Přejít na obsah

PRIM v inzerci.

Doporučené příspěvky

Není to nic proti tobě a doufám, že jsem ti skutečně nic nepodsouval. Nebylo to nic osobně proti tobě. Takhle jsme tu už mnohokrát mnohým naznačili. V Prim sekci je pravidlo - zdůrazňuji, že nepsané a jen a jen na naší dohodě, že veškeré zajímavé aukce komentujeme až po skončení, neboť tohle fórum je hojně navštěvované a čtené, tak prostě na aukce nechceme zbytečně poukazovat a zbytečně si za á - zdražovat případný nákup a za b - nechceme zbytečně vyhánět ceny hodinek nahoru. Funguje to tady už dost dlouho a s mým moderátorstvím to skutečně nemá nic společného. Jen jsem to zaznamenal první a upozornil na to - jinak by to udělal někdo jiný. A bohužel úplně stačí odkaz na objevení se nového kusu a zařazení kusu do měsíce a aukra - všichni si toho začnou všímat. Jestli jsi to nevěděl, tak už to víš. A jestli jsem se tě dotknul, tak se omlouvám a nebylo to myšleno nijak jinak, než tak jak to bylo napsáno - informativně. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Honzo, já jsem (už) v pohodě. :cheers:

Jsem tu u moc dlouho, a proto moc dobře vím, co je psané a co není psané ve vlákně ? PRIM v inzerci?. To bylo ostatně založeno právě k tomu, čemu se dnes někteří tolik brání. To je paradoxní!

Několik členů tam mnohem později dobrovolně prohlásilo, že nebude Aukro komentovat. To má hned několik slabin, které jsou v kontextu tohoto vlákna o ES více než zřejmé.

1. Jednak to vlastně vůbec nic neznamená. Ať se na mě nikdo nezlobí, takto samozvaně nemohou vznikat žádná pravidla. Tedy pokud se chce, aby je většina vůbec zaregistrovala a nebo dokonce aby je navíc dodržovala. S každým dalším nováčkem nebo někým, kdo má ve věci jiný názor, se to bude jen zhoršovat.
  2. Doporučení typu, přečti se celé mega vlákno ?PRIM v inzerci? je k ničemu. S každým další členem, který to ještě nečetl nebo to z nějakého důvodu nikdy číst nebude, se bude ?situace? opakovat.
  3. Ostatně to pravidlo tam není nikde řádně sepsáno, takže je to celé o individuálním výkladu a přístupu. Proto se záměrně domáhám jednoznačného stanovisko od někoho, kdo to má v popisu v práce. A jaksi ho stále nevidím černý na bílým, nejlépe v sekci pravidla, kde se dá snadno najít.
  4. A teď to možná nejdůležitější. I kdybychom teoreticky připustili, že informace o aukcích na Aukru publikovaných zde na Chronomagu mají skutečně vliv na výslednou draženou hodnotu předmětu směrem vzhůru, tak stále nechápu, proč tolik rozrušení. Není to problém Chronomagu a není to problém většiny zdejších aktivních členů. Opravdu musíme mít pravidlo šité pro několik místních Aukro lovců? A co prodejci, ti jsou také často místní. Neměli by mít i oni svoje rovnocenná práva ? například, že se diskusí ?odhlasují?, že jsou proti tomu, aby se zakazovaly diskuze před koncem aukce.
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Antik-GSM

Nedávno, je to pár dní, jsem na Aukru koupil hromádku šrotu kvůli těmhle hodinkám. Pak jsem se pár dní bál, protože mi je jeden z nových členů v mailu pohanil a tvrdil, že jsou to určitě postspartaky. Nějak se mi podařilo z nic moc fotky odhadnout správný úhel nožek a ve zbytek jsem doufal. Mimo jiné jsou v konvolutu například překrásné "Orientex" s kalibrem ZJS, který se mi samozřejmě hodí. Hodinky na fotkách nebudu víc komentovat, srdce sběratele plesá. Na vnitřní straně dýnka je znak chronotechny a uvnitř je schovaný kalibr K25  :clap:

Tak i když sem ten hodinkovej lichvář z opačný strany barikády musím todle uznat jako slušnej majstr štych! Bylo to asi trochu víc tlačený vírou než rozumem a hlavně poděkuj hodně špatnýmu foťáku a nevědomosti cikánskýho překupníka že se Primkách nechodí dovzdělávat sem jinak bys to takhle laciný určitě neměl. Jak mě zas jednou naštvete obešlu všechny překupníky lichváře a šmelináře s hodinkama v česku oběžníkem že maj pořádně fotit detaily hodinek a semka se chodit pravidelně dovzdělávat. Potom z veškerejma výhodnejma nákupama na aukcích bude amen..

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Antik-GSM

Petr_P je sakra vopatrnej chlápek a vždycky měl všechno ťip ťop třeba cizí fotky a texty s uvedeným zdrojem. Odkaz na tudle aukci by určitě dodal až po jejím skončení jinak byl ani muk. Ten kdo to veřejně propálil jste vy všichni vostatní nenechavci a spekulanti jak správně Petr pojmenovává. Tak si poděkujte jen sami sobě a pro jistotu navštivte kolegy lichváře z Providentu pro rychlý nabití střeliva. Nebo vlastně celej náš jenom dluhy krytej západní centrálně bankovní finanční systém je jedna velká lichva. Tak kdo je teda skutečnej celosvětovej lichvář..? Je to B.I.S. v Basileji. Stačilo Petrův první příspěvej jen nekomentovat. Bylo to tak prostý... jako se ráno dobře v.....

