Přejít na obsah

Suunto Core a Casio Protrek PRG-240-1DR


Doporučené příspěvky

Dobrý den,

 

snažím se vybrat outdoorové hodinky a nakonec jsem skončil u dvou favoritů - Suunto Core a Casio Protrek PRG-240-1DR.  Hodinky primárně potřebuji na turistické/horolezecké výstupy v horách, vícedenní přechody hor a na vícedélkové lezení po skalách (celý den jen vertiální pohyb). Nejdůležitější pro mě tedy je sledování počasí a zjištění aktuální výšky. Příjemnou funkcí navíc je i čas východu a západu slunce. Nepotřebuji atomické řízení hodin, absolutní přesnost rozhodně není prioritou. Odolnost hodinek je samozřejmostí:)

 

Každé z uvedených hodinek mají pro mě nějaké plusy a mínusy, což primárně jsou:

 

Suunto Core plusy:

 

  • subjektivně hezčí než Casia
  • přepínání mezi módem tlakoměru a výškoměru, přepínání funguje i automaticky. To by pro mě mohlo být užitečné např. při lezení - když člověk leze, změny tlaku se projevují ve výškoměru, když zastavíte a dobíráte parťáka, změny tlaku se berou na vrub počasí.

 

Suunto Core minusy:

 

  • podle některých for problémy se spolehlivostí
  • dražší než Casio
  • prý trochu komplikovanější ovládání a např. nastavení referenční výšky je složitější než u Casia
  • dost "žere" baterky

Casio plusy:

  • levnější
  • přímočarejší ovládání
  • solární napájení
  • odolnější a spolehlivější (nemám podložené, ale při nákupu z ebay je to dost důležité, nechce se mi hodinky posílat zpět někam do US)

 

Casio minusy:

 

  • pokud tomu dobře rozumím, tak nemají přepínání módu alto/baro - vždy se tedy vyhodnocují obě veličiny. To znamená, že např. při hodinovém stání v jedné výšce při změně tlaku změní i výška? Což by se u Suunto stát nemělo (pokud jsem dobře jejich fčnost pochopil).
  • moc se mi nelíbí:)
Budu velmi rád za Vaše názory, případně upřesnění pokud jsem něco špatně pochopil (údaje jsem čerpal z manuálů). Casia sice v podstatě mají méně mínusů, ale zrovna ten problém s tlakem je pro mě dost podstatný. Nemá někdo zkušenosti z praxe jak to v reálu funguje?

 

Díky moc a hezký den.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

neměl jsem je,takže v tomto neporadím. Velmi doporučuju projet WUS forum,kde se tomu podrobně věnovali. A ještě jukni na TYHLE hodinky. V Evropě jsou pod značkou Techtrail,v USA pod názvem Highgear.

Jinak jsem měl malou chvilku a tak jsem spáchal TOHLE minisrovnání.

 

Díky za reakci. Minisrovnání jsem četl, nahlodalo mě to právě spíš směrem ke Casiům, nicméně doufal jsem, že někdo bude mít i delší praktické zkušenosti. Na WUS i na různá jiná fóra jsem se taky díval, nicméně nikde jsem nenarazil na nějaké dlouhodobější zkušenosti z praxe, které by podrobněji popisovaly rozdíly ve fungování baro/alto módu.

 

Taky díky za tip Techtrail, nicméně na můj vkus jsou moc těžké (na to co je potřebuji bych raději něco lehčího) a líbí se mi snad ještě míň než Casio:)

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Sun7dots - Vlastnim Casio Protrek PRG-40. Da sa povedat, ze sa jedna o najzakladnejsi model z tejto rady. Vsetko funguje tak ako ma az na barometer. Pri nakalibrovani udrzi pociatocnu hodnotu, ale pri rychlom vykyve, respektive zmene teploty sa resetuje a uz nevies zistit aky je tlak. Neviem povedat, ci sa jedna o beznu chybu pri tomto modely alebo mam chybny kus. Zaujimal by ma nazor majitelov hodiniek Suunto, ci sa im stava obdobny problem ako mne.

 

Kompas a teplomer funguju bez problemov, ale treba davat pozor, ze 30 minutovy interval na zistenie realnej vonkajsej teploty nestaci, aspon v pripade mojho modelu PRG-40.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...