Přejít na obsah

Zenith

funf5

Doporučené příspěvky

Tak v popisu je napsáno "imitace chronografu" - dvakrát čti, jednou piš :whistling: Strojek jsem viděl i se stejnou mikroregulací v kapesních Zenith. Ten ciferník mi na samodomo nepřijde...

Ciferník je náhrada, potřebná při přestavbě kapesních hodinek na náramkové. Vyrobil ho pan Rubeš (nebo Hladík nebo Kestřánek). Kdybys ho viděl když byl nový, před 60 lety, učůrával bys nad jeho krásou a kvalitou. :smile_anim:
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ciferník je náhrada, potřebná při přestavbě kapesních hodinek na náramkové. Vyrobil ho pan Rubeš (nebo Hladík nebo Kestřánek). Kdybys ho viděl když byl nový, před 60 lety, učůrával bys nad jeho krásou a kvalitou. :smile_anim:

Díky za rozšíření obzorů, pánové to tedy sakra uměli.
Odkaz ke komentáři

"Staré vojenské Zenithy" :D Typické aukro - co je velké, to je letecké a co je černé, to je vojenské.

Jinak klasická předělávka kapesního strojku na náramkové hodinky a docela pěkně zachovalá. Ciferník nic neobvyklého není, sám mám doma takovéhle asi tři. Samodomo to tedy nebude, já to tipuju na nějaké poválečné výrobní družstvo. Je zvláštní, že jsou tady lidi, kteří znají někdy až neskutečné podrobnosti z historie hodinek, ale o předělávkách se neví skoro nic.

Odkaz ke komentáři

Aha, tak to bude nedorozumění :) . Ale rád se nechám poučit, češtinu jsem se učil naposledy na gymnáziu a to už bude nějakej ten pátek :wheelchair: . Jak je to správně, "po 70 letech"? Nebo "po 70. letech"? A nebo je to lepší slovně "po sedmdesáti letech"?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...