Jump to content

Výstava 600 let Orloje

safi

Recommended Posts

V rámci 600. výročí orloje, se uskuteční také cyklus přednášek, které jsou na Staroměstské radnici pro zájemce zdarma.

V závorce uveden aktuální počet volných míst ke dni 3. 3. 2011.

5. 3. 2011 Sobota 17:30 hod. (obsazeno)

Ing. Libor Hovorka (PRIM): Historie výroby hodinek PRIM

Sraz bude v 17:15 hod. u šaten 600 let orloje (jsou umístěné po pravé straně po vstupu do Staroměstské radnice)

10.3.2011 Čtvrtek 18:00 hod (11)

Martin Šafránek (W&F Atelier): Nezávislí hodináři - Síla a kult osobnosti

15.3.2011 Úterý 18:00 hod. ( obsazeno)

PhDr. J. Ondráček (Hodinářská škola Jihlava) Tajemství přesnosti mechanických hodinek

15.3.2011 Úterý 18:45 hod. (13)

p. Luděk Seryn :Historie a současnost hodinářské firmy Luděk Seryn

21.3.2011 Pondělí 18:45 hod. (12)

David Knespl: Jakub Čech, orlojník a hodinář

Závazné přihlášky na přednášku zasílejte na e-mail: k.kratinova@abl.eu .

aj, nevěděl jsem že jsou rezervace, takže nejdu

Když jsem hodinu před přednáškou zjistil, že se musím vrátit domů, tak jsem ti volal, abys šel místo mě. Škoda, žes to nevzal :( Volal jsem více lidem, snad to nakonec někomu za mě vyšlo, ale štve mě to, že jsem si to nemohl poslechnout.

Předmět: Přednáška Ing. Libora Hovorky (PRIM) ?Historie výroby hodinek PRIM?

Obrovská poklona Accutonovi. :notworthy: :notworthy: :notworthy:

Téměř dvě hodiny historie ELTON(ů), přehled historických, současných a nejnovějších kalibrů a stěžejních modelů značky PRIM. Jedním slovem paráda!

Accutron rozhodně nic netajil a kromě celé řady dosud nikde asi nezveřejněných zajímavostí z minulosti, se velmi otevřeně bavil i o aktuální současnosti. :eek:

A jako bonus navíc prozradil i velmi zajímavé novinky z blízké budoucnosti. Více nechám rozhodně na něm.:whistle:

Děkuji!

Také chci poděkovat pořadatelům za tento sobotní večer a jejich uvážené rozhodnutí využít maximální kapacitu přednáškové místnosti a mimořádně dovolit účast více než 20 posluchačů, jak bylo původně nominálně stanoveno. Pokud jsem před časem odhadoval, že na přednášce bude 105% (20+1) členů Chronmagu, tak ve skutečnosti to číslo bylo ještě vyšší.

Děkuji!

Všem dnešním návštěvníkům výstavy a přednášky tiše závidím... já ji určitě nestíhám a chtěl jsem se proto optat - je už onen katalog?

Prednaska byla opravdu skvela, jen jsme museli bohuzel pred koncem diskuse utect na autobus a nestihli jsme tudiz ani mapping. Ale vylet do maticky Prahy stal za to, vystava se mi taky libila a navic jsem se utvrdil v tom, ze nekdy musim zavitat na tamni sraz, abych lip poznal prazskou kliku Chronomagu :).

Předmět: Katalog výstavy

Jak to vypadá s tím katalogem? Už se dá koupit? Díky.

Katalog výstavy už je v prodeji (uf!) za 30,- Kč.:sweatdrop:

Je to česky psaná brožurka formátu A5, celkem 40 plně barevných stran.

Nejvíce prostoru (6 stran) se věnuje vlastnímu orloji (zejména jeho historii).

Zbytek katalogu se pak soustředí na jednotlivé hodinářské značky účastnící se výstavy. Každé značce je věnováno od půl stránky až po maximálně dvě strany. Každá značka je stručně charakterizována (asi stejné texty jako jsou na výstavě u vitrín). Charakteristika je pak zpravidla doplněna velmi stručnou informací o nejzajímavějším exponátu na výstavě. Fotografie zachycují vlastní podobu celé expozice značky na radnici.

A někdy je tam prostě také celostránková reklama.

Katalog tedy neobsahuje jmenný výčet jednotlivých vystavených modelů hodinek, jejich charakteristiky a individuální fotografie každého exponátu. Na to se musíte podívat osobně (nebo to někdo možná ve spolupráci s organizátory pečlivě zdokumentuje a zveřejní později).

Mě kromě Accutronovy přednášky potěšilo, že jsem měl možnost poznat pány Skalise, Petr_P a Apep :)

Z mojí strany nápodobně a taky díky za přednášku :)