Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

a jaké máte zkušenosti s nežehlivostí? Pro mě je to poměrně zásadní vlastnost :D
Já žádné, ale manželka ano ... :D

Každopádně jsem měl vždy od Olympu převážně košile nežehlivé, ty kvalitnější vydrží i po dlouhodobějším nošení víceméně bez nutnosti žehlit, možná občas límeček, něco málo ... Od Tyrwhitta jsem bral také s nežehlivou úpravou, to ještě posoudit nemůžu, ale vypadají dle materiálu velmi kvalitně, nemám důvod předpokládat jiný výsledek ... B)

Upraveno uživatelem rorda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Onion: nežehlivý jsou bohužel ty částečně umělý. Ale i ty jsou zpočátku fajn, akorát se časem bavlna vypere a zůstane jen umělotina. Takže, byť ty košile vypadají i dál stejně, je třeba je nekompromisně vyhazovat a obměňovat.
Nene, dělá se i čistá bavlna ... ;) Upraveno uživatelem rorda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je pravda, dokonce existují rozdíly i v rámci značky, stačí, když je to trochu jinak tkané a hned je rozdíl ...

Byl jsem pracovně na několik týdnů v zahraničí a tam jsem si vzal cca 10 košil (těch Olymp), které jsem prostě akorát vypral, pověsil na ramínko a už se nemusely žehlit ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rorda: tak to bude uplne stejne, jako TM Lewin .... priste kdyztak taky zkusim ChT

 

onion: zehleni neni zas takovy problem .... :-)

Díky za radu :) Pošlu ti adresu, můžeš se stavit a když už budeš u mě, tak mám v baráku neumytá okna :D :D Ale vážně a seriozně: Mám doma už tři roky žehličku.. a je to stále NOS :)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pár dalších postřehů ke košilím Charles Tyrwhitt , kdyby to někoho zajímalo, po chvilkovém nošení, už jsem stihl protočit všechny nově nakoupené.

 

Já potřebuji SlimFit a nežehlivé.. ale zjistil jsem, že je obrovský rozdíl v nežehlivosti. Některé stačí vytáhnout z pračky a pověsit na ramínko a je to OK a jiné prostě stejně, alespoň trochu přejet žehličkou potřebují... Posted Image

- Ještě bych chtěl dodat, že hraje velkou roli množství těch košil, co se pere najednou, protože pokud je pračka poloprázdná, je i výsledek po vyprání a pověšení lepší ... Každopádně Tyrwhitt dělá košile tak, že se víceméně všechno krásně vyrovná po pověšení a uschnutí na ramínku, i když i mezi těmi pár košilemi je rozdíl - některé jsou, jak když je přejedeš žehličkou, u některých bych, třeba rukávy u manžet, trochu přelízl.

- Bavlna je velmi příjemná, srovnal bych ji s nejvyšší řadou Olymp Luxor, tj. košile v ceně něco přes 2tis. Kč.

- Košile mají vyšší límeček, takže se pod něj bezvadně váže kravata, nehledě na šikovné šablonky do špiček límečků, které je krásně drží ve tvaru.

- Prozatím velká spokojenost, kvalita za neuvěřitelnou cenu.

- Takže jsem hned objednal další várku 4 košil za 100 GBP, tentokrát nějaké casual a s krátkým rukávem, příště zkusím nějaké kravaty a možná manžetové knoflíčky.

Upraveno uživatelem rorda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak i já už byl včera na poště. Košile vypadají opravdu skvěle, na omak velmi kvalitní materiál. Uvidím, jak vydrží. Ty kovový výztuže límečku jsem na praní radši vyndal, pár plastovejch už pračka požrala. Jinak všechny košile žehlím, i když jednu non-iron žehlit nebylo třeba. Po vyndání z pračky hodinu visela na ramínku a vypadala vyžehleně.

 

EDIT: Objednal jsem i jedny manžetové knofličky. Ve srovnání s kousky z Tie Racku jsou výrazně těžší a celkově působí lepším dojmem (zpracování, kvalita).

Upraveno uživatelem Red Dwarf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem koupil dvojmo skanou košili od Vavi. Na omak materiál velice příjemný. Zárověň jsem u Tyrwhitta objednal Sea Island. Snad jsem trefil velikost rukávů. Apropo pro chronošílence jsem našel košili S rukávem Orologio. Má někdo zkušenost se Sea Island?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze spokojeny?

 

Nevšiml jsem si, že by v původním příspěvku knihomola byl odkaz na ty košile Vavi ... Posted Image Nechceš nám k tomu něco říct?!? Posted Image

 

Dnes jdu na poštu pro další balíček od Ch. Tyrwhitta, tentokrát casual košile a košile s krátkým rukávem, dám pak vědět ...

 

Ten rozdíl mezi tím, za co jsem kupoval košile předtím a kupují nyní v Anglii, ten pak s klidným svědomím investuji do hodinek ... Posted Image

Upraveno uživatelem rorda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...