Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jde to? Nic se mi tady na fóru nepodařilo dohledat. Jde o to že mám jedny starý hodinky u kterých je strojek kaput a nechce se mi ho ani dávat opravit. Na druhou stranu k těm hodinkám mám určitý vztah a nechci je jen tak vyhodit tak mě napadlo jestli by šli předělat na quartz. Má s tím někdo zkušenost? Říkám si že by to něměl být problém.

Posted

Jde to, ale třeba mně to přijde jako děsný bastlení. A moc nerozumím tomu, že máš k hodinkám určitý vztah a přitom ti ani nestojí za opravu.

Jestli můžeš, řekni o jaké hodinky jde.

Posted

Jsou to primky. Nejde o to že mi nestojí za opravu, ale spíš si myslím že ani po opravě by nemuseli být bůhví jak přesné a já jsem na to trochu vysazenej. Z toho důvodu bych tam chtěl quartz. Myslíš že by to měl zvládnou každej průměrně šikovnej hodinář?

Posted

Přijde mi to zvláštní, ale je to jen tvoje věc. Problém pro hodináře by asi bylo usazení jiného strojku do tvého pouzdra. Ale protože primky se dělaly běžně i s quartzovým strojkem, tak by asi šlo sehnat nějaké prim quartz s podobně řešeným pouzdrem a zkusit vnitřek nacpat do tvých hodinek. Hoď sem fotky toho co máš.

Posted

Jsou to primky. Nejde o to že mi nestojí za opravu, ale spíš si myslím že ani po opravě by nemuseli být bůhví jak přesné a já jsem na to trochu vysazenej. Z toho důvodu bych tam chtěl quartz. Myslíš že by to měl zvládnou každej průměrně šikovnej hodinář?

I mechanický strojek jde seřídit,aby chodil v rámci vteřin.Je to házání perel sviním,vyměnit mechaniku za kvarc.Dej fotku jaké primky to jsou,určitě se řešení najde.
Posted

Oprava Primek není nic obtížného, nebo do stovky seženeš celej strojek, na Aukru jsou jich mraky. Určitě Tě to vyjde levněji než takovýhle předrbávání hodinek a výsledek stejně nebude nic moc.

Posted (edited)

Hmm hmm, ok, ještě to zvážím. Dík všem za příspěvky. Já jsem si říkal že mi to budete rozmlouvat... :)

i ty heretiku jeden <_< taková kačířská myšlenka cpát do mechanických hodinek bateriový strojek být středověk tak bys viděl, byl bys prohlášen za :evil: a šlo by to s tebou s kopce ..... :angel: Ale jelikož mame 20.století a relativně demokratický systém tak to maš v klidu, ale taky bych se přimlouval abys tam nechal mechanický strojek :) Edited by stana