šíma Posted January 12, 2011 Report Posted January 12, 2011 (edited) Nějak se mi skokem zvýšil počet hodinek nad unositelnou mez (tu mám na cca 5-6 ks) a rád bych dvoje prodal a za utržený obnos s menším navýšením pořídit jedny tak, aby se v nich pokud možno spojily kladné vlastnosti oněch dvou. Měly by to být určitě pilotky o průměru 43-45 mm, nejlépe made in Germany a nejlépe s manuálním nátahem. Měly by spojit a nahradit : Steinhart Nav.B Uhr II Automatic 44 mm Klady - ideální proporce průměru k výšce cca 14 mm, krásně klenuté sklíčko, na černém Hirsch Liberty a s diamantovou korunkou to jsou opravdu chlapské hodinky s "koulema".Zápory - možná zbytečně dlouhé indexy a tím posunuté číslice ke středu ciferníku, hubenější ručky s tmavým modřením a z toho plynoucí občasná horší čitelnost, chabý antireflex (pokud vůbec je) Archimede Pilot XLH manual wind 45 mm Klady - dokonalý antireflex, velké ručky se světlejším modřením, výborná čitelnost, velmi pěkně provedený ciferníkZápory - snad až moc placaté vzhledem k průměru (výška jen 10,5 mm), Unitas bez zdobení Cena by měla být v rozsahu 500 - 700 (max. 800 Eur). Díky za nápady a inspiraci. Edited January 12, 2011 by šíma
vraby Posted January 12, 2011 Report Posted January 12, 2011 (edited) Co třeba něco od Laco? Cenou se vejdeš.Kupoval jsem tohle. Edited January 12, 2011 by vraby
šíma Posted January 12, 2011 Author Report Posted January 12, 2011 (edited) Píšu tohle na iPadu a ta potvora mi nabízí jen rychlou odpověď a ne tu, kde sa dají vkládat fotky (škoda, ale asi to bude rukama). K věci. Laco je určitě jeden z hlavních favoritů, ale jejich pětačtyřicítky jsou placaté jako Archimedy a rozumných cca 13 mm mají dvaačtyřicítky, což se mi zdá už dost malé. Chtělo by to vidět naživo. Edited January 12, 2011 by šíma
vraby Posted January 12, 2011 Report Posted January 12, 2011 Neřekl bych že jsou malé,tady jsou 42 na zápěstí obvod 18cm.
šíma Posted January 12, 2011 Author Report Posted January 12, 2011 Já mám zápěstí 19 a mám jedny 42 mm, které díky výšce 15 mm, klenutému sklíčku a úzké lunetě vypadají rozumně velké. Ještě mě těd napadly Aristo XL, měly by být ve třech provedeních ciferníku, výška neznámá, průměr 44 mm, korunka 10 mm, volitelně automat, nebo manuál. Cena kolem 500 Eur.
vraby Posted January 12, 2011 Report Posted January 12, 2011 (edited) Pilotky jsou bez lunety,opticky vypadají větší.Projeď si ještě toto vlákno. Edited January 12, 2011 by vraby
Dantechno Posted January 12, 2011 Report Posted January 12, 2011 Pilotky jsou bez lunety,opticky vypadají větší. A co treba Tutima? Ty ji maji dokonce otocnou...
vraby Posted January 12, 2011 Report Posted January 12, 2011 A co treba Tutima? Ty ji maji dokonce otocnou... Už nic neříkám
Dantechno Posted January 12, 2011 Report Posted January 12, 2011 Už nic neříkám No ja jenom, ze jsem si vzpomel diky prodejnimu vlaknu na tenhle pripad. Ale mas pravdu , ze ve vetsine pripadu to je jak pises. A samozrejme v pripadech uverdenych autorem vlakna...
šíma Posted January 12, 2011 Author Report Posted January 12, 2011 Luneta - plocha vymezená polokruhem nad vodorovnou základnou (slovník cizích slov). V hodinářské terminologii se jedná o kroužek (prstenec) kolem ciferníku, buď pevný, nebo otočný. Obávám se, že i pilotky mají lunetu...
sooze Posted January 13, 2011 Report Posted January 13, 2011 Luneta - plocha vymezená polokruhem nad vodorovnou základnou (slovník cizích slov). V hodinářské terminologii se jedná o kroužek (prstenec) kolem ciferníku, buď pevný, nebo otočný. Obávám se, že i pilotky mají lunetu... šíma: SZ
šíma Posted January 14, 2011 Author Report Posted January 14, 2011 Tak zatím to vypadá na pilotky Laco průměr 45 mm ciferník A s ručním nátahem. Nejsou pokažené žádnými logy, nápisy, průhledy na strojek apod. Trochu mě mrzí těch 200 Eur navíc proti zřejmě zcela identického modelu s průměrem 42 mm, ale pilotky mají být velké tak se asi nedá nic dělat. Co mě trochu zaráží je uváděná výška 11 mm u většího a 13 mm u menšího modelu a taky to, jestli mají oba modely řemen 20 mm, nebo má pětačtyřicítka řemen širší. V příslušenství mají jen dvaćtky, ale např. Model XXL (55 mm) bude mít řemen určitě aspoň 24 mm. Jinak si myslím, že by to mohla být důstojná náhrada za Steinhart a Archimede.
Guest dlubix Posted January 14, 2011 Report Posted January 14, 2011 Máme tu lis, co tlačí 600 tun,... zaručeně udělá i z více pilotek jedny. Edit: aha, takhle jsi to nemyslel :-/
Recommended Posts