Přejít na obsah

Kočka?


pete

Doporučené příspěvky

V 16. 5. 2022 v 15:27, Americkej napsal:

Jak jste psali ať má po vrhu hodně vody, dostala novou misku. Teda misku... metrovej kamennej žlab. Ale zkoušel jsem jí naučit z něj pít, moc jí to nebaví. Vyskočí na něj, chvilku zevluje a jde si po svým. Pít chodí do pidirybníčku do sadu. Mrcha nevděčná, půl dne mi trvalo ho usadit do jakž takž roviny, klouby do krve. Nemám jí tam dodělat z nerezu chodníček těsně pod hladinu? Podle jejího výrazu tipuju, že mne má za blbce co nerozezná její veličenstvo kočku od koně.

DSC00382.JPG.a770668b9a2bc0a0df78a62d1c66bad2.JPG

 

Taky mame kocici pitko a chlemtaj tam vetsinou vcely..:-)

ECEBD4DD-77EF-4D4F-97EB-EFE648F743AD.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si nemůžu pomoct, ale musím reagovat, máme na zahradě 3 kočičí hroby a posledního kocoura doma, ten tu srážku s autem naštěstí přežil, má rozbitou imunitu, takže není očkovanej, protože mu to dycky způsobilo nějaký zánět, na zahradu chodí na vodítku, bereme ho i do lesa, ujde tak 2,5km a ano, kdyby chodil ven když by chtěl, tak už je asi šťastnější, ale taky dávno mrtvej a jo sem sobec, ale už nechci kopat další hrob pokuď neodejne na stáří, to sem schopnej nějak zpracovat, viz naše 16 letá labradorka, když sem jí kopal hrob, tak sem brečel, ale ne zoufalstvím, bylo mi to líto

Takhle nevypadá nešťastnej kocour
753a94e8c2f099bbd96c6df2caed1869.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Honzo, Jasně že ty řeči o šťastných navolno běhajících kočkách jsou roky opakovanej nesmysl, asi tak na podobný úrovni jako že kočka má nejraději mléko (schválně zkuste najít něco o schopnosti koček zpracovat laktózu).

Kočka je šťastná, když má péči, prostor k vyžití a hraní (kterej může být doma, na zabezpečené zahradě, voliéře), prostor k odpočinku a lásku.
Dnešní kočka domácí fakt není lesní šelma a prostředí, který máme kolem sebe fakt nejí stejný jako pár desítek let zpátky.

Žádnej slušnej chovatel vám dnes nesveřî kočku z chovu bez smlouvy, ve které se mimo jiné zavazujete, že kočka nebude navolno a zajistíte okna/balkon/zahradu. Znám spousty chovatelů koček i mazlíčkářů co mají baráky se zahradou nebo statky a buď kočkám dělají voliery nebo zabezpečí zahradu plotem s vnitřním převisem, přes kterej se nedostanou.

Co se vesnických toulavých koček týče, tam by měla být snaha o odchyt, kastraci a umístění. Minimálně ten odchyt má na starost obce, na kastraci jsou pak různý programy nebo to platí adoptujici.

Víc třeba tady od chovatelky (btw žena místního člena) od který máme naší kouli.

https://zampi.cz/magazin/215/proc-nepatri-kocka-ven

Víc už k tomu psát nechci, protože bojovat proti roky zažitým nesmysům je jako bojovat proti větrným mlýnům.

a7df83fd99d2bdb1d68cf90a0d3cda34.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja nejsem schopen pochopit ze to, ze kocka je rada venku a patri tam spis nez do klece nebo do bytu je najednou “roky zazitej nesmysl”. Jako at si kazdej dela co chce, ale abych drzel kocky zavreny doma, kdyz mame velkou zahradu a sou tam spokojeny, si tezko predstavuju.

