Přejít na obsah

Vacheron Constantin Overseas x Rolex Daytona


Doporučené příspěvky

I když se mi na Daytonách nelíbí jak časem zajdou, vláskový škrábance, oťuky z nich dělají obyčejné hodinky (to samý jsem měl na breguetech) - vybral bych Daytony.

 

To jsou právě ty věci, který hodinky-módní doplněk promění v hodinky-věrnýho přítele. Každej škrábanec, ťukanec a ďolíček na mejch hodinkách mi připomíná, že se mnou vždycky držely krok, sed i leh :)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý haló na první příspěvek, tady se vybíralo s ceníkem v ruce  :D. Přidal bych se do tábora Bregueťáků a lovil bych tady. Nevím však, jak často budou hodinky na ruce, Rolexy mohou sloužit každý den, Yasmine by mohla vyprávět  ;). O Vacheronech nejsem přesvědčen, nevím ovšem, jestli není nový člen předseda nějaké správní rady či ředitel významného bankovního domu v Bernu. Daytony škrábance snesou, Vacheron Constantin se šrámy bude slabota.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Daytony jsou neokazale a ve skutecnosti velmi nenapadne hodinky. Jsou elegantni, kvalitni a drzi si hodnotu. VC Overseas se mi osobne prilis nelibi, ale v tomto ranku bych si asi vybral ty Audemars Piguet Royal Oak, budto decentni chrono, nebo i jednoduchy triruckovy model. To jsou hodinky, ktere pozna jen opravdovy znalec (i kdyz po pravde, ani ty rolady tolik lidi nezna a nepozna) a jejich design patri dnes uz jednoznacne mezi archetypy hodinek (to ale i ten Rolex s Oyster pouzdrem). Oproti Daytonam jsou zdobnejsi, i kdyz to neni uplne to spravny slovo. Nejsou nazdobene, jsou proste jine. Daytony jsou Oystry, jednoduchy rizny a nic na nich neni. Oaky jsou vymazleny a dotazeny ve smyslu nenapadne zdobnosti mozna spis hravosti.

 

A k tem skrabancum. No a co, tak se poskrabou... Poskrabou se totiz hodinky za 5 tisic i za 500 tisic (ocelove). A koupit si drahe hodinky, abych se je pak bal kamkoliv vzit, to by bylo dost mimo. A presne, jak pise fararskej (myslim, ze to byl on), idealni je mit tyhle hodinky naporad a ty skrabance jsou dukazem toho, ze hodinky zijou se mnou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ad škrábance: Je pravda že náš strach že škrábanců je ovlivněný tím že hodinky točíme a bojíme se je poškodit kvůli ztrátě hodnoty.

U hodinek nafurt je to samozřejmě zbytečný takhle uvažovat protože autorizovaný servis je vždy dá zcela dokupy.

Takže znovu: daytona, je to ikona

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pre VC je tento rok 255tym rokom kontinualnej produkcie hodiniek.. Ak ta zaujimaju hodinky, tak jednoznacne VC. Ak hladas "len" dobre, slusne, spolahlive a nie uplne bezne premiove hodinky, tak Daytony

 

tie dve znacky su uplne odlisne, zamerane na uplne ine motivy k nakupu. Daju sa porovnavat leda tak podla ceny, ako si k tomu dospel. Najlepsie je pouvazovat a ujasnit si, co od toho nakupu presne ocakavas a potom treba dolovat informacie spravnym smerom.

 

________

moj osobny nazor znie "cokolvek od VC" :) ja by som asi ani nezobral chrona ale dual time, realne to aspon obcas vyuzijes a je to menej bezny model z i tak zriedkavej znacky /hodiniek VC sa preda omnoho menej ako Rolexov: cca desatdnova produkcia Rolex = rocna produkcia VC/. kaliber by mal normalne zniest denne pouzivanie.

 

VC je najvyssia liga v hodinarcine /VC, AP, Patek, u mna este plus JLC/ Posted Image

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A jeste jaeger lecoultre master chronograph

 

Tyhle teď můžeš vyzkoušet na ruce u Dušáků.

Jejich nový chronografový kalibr je technologicky hodně vpředu, stopky se připojují přes vertikální spojku, ovládání sloupovým kolem, ložisko rotoru bez oleje s keramickými kuličkami, vlásek o fixní délce - na obou koncích připájen laserem, regulují se šroubky nebo závažími na rotoru, rezerva nátahu 65 hod.

Náramek je na nošení příjemný, výhodou je možnost kdykoli upravit délku na sponě o cca 2 x 4 mm.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

IWCmann: když už portugaly, tak nějakou klasiku. Tenhle jachtařskej speciál kromě speciální ceny zas tak úžasnej není a například proti tomu Portuguese 7 days v oceli s černým ciferníkem udělají parádu jak k obleku, tak k džínám.

post-2573-006354900 1284713910.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

myslim,ze uz hodne odbihate od tematu a chudak pak nebude vubec vedet,co vybrat..kdyz tu nasolite tolik hodinek, tak to aby znovu zacal s vyberem a skonci,kdyz dobre pujde, tak do vanoc..:) :)Je tolik hodinek, co by se dalo v tomto rozmezi koupit..

Jinak VC je hodinarina, ale vybral bych daytony..Je to porad klasika vsech klasik a spolehliva..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Subjektivně na mě působí lépe značka VC. Rolády klasika, kterou potkáš všude, VC pro fajnšmekra a nepotkáš nikoho..

 

Na živo vypadají tyhle VC naprosto úžasně, to se vůbec nedá srovnat s fotkami, měl jsem tu příležitost je vidět na ruce jednoho vysoce postaveného pána a můžu říct, že efekt, který to vyvolává je podstatně silnější než Daytony. Ty od takových lidí člověk přesně čeká (nebo Royal Oaky, které sice zbožňuju, ale do obleku se vůbec nehodí). VC hovoří o velmi jasném a vyhraněném vkusu nositele a zároveň tak nějak neokázalou formou sdělují: Tady jsem pánem já:-D
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...