fora. Ciselnik Prim Sport, ktery pro Parexo vyrobili v Cine je plagiat, protoze neopravnene nese znacku, ktera Parexu nepatri. A k plagiatum je na foru jasny postoj a nezalezi, jestli jde o Rolex, Seiko (taky levne hodinky) nebo Prim!

 

Dle mého názoru má na značku největší nárok asi to Parexo!!!!!!!

 

Ted jsi na to kapl! Upraveno uživatelem skalis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník rama

Tady to je forum patriotických pokrytců a alibistů? Ať se to někomu líbí nebo ne, tak pokud chceš měřit všem stejným metrem co se týče právního nároku (ne morálního) v tomto "právním státě ČR" na značku Prim Sport, tak ta s pravděpodobností jistoty patří společnosti MPM Quality, v.o.s. Frýdek-Místek a jen díky vakuu, že spor není ukončen si to v Eltonu zatím na ty číselníky tisknou. V okamžiku ukončení sporu o značku Prim Sport (na 99% ve prospěch MPM Quality) to již bude v Eltonu ilegální a budou to muset trvale změnit třeba na Elton Sport a podobně. Buď platí jedno právo pro všechny stejně bez rozdílu, nebo pro nikoho a ani já jím nejsem povinen se dál řídit. To že dneska se servisní elita skládá ze zlodějů, kariéristů, deprivantů-psychopatů, rychlodoktorů a pedofilů co se ze všeho vylžou nebo vyplatí nakradenými penězi už nemůže a nebude fungovat moc dlouho. Je to sice politika, ale tento spor o užívání značky Prim Sport jí je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady to je forum patriotických pokrytců a alibistů? Ať se to někomu líbí nebo ne, tak pokud chceš měřit všem stejným metrem co se týče právního nároku (ne morálního) v tomto "právním státě ČR" na značku Prim Sport, tak ta s pravděpodobností jistoty patří společnosti MPM Quality, v.o.s. Frýdek-Místek a jen díky vakuu, že spor není ukončen si to v Eltonu zatím na ty číselníky tisknou. V okamžiku ukončení sporu o značku Prim Sport (na 99% ve prospěch MPM Quality) to již bude v Eltonu ilegální a budou to muset trvale změnit třeba na Elton Sport a podobně. Buď platí jedno právo pro všechny stejně bez rozdílu, nebo pro nikoho a ani já jím nejsem povinen se dál řídit. To že dneska se servisní elita skládá ze zlodějů, kariéristů, deprivantů-psychopatů, rychlodoktorů a pedofilů co se ze všeho vylžou nebo vyplatí nakradenými penězi už nemůže a nebude fungovat moc dlouho. Je to sice politika, ale tento spor o užívání značky Prim Sport jí je.

 

Až mi u MPM nabídnou kompletní renovaci PS1 a PS2, zajásám a uvěřím.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Však Elton je taky jediný, kdo vlastní a používá PŮVODNÍ tiskové matrice na ciferníky. Parexo ciferník bych si pořídil snad jedině pokud bych si chtěl nakreslit vlastní a potřeboval podklad... Ciferník je tvář hodinek, tak jestli chcete nosit české hodinky, tak si sežeňte původní, nechte si natisknout od Eltonu nebo si ho klidně nakreslete, ale nechlubte se tady nějakou čínskou zrůdou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Však Elton je taky jediný, kdo vlastní a používá PŮVODNÍ tiskové matrice na ciferníky. Parexo ciferník bych si pořídil snad jedině pokud bych si chtěl nakreslit vlastní a potřeboval podklad... Ciferník je tvář hodinek, tak jestli chcete nosit české hodinky, tak si sežeňte původní, nechte si natisknout od Eltonu nebo si ho klidně nakreslete, ale nechlubte se tady nějakou čínskou zrůdou...

 

Můžu si vzít na tebe kontakt?Mě nechtějí v Eltonu nic prodat tak by jsem si přes tebe nechal udělat nějaké ciferníky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Eltonu teď mají fofr, tak pochybuju, že by se zabývali sólo ciferníkem... Mají moc vysoké náklady, než aby se zabývali něčím, co jim nese málo či by to ještě museli dotovat - však si spočítej, jak dlouho asi trvá, než se připraví a vytiskne jeden ciferník v kusové výrobě. Od pana Dresslera vím, že H&H hodinářská dříve nabízela lidem, že si mohou nechat na ciferník nástěnných hodin nechat natisknout vlastní obrázek. Ale zákazníci dlouho váhali mezi návrhy, poslali nevhodnou fotku (hlava uprostřed fotky :sad01_anim: a podobné...), návrhář nad tím strávil několik hodin a výsledkem byly hodiny za necelou pětistovku...

 

Elton prostě cenově nemůže konkurovat čínské parexácké hydře s pneumatikou a není to žádná charita, když by prodávali samotné ciferníky, tak jim podstaně klesne zájem o renovace. Nakonec by na tom stejně akorát vydělali kšeftaři na Aukru...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyplývá z toho, že jestli chcete ušetřit, tak musíte kanibalizovat staré a nemocné kusy, :sniper: pokud chcete něco autentického a českého. Ani nevím, jestli jde třeba z Glashütte objednat samotný ciferník, pokud chcete srovnání. Proti jejich renovacím je to od Eltonu jistě ještě za hubičku.

Upraveno uživatelem atomicsteve
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Eltonu teď mají fofr, tak pochybuju, že by se zabývali sólo ciferníkem...

Urcite Ti neposlou samotny ciselnik, ale to uz dnes neudela zadna hodinarska firma. Posles jim hodinky a naspecifikujes si v ramci renovace pouze vymenu ciselniku za novy. To podle me bude fungovat.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...