Přejít na obsah

IQ test


Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 65
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jinak k té debatě o tom co je IQ a co není, tak bych jenom řekl, že různé školy definují inteligenci různě, takže neexistuje jedna definice inteligence na které by se všichni shodli. Může to být všeobecná inteligence G, může to být prostorová, logická, verbální případně kombinace několika. Spíš jde o to, k jakému účelu se to měří. Když bych měl vybírat do práce chief-editora časopisu tak se spíš zaměřím na inteligenci verbální a logickou než matematickou. Když budu vybírat matematika, tak zase jinak. Takže asi tak

 

Jojo, kdysi jsem dělal test, kde byly jednotlivé "obory" rozděleny, vyšlo víc výsledků a z nich se potom dělal výsledek. Přijde mi, že v tomhle testu se opakuje několik stejných "fíglů" v různých variacích, v podstatě jde pořád o hledání vzorů :)

edit: navíc mi přijde, že doma u kafe se člověk zdaleka nevyburcuje k takovým výkonům, jako třeba při přijímacím testu do práce...

Upraveno uživatelem Helex
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nad 120 už to dává nějaké divné výsledky, ne? Vyšlo nám méně než v testech od Mensy - a to jak lidem, kteří je dělali před 16 lety, tak těm, kteří je dělali tuším předloni. A ta odchylka směrem dolů je poměrně konsistentní.

 

Vzdycky mi prislo divne, kolika lidem vyjde od Mensy IQ nad 140... Koho by zajimal vysledek nejakych 115, ze? 150 zni mnohem lip! I kdyz jakou mate asi pravdepodobnost, ze nejak blize potkate cloveka s IQ nad 150 (tedy 150, kterych bude v souladu s definici)?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak ešte vezmeme do úvahy, že podľa médii a údajov z Mensy, najvyššie IQ z akademikov na Slovensku má jeden, inak veľmi príjemný a charizmatický pán profesor, ak sa dobre pamätám, tak je to IQ 138. Preto všelijaké podobné testy považujem za pochybné, lebo predstava prebytku géniov mi nerobí dobre. A hoci dosahujem slušné číselné hodnoty v testoch, vôbec nemám pocit, že by som sa čo i len trochu mal rovnať ľuďom, ktorých považujem za skutočných géniov. A okrem toho, vždy som mal pocit, že každý nasledujúci test je len kombináciou tých predchádzajúcich/spôsobmi riešenia úloh/. Prebytok IQ je tiež dosť problematický. Napr. na funkciu výpravca je potreba, ak sa nemýlim, od 118 do 136. Tí čo dosahujú vyššie hodnoty, musia prejsť ďaľšími psycholog. vyšetreniami. Proste pri riešení situácií v praxi mávajú problémy. Keď príroda niekomu pridá, zase inde mu uberie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...