funf5 Odesláno 15. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2010 Ahoj na Aukru jsou Zenithy je to nějaká složenina - ciferník z chron, nebo něco takového existovalo?? Jak se ovládaly? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 15. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2010 Mě tam trochu zaráží ta věta "po nejméně 70ti letech jako nové". To přece nejsou hodinky z roku 1940 a starší, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 15. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2010 Je to složenina, stroj vypadá jak z nějakých kapsáčů a číselník bude nějakej samodomorobo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
funf5 Odesláno 15. prosince 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2010 Tak v popisu je napsáno "imitace chronografu" - dvakrát čti, jednou piš Strojek jsem viděl i se stejnou mikroregulací v kapesních Zenith. Ten ciferník mi na samodomo nepřijde... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 15. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2010 Tak v popisu je napsáno "imitace chronografu" - dvakrát čti, jednou piš Strojek jsem viděl i se stejnou mikroregulací v kapesních Zenith. Ten ciferník mi na samodomo nepřijde... Ciferník je náhrada, potřebná při přestavbě kapesních hodinek na náramkové. Vyrobil ho pan Rubeš (nebo Hladík nebo Kestřánek). Kdybys ho viděl když byl nový, před 60 lety, učůrával bys nad jeho krásou a kvalitou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmoris Odesláno 15. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2010 Ahoj na Aukru jsou Zenithy je to nějaká složenina - ciferník z chron, nebo něco takového existovalo?? Jak se ovládaly? vyborna hlaska: Chybí tyčinky na pásek viz. foto. :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
funf5 Odesláno 15. prosince 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2010 Ciferník je náhrada, potřebná při přestavbě kapesních hodinek na náramkové. Vyrobil ho pan Rubeš (nebo Hladík nebo Kestřánek). Kdybys ho viděl když byl nový, před 60 lety, učůrával bys nad jeho krásou a kvalitou. Díky za rozšíření obzorů, pánové to tedy sakra uměli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 15. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2010 Díky za rozšíření obzorů, pánové to tedy sakra uměli. No, akorát ta černá vrstva byla původně nádherně černá ale jestli se to nějak odpařuje, nebo na to působí VU, nevím ale časem je to už jen hnědé a průsvitní to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 15. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2010 "Staré vojenské Zenithy" Typické aukro - co je velké, to je letecké a co je černé, to je vojenské. Jinak klasická předělávka kapesního strojku na náramkové hodinky a docela pěkně zachovalá. Ciferník nic neobvyklého není, sám mám doma takovéhle asi tři. Samodomo to tedy nebude, já to tipuju na nějaké poválečné výrobní družstvo. Je zvláštní, že jsou tady lidi, kteří znají někdy až neskutečné podrobnosti z historie hodinek, ale o předělávkách se neví skoro nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 15. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2010 "po nejméně 70ti letech". Jestli se smím zeptat, jak bys tvým způsobem napsal například "po třech letech"? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 15. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2010 Nejde o gramatiku, ale o to stáří. Více než 70 let jim podle mě nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 15. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2010 Jenže já měl na mysli právě to, jak jsi to napsal Zkus se na mě nezlobit, jsem známý bojovník proti čínskému císaři Ti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 15. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2010 Aha, tak to bude nedorozumění . Ale rád se nechám poučit, češtinu jsem se učil naposledy na gymnáziu a to už bude nějakej ten pátek . Jak je to správně, "po 70 letech"? Nebo "po 70. letech"? A nebo je to lepší slovně "po sedmdesáti letech"? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 15. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2010 Jsem rád, že se na mě nezlobíš A správně je "po 70 letech". Nebo slovně. S tečkou by z toho byla řadová číslovka (po sedmdesátých letech). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 15. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2010 Ok, slibuju, že se pokusím vyhýbat čínskému císaři Ti co mi bude paměť sloužit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 16. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2010 Tak zbývá už jen podotknout, že ty hodinky (strojek),jsou určitě starší než 70 let, zatím co montáž (pouzdro, číselník), jsou určitě mladší než 70 let (poválečné). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se