Přejít na obsah

Co mě dnes potěšilo :) [2009-2020]


Doporučené příspěvky

Potěšilo mě, že přes všechny katastrofické scénáře, jsem na baráku zkrátil už něco přes 200 tůjí. Bál jsem se toho, ale nakonec to šlo celkem v pohodě. Koupil jsem pilu a ruční zahradnické nůžky (největší jaké existují). Všechny jsem zkrátil těmi nůžkami, akorát nějakých 7 jsem musel dorazit pilou. 1a7b1d09a03b0cf4114988aaca68c1e2.jpgc7219b9c82e5bda5eb2b2f0ecd431676.jpg

 

Odesláno z mého LG-H870 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A do pytle, o víkendu jsem dodělával též tůje a na tyhle nůžky si nevzpomněl, sakra. Křovinořez to už nebral a tak celej naštvanej jsem nastartoval pilu a vzal to motorovkou ( a tyhle nůžky se na mě smějou v garáži ).

Hm, tak si snad vzpomenu příště.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Martine, nůžky jsou super. Střih do 55mm větve. Pilou je to opruz, větve lezou dovnitř pily. Tyhle nůžky stály 6 kil, takže dostupné pro každého.

Odesláno z mého LG-H870 pomocí Tapatalk

Jojo, já vím, já si to nějak nepropojil a rozčiloval se s pilou, kde mi furt padal řetěz. Byl jsem vzteky bez sebe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě se mi dostal do rukou manuál, co musí vyplňovat kolegové, co v době Koronáče mohli opustit pracoviště a pracovat z domova. No, jsem velice rád, že jsem tu musel být co nejvíc a že jsem téhle "vymoženosti" nepropadl a nezneužíval jí, protože buď si na vyplnění musej pořídit opravdu gramotného člověka a nebo to budou nadělávat tak do července.

Vím, že jsem tohodle součástí, ale tlemit se tomu opravdu musím, mě stačí, když přijdu 2x v 6.30 a odejdu o hodinu pozdějc, což stejně dělám, protože se mi po ránu nejlíp vymejšlej odpovědi. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pan Profesor MuDr Pavel Calda  / ročník 1957 /

Všude se pořád diskutuje kolik měsíců či let by měl být oslabený člověk zavřený doma, aby nebyl nakažen chřipkových virem, který častěji způsobuje zápal plic, který muže vést až k smrti.

Je smyslem života ochránit se před nástrahami smrti i za cenu rezignace na běžný život? Chození do práce, setkávání se s rodinou a přáteli, naplňování svých sociálních potřeb? Platí stále, že člověk je svojí podstatou tvor společenský?

Může si svobodný a svéprávný jedinec vybrat svoji cestu? Nebo mu má být určeno místo pobytu, kde má být ukryt před nejasně definovanými a čísly chabě podpořenými nástrahami?

Už narodit se je velké riziko. A už při porodu je 100% jistota, že ten stejný jedinec musí zemřít. Průměrný věk žen u nás je 81 let a mužů 76 let. Pak přichází další rizika: riziko násilné smrti při autonehodě či jine nehodě, při sportu, cestování autem ci letadlem. Je důvod zakázat cestování autem mladým lidem, když riziko úmrtí je jistě významné? Můžeme každého jednotlivého člověka ochránit před rizikem smrti aniž bychom ho zbavili radosti ze života? Uzavřít do sterilního stanu?

Člověk by měl být smířený se nejen se životem, ale i smrtí. Jako se nás nikdo neptal, jestli jsme se měli narodit, tak se nás nikdo nebude ptát na to, kdy máme odejít. Nikdo tu nejsme navěky. A umění je odejít včas.

Já jsem připraven - nemusí to byt covid-19 pneumonie. U té i v současné panice z pandemie je pravděpodobnost velmi malá. Ale ostatní dnes veřejností ignorované příčiny úmrtí jsou stejně neodvratitelné.

Neplánuji vydržet do totální senility. Není to o kvantitě, délce přežívání, ale kvalitě života. A když to má nastat, ať to nastane. Ale zavřít se doma na 2 roky do karantény, abych se dožil Alzheimera nebo rakoviny, neplánuju.

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pan doktor se vyjádřil velmi dobře. U každé terapie (a karanténa je forna terapie) se zvažuje risk to benefit ratio. Tedy dopad negativního vlivu léčby ku pozitivnímu. Tato úvaha bohužel u aktualních není úplně dotažená. Zavedli jsme poměrně razantní opatření, která jsou úspěsná. Ale už se tolik nehovoří o negativních dopadech. Čalstečné je zmiňovaný ekonomický, ale co sociální, (zpřetrhání vazeb), zdravotní (pozastavená péče o jiné nemoci), vzdělávací (školy jsou redukované místa určená k hlídáni dětí) ad. Je samozřejmě důležité se chovat zodpovědně a obezřetně, ale je neméně důležité to nepřehnat. Pokud porovnáne nebezpečnost/ochraná opatření Covid-19 a chřipky, tak tu disproporce asi je. Doufám, že se teď začne situace narovnávat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechci žalovat, ale hlásit se to musí... to začal Conrad...

No- vlákno je co mě potěšilo a mě potěšilo co Pavel napsal místo hororových  líčení medií.Že to někoho nepotěšilo to je jiná

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...