Přejít na obsah

IQ test


Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 65
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Takto navecer po 1 pive 109, vyskusam este zajtra v praci, mozno mi to tam mysli lepsie :P

 

Teraz som test vyskusal v praci. Vcera som bol unaveny, vobec som si nespominal na niektore obrazky a mal som pocit ze ich vidim prvy raz. Dnes je vysledok trosicku lepsi 50 bodov a IQ119.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jorix: vycházím z testů Mensy nikoliv z psychologie. Sám jsem testoval a testy vyhodnocoval. Testy byly pouze obrázkové a stejné pro celý svět. To co píšeš ty je moderní pohled psychologů kteří zohledňují sociálno, empatie atd. Ale už to není o logice.

 

Nemyslim, že by to nebylo o logice. Ta je ale pouze jednou z dílčích složek inteligence, jak ji psychologie chápe a pomocí inteligenčních testů zkoumá. Myslim, že je nešťastný to shodný využívání pojmu "IQ", které Menza a ostatní převzali z psychologie, ale s jiným významem.

 

Ve výsledku je to ale jedno. Pokud v Menze nedostanu standardní IQ test a u psychloga test z Menzy, je to myslim ok :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hm,130,takze mozem ist do mensy ? :D keby som daval vacsi pozor,tak mam asi aj viac :) Dve som dal zle preto,lebo som moc nedaval pozor a jednu,poslednu,som nevedel a ani neviem,preco je spravna ta, ktora je :)

 

Tak to sme na tom rovnako, tiez 130. Akurat ja som daval vacsi pozor pretoze z nepozornosti som spackal iba jednu :).
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mensa (nikoliv menza - to je jídelna) zkoumá a testuje čistou inteligenci nezávislou na vzdělání, rase, náboženství, získaných znalostech, atd. Taky se to občas uvádí jako percepční logika a považuje se za jeden ze základních kamenů vědeckého a technického myšlení.

 

Jak jsem psal, potíž je v terminologii. Psychologie nic jako "čistou inteligenci" nezná, už proto, že inteligenci v psychologickém slova smyslu nelze oddělit od vzdělání, zkušenosti, socializace apod., jak se ukázalo na příkladech tzv. vlčích dětí. Percepční logika je standardní (avšak pouze jednou) součástí testovaných kompetencí v rámci inteligenčních testů. Pokud by MenSa uváděla, že testuje percepční logiku, bylo by to asi přehlednější.

 

Za pravopis se omlouvám, píšu si do notýsku za 5 ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určite je rozdiel, ak niekto napr. kôli zamestnaniu absolvuje pravidelne testy z obrazcami u podnikového psychológa a iný to absolvuje prvý krát. Preto si myslím, že smerodatný výsledok je z toho úplne prvého absolvovaného testu v živote. Všetky nasledujúce testy majú podobné postupy, takže potom už ide zrejme viac o pozornosť ako o IQ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všetky nasledujúce testy majú podobné postupy

 

Ano, pokud pochopíš logiku podobných testů, v dalších testech se dá zlepšit, ale nijak výrazně, spíš o jednotky bodů a to jen díky tomu, že si zrychlíš čas na těch prvních lehčích.

Tedy jinak řečeno, logiku ti to nezlepší, ale za daný čas můžeš udělat víc otázek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jdu do toho jen co vystřízlivím. Je všeobecně známo, že alkohol zabíjí především slabé, nemocné a nepotřebné mozkové buňky, takže v hlavě dělá vlastně pořádek. Ale chvíli trvá, než se ty zdravé buňky posunou místo těch mrtvých a tomu se říká kocovina. Takže píšu si to do záznamníku na zítřejší večer. Třeba to klapne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete celkem spolehlivý IQ test je tady. Nemusí se nic platit, posílat předražené SMS, výsledek se dozvíte hned. Test je dlouhodobě ověřený, používají ho i někteří psychologové, dá se zkusit i u dětí (od školního věku). Pro relevantní výsledek je potřeba dodržet časový limit.

 

V 50 je prostě nepřekrývej zleva doprava, ale shora dolů ;) A teď mi zas někdo prozraďte 58. Jinak všecko dobře :D

edit: jé, už to vidim, princip jako u berušek! Sem trotl :)

Upraveno uživatelem Helex
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Docela dobrý, 55 správných odpovědí, IQ 127. Ukliknul jsem se na jedné otázce zezačátku a na těch pár ke konci už jsem nějak neměl dostatek kapacity. Ale dalo mi to zabral, spal jsem dneska 4 hodiny a to se na rychlosti a úsudku docela podepíše.

 

Jinak k té debatě o tom co je IQ a co není, tak bych jenom řekl, že různé školy definují inteligenci různě, takže neexistuje jedna definice inteligence na které by se všichni shodli. Může to být všeobecná inteligence G, může to být prostorová, logická, verbální případně kombinace několika. Spíš jde o to, k jakému účelu se to měří. Když bych měl vybírat do práce chief-editora časopisu tak se spíš zaměřím na inteligenci verbální a logickou než matematickou. Když budu vybírat matematika, tak zase jinak. Takže asi tak

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem dosáhl krásných 98 :D nutno dodat, že jsem se uklikl a místo "další" jsem dal omylem "poslední" otázku. Takže mi chybělo odpovědět na více než třetinu otázek.

 

 

Tak jsem si dal s odstupem reparát. Již jsem si dal pozor kam klikám a celkově 1 chyba. Otázka 46. Za 22 minut... což je však nicneříkající když jsem ty první necelé 2/3 již dělal předtím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...