Přejít na obsah

IWC

Návštěvník volodjA

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO
Odesláno

Já to chápu, že to tak musí být, aby tam bylo možné napsat SWISS MADE, ale vzhledem k té prodejní ceně odhaduju výrobní cenu na 100 EUR a to ve švýcarsku nemá šanci někdo vyrobit, maximálně tak smontovat. Ale těhle diskuzí tady bylo mraky a nemá to cenu rozebírat, já jsem jenom řekl svůj názor a Ty musíš mít názor opačný, to ani jinak být nemůže, ovšem nemá nic společného s Tvým businessem, který děláš myslím dobře a spolehlivě.

tohle se dá napasovat na 95% hodinek

tady se můžeš podívat na české ceny strojků - zdůrazňuji české ceny ---- mohl bych se popadesáté zeptat proč stojí breitling z 2824 80t? - no protože to je přeci breitling :D

http://www.korpa.cz/16|17|.k.010160.hodinkove-strojky-eta.html

Odesláno

Ja jsem tady na foru narazil na china parnis ve stejnym stylu, kdyz jsem kouk do bazaru kde je nekdo chtel prodavat, tak mu tam psali ze je tahle znacka zakazana, pritom to neni fake i kdyz design je evidentne propujcenej tak jsem po tom sel a nasel na netu spoustu dalsich oficialnich znacek ktery jsou designove uplne stejny (stenhart, hamilton). Tak proc je jedno spatny?

neni tomu uz tak, viz tento prispevek a v nem obsazeny link

Návštěvník volodjA
Odesláno

v tom linku co pastnul tmoris ten co prodava ty submariner pise, ze se strojek dal lehko vymenit za etu 2824, kdyz bych chtel v nejakych hodinkach vymenit strojek za jiny, jaky je nutny hledat parametry aby to vubec slo? logicky nesmi byt hlubsi a sirsi :) ale muze mit treba i mensi prumer?

Odesláno

tohle se dá napasovat na 95% hodinek

tady se můžeš podívat na české ceny strojků - zdůrazňuji české ceny ---- mohl bych se popadesáté zeptat proč stojí breitling z 2824 80t? - no protože to je přeci breitling :D

http://www.korpa.cz/16|17|.k.010160.hodinkove-strojky-eta.html

Taky 95% hodinek nestojí za moc :)

Ovšem když se podíváš k výrobcům Bretling, Omega, Rolex apod., pak uvidíš, proč ty hodinky stojí takové peníze. To je jako se vším, běž si koupit do Hypernovy Nokii nebo do Pařížské Vertu a uvidíš ten rozdíl.

Návštěvník YPO
Odesláno

Taky 95% hodinek nestojí za moc :)

Ovšem když se podíváš k výrobcům Bretling, Omega, Rolex apod., pak uvidíš, proč ty hodinky stojí takové peníze.

tohle by mně zajímalo - proč ? - jediné co mně napadá je, že se musí zaplatit ty nákladné obštrukce okolo jako je podbízivý marketing se vším všudy co k tomu patří

jiné vysvětlení nemám

rolex padá z pásu

breitling jede na eta vlně

a omega se plácá někde mezi tím

tím nechci říci, že jsou ty hodinky špatné, ale kapánek předražené x užitek (nemyslím emoční :) ) - to je vše

• Dát hlas 2
Odesláno

tohle by mně zajímalo - proč ? - jediné co mně napadá je, že se musí zaplatit ty nákladné obštrukce okolo jako je podbízivý marketing se vším všudy co k tomu patří

jiné vysvětlení nemám

rolex padá z pásu

breitling jede na eta vlně

a omega se plácá někde mezi tím

tím nechci říci, že jsou ty hodinky špatné, ale kapánek předražené x užitek (nemyslím emoční :) ) - to je vše

tesi me, ze to rika nekdo, kdo s temito znackami ma zkusenosti, protoze sam bych se neodvazil to takto napsat, nikdy jsem zminene hodinky nemel, ale ten pocit mam taky. kdyz pominu, ze vzdy musi nejaka cast ceny odpovidat marketingu atd, mas u nektere znacky dojem, ze cena vice odpovida tomu, co za ni dostavas (pri odhlednuti prave od marketingu / prezentaci brandu / pocitu luxusu apod)?

Odesláno

Když už se to vlákno dostalo tak daleko od originální "stížnosti" (který mimochodem tuším v tomto designu opravdu nepředstavila IWC, to už je taky jenom inspirovaný kousek - navíc ten výběr pro srovnání je asi nejdál, jak může být - jiné ručky, jiný ciferník (minutové značky, font hodin, ... - ale chápu, že v zápalu debaty neměl nikdo čas se na ty fotky podívat :-), tak zkusím nadhodit semínko kacířské myšlenky.

