Přejít na obsah

Seiko versus Orient


Jeňa

Doporučené příspěvky

Orienty vydržia všetko a servis je skoro zadarmo. Pred 20 rokmi som ich kúpil za 2 tisícky a nosím ich do práce doteraz. Jediná závada bola dátumovka - bolo vymenené plastové koliečko za kovové zo starších. Napriek tomu že dnes mám niekoľko nepomerne drahších kúskov, je to srdcovka - moje prvé automaty. Presnosť + 7 sec/24h pri nosení a na stolíku - 5 sec/za noc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za názory. Ale buďte trochu konkrétnější k mému dotazu. Jsem prostě na vážkách, na Seikách 5 se mi velice líbí design, prosklené spodní víčko a také umístění osičky na čtverce. Na Orientech se mi zase líbí nižší cena a to, že strojek by měl být podle výrobce nárazuvzdorný a hodinky jsou vodotěsné do 50 m. To by mělo být zase důkazem jejich větší odolnosti (Seiko 30 m). Konktétně bych chtěl tyto Seiko SNXS 77, jsou na www.altro.cz, nebo tyto Orienty: http://www.tophodinky.cz/cem5g003d-hodinky-17.html. Proto mě zajímají zkušenosti a technické záležitosti těchto hodinek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mám ty blue diver ORIENT a zatim spokojenost velika:)!! Hlavne se mi libi, ze si VUBEC nehraji na rolex submariner a vypadaji uplne jinak nez SEIKO diver.

 

Taky jsou poradne bytelny, krome znamek po beznem noseni jsou po pul roce bez ujmy. Sklicko sice mineralni, ale bez skrabancu.

 

Co se presnosti tyce, tak nove byly +/- 3s za den. Pak mi ale spadly asi z pul metru na kachlicky a trochu se rozhasili, delaji -15 az -19 sekund za den. Vydrzely by svycary takovej pad :)??

 

ORIENTKAM se na tomto foru moc neveri, ale podle me nabizi odlisny design s vybornym pomerem ceny a kvality. Muzu jen doporucit :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Ahoj, jsem par dni vlastnikem Seiko SKX 007 http://quartzimodo.c...skx007j-review/ Presnost je cca 10-15s/den - predbihaji se. Jsem s nimi spokojeny, libi se mi. Cena na eBay cca 3100,- vcetne postovneho. Doporucuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Já jsem začal se Seikama SKX007. Perfektní hodinky, odolné a krásné. Pochopitelně jsem tím zabředl do hodinkománie a plánují druhé. Tentokrát Orient Orange nebo lépe Yellow Mako.

Myslím, že Seiko i Orient jsou co do kvality zpracování a strojku naprosto srovnatelné, takže koupi kterýchkoli neuděláš chybu. A stejně si za nějakou dobu koupíš další .... :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
  • po 3 týdnech...

moj otec ma orienty z tuzexu uz cca 35 rokov...kupoval ich za neskutocne peniaze 500 bonov...asi 2500 korun ceskoslovenskych... ma ich doteraz, na ruke ich ma v kuse...ci ide do kupelne , do prace alebo ci volakedy opravoval nasu staru skodu 120 :-))))

Jedine co na nich odislo bol tah... kovovy...presuchal sa v miestach kde su tie tycky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...