pato31681 Odesláno 16. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2010 Co sa tyka diskusnych for tak je na tom Cesko lepsie, a preto je vela Slovakov na ceskych forach - jazykova bariera je v podstate nulova, vela ludi este stale poklada Cesko a Slovensko za spriaznene krajiny, vela ludi ma rodinu v tom druhom state.Na bratislavskom zraze som sa tesil rovnako aj na clenov z ceska, cim viac ludi na zraze tym lepsie, a je jedno odkial su Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skalamander Odesláno 16. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2010 proc je tady na foru vic Cechu, nez Slovaku nebo spis vic bydlicich v Cechach, nez na Slovensku? tezko rict, ale je to zajimava otazka... To je opravdu zajímavá otázka. Nebude to tím, že je to české forum? 2 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 16. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2010 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chorche Odesláno 17. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2010 Je to fajn, že jsou tady i členové ze Slovenska. Navíc, já miluju slovenštinu, dokonce mám i v navigaci nastavený slovenský jazyk. To já si radší našel Slovenku 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 17. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2010 Já taky měl Slovenku a říkala mi při tom "kocúrik" 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sureshot Odesláno 17. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2010 sa tu teda rozplyvate ja prilejem do ohna priazneak si mozem vybrat nastavim si vzdy CZ titulky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamondking Odesláno 17. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2010 ak si mozem vybrat nastavim si vzdy CZ titulky Když tam nejsou slovenské, né? Já to dělám taky, ale naopak :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 17. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2010 kocúrik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sureshot Odesláno 17. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2010 Ak mam na vyber medzi CZ a SK nastavujem CZ. Když tam nejsou slovenské, né? Já to dělám taky, ale naopak :) 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamondking Odesláno 17. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2010 Ak mam na vyber medzi CZ a SK nastavujem CZ. jasně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sureshot Odesláno 17. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2010 cesky jazyk je ohybnejsi, popisnejsi, emotivnejsi. mäkší. jasně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paullus Odesláno 17. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2010 Ve čtvrtek jsem se vrátil z každoroční dovolené v SR. Slovenský ráj, Tatry, Topolčianky atp... Jako vždy jsem hlavně rád, že auto i já jsme v celku, protože při jízdě po téhle krajině nejde se nekochat a v důsledku toho není možno sledovat silniční provoz v rozsahu vyžadovaném příslušnými právními předpisy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamondking Odesláno 17. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2010 Pro mě je nejdůležitější, že slovenskému jazyku rozumím...vím co je čučorietka, ťava, garadiče, pálenka atd. což dnešní děti nebo mladí, kteří se ve škole slovensky neučili, neví. Je to pro ně úplně cizí řeč, což je veliká škoda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shag Odesláno 17. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2010 Pro mě je nejdůležitější, že slovenskému jazyku rozumím...vím co je čučorietka, ťava, garadiče, pálenka atd. což dnešní děti nebo mladí, kteří se ve škole slovensky neučili, neví. Je to pro ně úplně cizí řeč, což je veliká škoda Kua, garadiče som si musel dat do gugla :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 17. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2010 Já taky měl Slovenku a říkala mi při tom "kocúrik" a tahala tě za fúziky? já byl zase pampúšik, ale to už je dávno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sureshot Odesláno 17. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2010 the same here Kua, garadiče som si musel dat do gugla :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamondking Odesláno 17. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2010 Kua, garadiče som si musel dat do gugla :-) Hele, já jsem ze Slezka a na vojně jsem byl s klukama z východu Slovenska /vraňári a koňári, Košice a Prešov/...to byla prd*l, zjistili jsme, že je spousta stejných slov v jejich nářečí a v nářečí tzv. "Po našymu"..a všechno to pocházelo z němčiny...no a ty garadiče /schody/ byly jaksi mimo všeho Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paullus Odesláno 17. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2010 Hele, já jsem ze Slezka a na vojně jsem byl s klukama z východu Slovenska /vraňári a koňári, Košice a Prešov/...to byla prd*l, zjistili jsme, že je spousta stejných slov v jejich nářečí a v nářečí tzv. "Po našymu"..a všechno to pocházelo z němčiny...no a ty garadiče /schody/ byly jaksi mimo všeho Možná, že "garadiče" mají vzdálený původ v latině. Latinsky je stupeň "gradua". Neznám přesně slovenské dějiny, ale pokud vím, Římané se poflakovali až někde u Trenčína a když je nějaký Šarišan v rámci zkrácení pobytu skopával ze schodů.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 17. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2010 Pro mě je nejdůležitější, že slovenskému jazyku rozumím...vím co je čučorietka, ťava, garadiče, pálenka atd. což dnešní děti nebo mladí, kteří se ve škole slovensky neučili, neví. Je to pro ně úplně cizí řeč, což je veliká škoda A korytnačku si zabudol spomenúť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamondking Odesláno 17. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2010 A korytnačku si zabudol spomenúť. Jj, želva se má ..těch slov je hodně a je důležité, že tomu rozumím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se