Zkuste si odpovědět na následující otázky:

Jak se tvoří cena výrobku?

Z čeho výrobce platí výzkum, vývoj, výrobu prototypů, testování, ....?

Jak se pozná zboží, které se řadí do kategorie luxusní? Jaká je vůbec definice luxusního zboží?

S velkou pravděpodobností to skončí u "tohle si na luxus jenom hraje" a "za tu cenu můžu mít... a s vodotryskem" atp., ale ona se jaksi do hodnoty značky počítá i historie, goodwill a jiné podobné kraviny, které nás přeci nezajímají :-)

Odesláno

Zřejmě neděláš v managementu ani středních firem, jinak bys tohle nemohl nikdy napsat a pak tedy netušíš, jaké jsou náklady běžné např. IT obchodní firmy o 250 zaměstnancích. Taková firma musí prodat ročně za cca 1 miliardu, aby se mohla rozumně rozvíjet a uživila se. Pokud se podíváme na větší firmu u nás např. o 1200 zaměstancích, která generuje podobnou marži jako v hodinářském průmyslu a dělá podobný marketing, pak je to cca 6 miliard ročně. Jakmile přihlédneme k faktu, že ve Śvýcarsku jsou trochu jiné mzdové a ostatní náklady, dostaneme se na číslo cca trojnásobné. V případě Rolex je to 3000 zaměstnanců tzn., že počítejme realisticky nutný prodej za cca 40 miliard ročně. Pak při prodeji 800 tisíc hodinek ročně nám vychází průměrná cena 50 tisíc za hodinky. připočítám marži 40% obchodníků a dostáváme se číslům, za které se vůlbec vyplatí ještě hodinky vyrábět.

Návštěvník YPO
Odesláno

Zřejmě neděláš v managementu ani středních firem, jinak bys tohle nemohl nikdy napsat a pak tedy netušíš, jaké jsou náklady běžné např. IT obchodní firmy o 250 zaměstnancích. Taková firma musí prodat ročně za cca 1 miliardu, aby se mohla rozumně rozvíjet a uživila se. Pokud se podíváme na větší firmu u nás např. o 1200 zaměstancích, která generuje podobnou marži jako v hodinářském průmyslu a dělá podobný marketing, pak je to cca 6 miliard ročně. Jakmile přihlédneme k faktu, že ve Śvýcarsku jsou trochu jiné mzdové a ostatní náklady, dostaneme se na číslo cca trojnásobné. V případě Rolex je to 3000 zaměstnanců tzn., že počítejme realisticky nutný prodej za cca 40 miliard ročně. Pak při prodeji 800 tisíc hodinek ročně nám vychází průměrná cena 50 tisíc za hodinky. připočítám marži 40% obchodníků a dostáváme se číslům, za které se vůlbec vyplatí ještě hodinky vyrábět.

:oneeyed02: fakt ?

dobrý

jsou v tom zahrnutý i firemní večírky ?

Odesláno

Jasně. Nebo je druhá verze, že máš firmu s 30 lidma, kteří jsou ZTP, stát na ně ještě platí, oni domontovávají hodinky s předem vyrobených dílů v Číně a vývoj funguje tak, že pošleš forku hodinek, necháš si poslat výrobek, třikrát jim to vrátíš k předělání no a je to, taky možnost :smoke:

Návštěvník YPO
Odesláno

Jasně. Nebo je druhá verze, že máš firmu s 30 lidma, kteří jsou ZTP, stát na ně ještě platí, oni domontovávají hodinky s předem vyrobených dílů v Číně a vývoj funguje tak, že pošleš forku hodinek, necháš si poslat výrobek, třikrát jim to vrátíš k předělání no a je to, taky možnost :smoke:

jo,jo - to bude ten steinhart
Odesláno

YPO: firemní večírky v tom jsou zcela určitě - na ty EU ještě dotace nedává :-) (tedy dává, ale musí se to v programu Educa vykázat jako školení etiky a stolování)

• po měsíci...
Odesláno

tak tohle je hodne velka bomba..

Posted Image

The Ingenieur Automatic Edition Laureus Sport For Good

Foundation is an ambassador for the commitment of IWC Schaffhausen and the Laureus Foundation. For the fifth time, IWC has created a limited special edition watch to support this good cause that helps children and adolescents in difficult circumstances.

• po 3 týdnech...
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Napiš jim mail, třeba o tom nevědí!

:-)

tak tohle je hodne velka bomba..

Posted Image

The Ingenieur Automatic Edition Laureus Sport For Good

Foundation is an ambassador for the commitment of IWC Schaffhausen and the Laureus Foundation. For the fifth time, IWC has created a limited special edition watch to support this good cause that helps children and adolescents in difficult circumstances.

Víte někdo cenu?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...