Přejít na obsah

Date Just I nebo II


JPB

Doporučené příspěvky

Ahoj vsichni,

 

podelite se o Vas nazor, prosim?

Mam dilema, libi se mi jako oblekovky Daty Just a to nejlepe jednoduche, v oceli, s bilim cifernikem. Ale...

Date Just I jsou krasne klasicke, lehke na ruce, ale MALE. Date Just II jsou vetsi "chlapactejsi" tedy asi, ale prijde mi, ze jejich zvetsenim se malinko ztratilo na jejich klasickem kouzlu a proporcich.

 

Ktere byste volili?

1/ Date just I

2 Date just II

 

Diky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 58
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Rozhodně Datejust II, jsou daleko čitelnější a na ruce s obvodem 19cm a vyšším nepůsobí žensky....

 

P.S. Včera jsem je měl na ruce a luneta, jak píše Roman I. níže, je super!

 

.

Upraveno uživatelem Josef01
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

asi po ránu nevypotím žádné moudro, je to podle mě úplně jedno, záleží na velikosti ruky. Pokud budeš mít ruku jako Skalis nebo Jakubisko, klasické 36 mm bez kecání, mně jsou třeba ty klasické zapovězené. Mám 19 cm a vypadá to nehezky. Co se týká subjektivního pocitu, ty dvojky mi přijdou, že velikost jim dělá modernější kabát a třeba ta luneta z bílého zlata víc opticky zaujme, víc vynikne, hází to takový měkký odlesky, jestli se vyjadřuju správně. Neměl jsem je vedle sebe naživo naživo, takže jen co mě ještě napadá, tak DJ II je opticky víc v proporci lupa a datumovka v poměru k číselníku, ale tady za to ruku do ohně nedám. Možná pravou :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na oválném zápěstí cca 17.5 nosím "pravěké" DJ I. - tj. 35mm. O pár let později povyrostly o milimetr a proběhl lehký facelift. Je to naprosto bez problémů. Na kulatém zápěstí si je dovedu představit i kolem těch 19cm, naopak na "lovečáku" by mohl být problém už u těch 17.

 

Zkoušel jsem si i DJ II a nesedí mi. Celkem trefně jsi to vystihl - zmizela z nich ta lehkost, je to takový kus železa.

 

Pokud jsou primárně do obleku, šel bych do něčeho pod 38mm (tj. DJ I), ty čtyři centimetry už umí být v rukávu košile docela nepohodlné. Tedy pokud to nemáš kolem zápěstí dvacet čísel, tam se ztratí i Big Piloty :-)

Upraveno uživatelem mmako
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zachráním Romanovi ruku - s těmi proporcemi má pravdu. Vedle sebe jsem je držel. Na jedničce ta lupa zakrývá víc jak polovinu průměru ciferníku, na dvojce je to o kus lepší. Víceméně zvětšili ciferník, ale lupa zůstala na prakticky stejném rozměru....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už společenský RLX tak DJ I, a to i přesto že mají menší průměr. Naštěstí délka pouzdra, respektive délka nožiček tenhle handicap u těchto hodinek smazává. Osobně mám rád větší hodinky, DJ I jsou k dispozici s hladkou, neblýskavou lunetou, která bude snad k dispozici na DJ II až roce 2012. Neopravitelnost měkké a vroubkované lunety mě děsí. Další plus pro jedničky je hezčí ciferník, kde indexy nepůsobí jak cihly na talíři. A taky hezká datumovka se střídáním barev. Prostě pokud máš menší ruku, necheš se trápit neopravitelností lunety, máš rád decentnější design, a chceš pár tisícovek ušetřit,tak DJ I. Pokud máš větší ruku, nevadí Ti blejskavá a neopravitelná luneta ( pozor, bílé zlato není ani leštitelné, protože je potažené tenkou vrstvou rhodia ), přežiješ cihličkové indexy, a nevadí Ti připlatit pár tisíc, tak jdi do DJ II

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pred pár mesiacmi som si skúšal v jednom hodinárstve DJ I a pocit z nich bol výborný (priložené jedno nekvalitné foto). Bez ohľadu na materiál puzdra. Bežne nosím hodinky v priemere 41-44mm (zápästie cca.18,5 cm), ale na DJ 1 je 36 mm.absolútne dostatočných...

post-461-075962600 1294134626.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to skutecne otazka tvaru a velikosti zapesti a trochu i zvyku, Pro sebe (17,5 cm obvod a tvar uherak) bych urcite bral DJ I 36 mm. Hodne velky efekt dela take inovovane pouzdro. Mel jsem na ruce zaroven (vedle sebe) Explorer I 36 mm, ktery ma klasicke pouzdro a DJ I 36 mm, ktery ma nove a byl to pohledove velmi vyrazny rozdil, kdy to nove pusobilo mnohem vetsim dojmem. Nemas-li tedy velkou ruku (DJ II jsi koneckoncu mel), klidne muzes jit do 36 mm a nebudes s tim mit problem. Zkousel jsem si i Dzejarovy DJ II (nekolikrat) a jsou dobry, ale precijen pro me uz trochu velky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem si zkoušel DJ I a pro mě byly opravdu malé (průměr ruky 70mm), navíc začínám nějak hůř vidět a DJ II mi přijdou krásně přehledné. Naopak luneta z bílého zlata hodinkám dodává lesk a šmrnc, podobně jako keramika na Subech nebo GMT.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, diky za reakce:-)

 

To Sibirnaya: jj mel, mel, ale vzdyt to znas, je to vecne hledani:-) nekdy nejaky kousek opustis, abys ho po case zase koupil a byl rad a takhle furt dokola.

 

To: gougy: taky to tak vnimam: I pro ty, co uz vyrostli :smile_anim:

 

To: cyber: prave, ze presne jak pises, u II mi indexi prijdou jak cihly na taliri.

 

To:Lapis Dik, clanek uz louskam.

 

Kdyz vidim I na vyzralem chlapkovi v obleku, tak pro mne maji vetsi (klasicke) kouzlo.

 

Diky za nazory, chvili pockam s utracenim a chvili si budu lamat hlavu s touhle prijemnou starosti:-) pak dam kdyztak vedet.

 

....A stejne jsem mel ze vsech nejradsi bily Daytony, ale komu neni rady, tomu neni pomoci (ani nemuzu pisnout kolik jsem udelal cachrumachru a hloupych prodeju)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozhodně DJ II. Tou velikostí rozhodně nijak neztratili na svém kouzlu, spíš naopak. Indexy jsou naprosto adekvátní. Nedávno jsem si jen tak zkusil DJ I, přišly mi jak dámské hodinky. Sice na pohled na ruce nevypadají zle, ale je to fakt málo..

 

Přikládám fotku, u mě vyhrály DJ II, sednou perfektně ;)

 

 

post-2928-011081500 1294263308.jpg

Upraveno uživatelem volfda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...