Přejít na obsah

Podlahové hodiny - 3.04 hod.

Doporučené příspěvky

Mám podlahové hodiny, u kterých se mi po přestěhování projevuje divná závada. Vždy ve 3.04 hod. se přestanou točit ručičky a při pokusu je postrčit vpřed kladou odpor, pročež je nutno velkou ručičku (resp. ruku) deblokovat tím, že se posune o 5 min. dozadu a pak už zase obě ruce jdou ruku v ruce do příštích 3.04 hod. Jinak samotné hodiny jdou, přesněji řečeno tikají a kyvadlo se pohybuje.

Samozřejmě se nabízí varianta hodinář, ale to by znamenalo rozebrat skříň a na Ježíška by na mne vyčítavě hleděly hodiny bez ciferníku...

Takže jestli má někdo nějaký DoDo tip, budu zaň vděčný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

závada je v mechanismu bití - lépe řečeno v převodu vepředu na stroji pod ciferníkem. Totéž jsem měl doma. Když zapneš bití, závada by se neměla objevit. Doporučuji hodináře, pokud nejsi zběhlý a nevíš, co dělat.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

závada je v mechanismu bití - lépe řečeno v převodu vepředu na stroji pod ciferníkem. Totéž jsem měl doma. Když zapneš bití, závada by se neměla objevit. Doporučuji hodináře, pokud nejsi zběhlý a nevíš, co dělat.

Díky za reakci.

Bití mám ale zapnuté, pouze jsem přiohnul, resp. odohnul dráty s bicími paličkami; ty hodiny pocházejí pravděpodobně z majáku někde v Atlantském oceánu, kde oznamovaly čas lodím plovoucím v okruhu několika stovek námořních mil...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...