Upraveno uživatelem Antik-GSM
Odkaz ke komentáři

Ekonomický systém naší postkapitalistické buržoazní kryptofašistické židobolševické společnbosti určitě padne, to je jasné. 

Proto taky investujeme do hodinek... tedy starých primek.

:goof:

Petr_P je sakra vopatrnej chlápek a vždycky měl všechno ťip ťop třeba cizí fotky a texty s uvedeným zdrojem. Odkaz na tudle aukci by určitě dodal až po jejím skončení jinak byl ani muk. Ten kdo to veřejně propálil jste vy všichni vostatní nenechavci a spekulanti jak správně Petr pojmenovává. Tak si poděkujte jen sami sobě a pro jistotu navštivte kolegy lichváře z Providentu pro rychlý nabití střeliva. Nebo vlastně celej náš jenom dluhy krytej západní centrálně bankovní finanční systém je jedna velká lichva. Tak kdo je teda skutečnej celosvětovej lichvář..? Je to B.I.S. v Basileji. Stačilo Petrův první příspěvej jen nekomentovat. Bylo to tak prostý... jako se ráno dobře v.....

Odkaz ke komentáři

Tak i když sem ten hodinkovej lichvář z opačný strany barikády musím todle uznat jako slušnej majstr štych! Bylo to asi trochu víc tlačený vírou než rozumem a hlavně poděkuj hodně špatnýmu foťáku a nevědomosti cikánskýho překupníka že se Primkách nechodí dovzdělávat sem jinak bys to takhle laciný určitě neměl. Jak mě zas jednou naštvete obešlu všechny překupníky lichváře a šmelináře s hodinkama v česku oběžníkem že maj pořádně fotit detaily hodinek a semka se chodit pravidelně dovzdělávat. Potom z veškerejma výhodnejma nákupama na aukcích bude amen..

Každej Tvůj druhej příspěvek obsahuje nějakou výhružku, předpokládám, že v tom avataru jsi ten s pendrekem...nemůžeš se bavit trochu víc o hodinkách? Myslím, že Ti jich rukama prošlo dost a máš k nim co říct, my se poučíme od Tebe, Ty něco pochytíš tady a to je smysl fóra, jinak nikoho obesílat nemusíš, žádný výhodný nákupy na Aukru už nejsou, spíš pár náhod sem tam.

Odkaz ke komentáři

Závist je hrozná vlastnost,a pokud máš nějaké nevyřízené účty se Straspolem,tak si pošlete SZ a nebo si dejte do držky na neoraném poli a forum z toho vynechte,díky.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Antik-GSM

Považoval jsem tudle záležitost včetně Straspola za uzavřenou a sám navrhnul smír ale když vytahuješ matku závist to je smrtelnej hřích musím ještě zareagovat a doufám že už naposled: já osobně nezávidím nikomu vůbec nic jestli jsi to myslel takhle mýlíš se a to zásadně. Určitě jsi celou tu situlaci podrobně sledoval od začátku takže moc dobře víš že veřejný forum do toho zatáhl Straspol nikoli já. Já jenom přistoupil. Pokud mě chceš umlčet musel bys mě zabít.

Odkaz ke komentáři

Nechápu do čeho a jak  jsem já zatáhl veřejné fórum. Já jsem popsal moderní způsob obchodování na AUKRu včetně techniky umělého navyšování cen. Ten zbytek co se tady strhnul včetně jakýchkoliv výhružek na svědomí nemám a ani jsem se na něm nějak zvlášť nepodílel. Té diskuse se už neúčastním- i já jsem ji považoval za skončenou. HOWGH.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

Tak jsem to zase zviditelnil.

Hlavně proto, že také nevím o pravidlu nezveřejňování probíhajících aukcí. Přijde mi to nesmyslné, koho zajímají Primky a zvláště ty cennější, bezpochyby Aukro sleduje sám od sebe a koho zas tak moc nezajímají, ten stejně nebude zvyšovat cenu. Takže podobné pravidlo, a ještě k tomu 'nepsané', mi přijde jako nesmysl. A opravdu o žádném takovém pravidlu nevím a to jsem tu dost dlouho a odporovalo by i smyslu diskuzního fóra, řekl bych.

A Antik-GSM by si měl odpustit nemístné poznámky o BIS, lichvě z Providentu, apod.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Antik-GSM

Nechápu do čeho a jak  jsem já zatáhl veřejné fórum. Já jsem popsal moderní způsob obchodování na AUKRu včetně techniky umělého navyšování cen. Ten zbytek co se tady strhnul včetně jakýchkoliv výhružek na svědomí nemám a ani jsem se na něm nějak zvlášť nepodílel. Té diskuse se už neúčastním- i já jsem ji považoval za skončenou. HOWGH.

Tome náš soukromej spor taky považuju za plně uzavřenej. Samopřihazování se ale netýkal. Ještě jednou Ti skutečně upřímně a bez krve gratuluju k úlovku Spartaků z Trejsova konvolutu.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Antik-GSM

Díky a rozumím Kamile je to Tvůj soukromej prostor a já jen host tak si klidně smaž cokoli uznáš za vhodný. Chápu že míchat BIS aka Bank for International Settlements do diskuze o hodinkách je špinění ale tady v příspěvku č. 5136 jsem byl mj. nazván hodinářským lichvářem:

Publikováno 26.listopad.2013 - 13:17

výkladové slovníky uvádějí stále totéž:

šmelina = černý obchod s nedostatkovým zbožím, LICHVA

Mě se to označení docela líbí a jenom poukazuju na to co je to skutečná lichva pramenící z toho že peníze neboli měna jsou nedostatkový zboží podobně jako NOS Primky Je to jednoduchá kauzalita zákon akce a reakce. Nehledej v tom nic osobního.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...