 Jeste jsem teda prolitl ten clanek vyse a vlastne jedinej argument proc drzet kocku doma je, ze by se ji mohlo neco stat. Jako mohlo no, ale tak to se muzem vsichni s detma zamknout doma, obalit nabitek bublinkovou folii a doufat ze sem nespadne meteorit..:)

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O toulavých kočkách taky píšu - odchyt, kastrace a umístění do milující rodiny. Od umístění je to kočka jako ta moje.

Za dekádu si možná budeme klepat na čelo když si vzpomenem na volně běhající kočky. Podobně jako dneska asi většině lidí nepřijde normální nechat volně běhat psa.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsou teorie... ragu... já bych to tak nehrotil.

Z vlastní zkušenosti vím, že jsou kočky venkovské a kočky pokojové. A těžko po kočce venkovské chtít, aby byla v pokoji (bytě, baráku, kleci a co já vim...) a po kočce pokojové, aby fungovala na venkově. Každá chce svoje a od člověka to chce, aby k tomu tak přistupoval.

S tím mlíkem, jakože dávat kočkám mlíko..., to je samozřejmě opravdu strašná zhovadilost, snad nevymítitelná.
 

@Americkejto je mi moc líto, co se stalo Kočce a koťatům... I kočky mají někdy neuvěřitelnou smůlu (tím mám na mysli, tu zcela nevhodnou dobu, kdy to přišlo...) A podle toho, kde žiješ (jak jsem vypozoroval z Tvých příspěvků), určitě zas nějaká kočka přijde 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 20. 5. 2022 v 22:32, mAra_ napsal:

Já žil v bytě a měl kočky, dvě. Pak jsme postavili barák a kočky vyšoupli ven. A za sebe můžu říct, že i přes riziko, že je někdo přejede, tak se jim kvalita života zvedla o tisíc procent. Loví myši, chodí k potoku v lese z něj pít jsou to opět šelmy.

Podle mě žijí o mnoho kvalitnější život.

A stává se z nich okamžitě škodná, co decimuje ptactvo pro zábavu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě teda ty sousedovic venkovní kočičky začínaj mírně vadit... Opět každý druhý den rozhrabaný záhon na sračku a sazenice v háji. Má někdo ze zdejší kočičí komunity tip jak je ze zahrady lidsky vypudit?

S majitelema koček se domluvit nedá.... (to víte, kočička běhá venku a občas někde něco vyhrabe noooooo). 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně Norská lesní a druhá je “normální vesnická”, ale asi  / asi určitě / s něčím sprsklá…. Ale nikdo si netroufne říct s čím ….. 

Primárně jsem si jel před 5lety pro briťáka … Ale skončilo to tímhle smetákem 🤣. Proběhla tam nějak láska na první pohled 🤣

 

 

FEACF734-A93C-4009-9FB3-8609AE4A94FF.jpeg

877C8E85-706B-4F52-B096-1E6D1EA1EEEC.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Norskou mám doma jen vyjímečně, tak že ti moc nepovím …. U mne je spíše zalezlá v ložnici u bráchy a holek a moc ji jinde nevidím ….. Spíš je v tu chvíli hodně sub. a kocour jí dává najevo, že je pánem domu on …. Ale jinak, když už sleze, tak je mazlivá, tulivá, neškrabe, prostě přátelská bez rozdílu ke všem …Ale brácha by ti řekl to samé , doma o ni taky nevědí a nechají ji u 2leté holcičky bez dozoru a bez obav  :0) . To kocour má ( měl ) tendence ( již jsem to tu řešil ) škrábat a kousat - ale to spíše z důvodu hravosti …. A ne agresivity

Upraveno uživatelem Lobber
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ciwe, už tak 4 dny je Cézar divnej, večer se to zhorší, tak se nahrbí, furt mu navaluje, ale nevyblije se, asi trichobezoáry, většinou chlupy tráví dobře, nablito najdeme párkrát do roka, co s tím, raději doktorovi nebo nějaká rada? Přes den je v pohodě, normálně žere a běhá po baráku, sere i chčije taky pravidelně

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...