Přejít na obsah

HUMOR [2006-2020]


Doporučené příspěvky

A zakážeme říkat Babské ucho, páč to nemá nic společného s babičkama ani jejich uchama páč by jinak chodilo moc babiček bez uší.

 

Pomazánkové máslo - název výrobku

máslová pomazánka - pomazánka z másla

Tuzemský rum - typ české pálenky

Caribbean rum - typ karibské pálenky

 

A že jako místní název budeme vyžadovat po Bruseli pouze Plzeňské pivo smí být nazýváno Pilsner, což se všude v okolním světě používá jako termín pro typ piva asi tak jak my používáme Champagne pro všechno víno co šumí bez ohledu na původ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud tohle děláš tak jsi ve správným vlákně :-)

Přesně tak :) Ale pořád je to méně mimo než říkat Tuzemáku rum, nebo například margarínu co má v podstatě velmi podobné složení jako ten obal ve kterém je "máslo"  :lol2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak :) Ale pořád je to méně mimo než říkat Tuzemáku rum, nebo například margarínu co má v podstatě velmi podobné složení jako ten obal ve kterém je "máslo" :lol2:

Já myslím, že Tuzemak je jako rum hluboce vžitej :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, jako rum. Rikalo se tak tomu 50 let a kdyz si mimo Prahu objednas rum, tak to casto znamena Tuzemak.

to nezpochybňuji a pěkně mě to rozčiluje. Je to strašná sračka, tak možná na pečení. Jo a ta Republica je taky hnusná mimochodem. Ale to už je rum alespoň. Komunisti tu podělali spoustu věcí, spíš se divím tomu jak si za tím někteří lidi nepochopitelně stojí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je zasadni neznalost Vojto. Ten rum se tu vyrabel uz za RU a ma tady svoje misto. A nejen tady, ale i v rade jinych zemi. Byl na vareni, do caje a do grogu a taky do pečení a jeho chut je specificka a patri k nasi historii. A proste se to jmenovalo rum, tak nevim, proc ted delat, ze to tak neni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale lidi si stojej jen za tim, že tomu budou říkat Rum. A že je rozdíl surovin na tuzemák a na karibský rum natolik známý fakt, že název Rum na etiketě Tuzemáku tomu pravýmu karibskýmu nic neubírá a nijak ho nepoškozuje.

Spotřebitel není zas takovej debil, jak se ho všemožný bruselský pseudoochranářský regulace snažej prezentovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • adasek uzavřel téma
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...