Přejít na obsah

PRIM v inzerci.


Doporučené příspěvky

Návštěvník Ondra

Napsal obecnou uvahu. Nic konkretniho o znacce PRIM a legalnosti jejiho pouzivani pri renovacich hodinek. At ze strany Elton hodinarska ci dalsich vyrobcu. Nikdo z nich neni vlastnikem ochranne znamky PRIM. Tim je firma MPM Quality.

Pokud se k tomuto nekdo kvalifikovane vyjadri, budu rad. Obecne reci a odsudky jsem tu cetl 1000x.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

@accutron

dobrý den, p. Hovorka mrkněte prosím na to:

https://www.antik-hovorka.cz/obchod/prim-sport-1-s-kovovou-lunetou-puvodni-stav-28147.html?fbclid=IwAR1mp5dmEJBP3fF1hx2ZJt0oF8fMi4Jdru7iZkgKypNTtwyFrPb7adi0PbA

Dle mě, je tam přemalovaný polský cifr ať někdo nenaletí.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cenu nekomentuji, ať si to prodává za co chce. Hodinky jsou komplet v pohodě. Zajímavé je, že to někdo nosil zřejmě na té kožené podložce, protože korunka a luneta jsou poměrně jetý v porovnání se spodkem pouzdra. Na těch indexech je pěkně vidět ruční práce a paní co to tam tenkrát dávala, tak byla o něco víc rozrušená:) Většinou je to tam aplikovaný o něco líp. Inu ciferníky na PSI jsou tak jedinečný, že to nelze nikdy napodobit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chronomag musíš v tomto brát s velkou rezervou. Původní ELTON jako firma zanikl. Takže kdokoliv dnes dělá renovace, tak je to jeho pokus o interpretaci původních modelů, a to včetně Elton hodinářská, která vznikla 1.1.2000. ...


Z druhé strany se Elton hodinářská snaží vyvolávat dojem, že jde o původní značku hodinek PRIM. A to také není pravda. ...


Tady bych byl trochu schovivavy, nebot prechod soc -> kap zpusobil u mnoha podniku zdanlivou diskontinuitu. Bolsevik slucoval, rozdeloval, prevadel vyrobu z podniku do podniku a pak zase jinak menil, takze pri prechodu na a.s. ci sro a pri privatizaci bylo nutne zmeny udelat. A jak vsichni vime, tak tento fakt zpusobil i ty dnesni spory o ochannou znamku Prim.

Podle vyse uvedeneho bychom mohli treba rici, ze Skoda Auto vyrabela po roce 1991 fejkove Favority, protoze Skoda AZNP, ktera auto vyvinula a vyrabela, zanikla.

Tady bych se pro urceni pokracovatele drzel nasledujiciho:
- vlastnik predchoziho know-how a vyrobni dokumentace
- misto vyroby, stroje a vyrobni prostory
- zamestnanci
- typ vyvijeneho a vyrabeneho produktu

Dale bych chtel rici, ze dle meho chapani je fejkem/padelkem produkt, ktery se vydava za neco jineho, nez je. Nehlede na to, kdo dily vyrobil. Pokud prodavajici u hodinek z novych dilu z Ciny uvede, ze se jedna o renovaci s pouzitim tech a tech dilu z nove vyroby v Asii, bude vse OK. Pokud se ale tento fakt taji a hodinky se vydavaji za original, je to padelek.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...