Přejít na obsah

Nefungující nové Hamiltony


Matonny

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

 

v pátek jsem si z Německa dovezl nové Hamiltony H326160 a od soboty nejdou. Mají automatický strojek Valjoux 7750. Šli cca. 24h a pak se zastavili. Natažením se nic neděje. Nevím co s tím. Může se tento strojek nějak přetáhnout? Ale nejsem si vědom toho, že bych je přetáhl ( pokud to vůbec jde, co jsem četl o automatech, tak by mělo být pero chráněno kluznou spojkou ). Do té doby, než se zastavili leželi v klidu na stole....Vytažením a zasunutím osy se nic neděje.

Co radíte? Reklamace v Německu je poněkud komplikovaná. Kde by se daly reklamovat v Čechách. Nebo můžu je odnést do hodinářství ke kontrole? Neporuší se tím záruka?

 

Děkuji všem za jakékoliv reakce.

 

T

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po krachu Hybernie nemá Hamilton v ČR zastoupení, takže asi nebudeš mít záruku kde uplatnit. A když ti je rozdělají v neautorizovaném servisu, tak bych řekl, že pozbyteš záruku, i když se jedná v podstatě o konvenční kalibr, používaný i u jiných značek.

 

Nemilá situace...

 

Edit: Tak kecám. Hamilton nemá oficiálního distributora, nicméně servis stále funguje. Můžeš je reklamovat v Brně u Hanáka, u kterého jsem se před chvílí ptal (řeším s nimi něco jiného, tak jsem se rovnou zeptal jak to vlastně s tím Hamiltonem je).

Upraveno uživatelem P Hajda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na to aby sa automaty rozbehli po manual natiahnuti je potreba dost natoceni. napriklad na mojich airmanoch musim potocit korunkou aspon zo 8-12 krat aby sa rozbehli. Matonny by mal ozaj vyskusat vsetky moznosti skor ako pojde do servisu, moze predist neopodstatnenym nakladom alebo poskodeniu hodiniek (napriklad skrabace na dne) pri otvarani...

 

okrem toho pise ze su nove cize ich dostal zrejme uplne nenatiahnute. ak ich mal par hodin na ruke a potom odlozil tak celkom urcite nebudu natiahnute.

Upraveno uživatelem jankoxxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Natáhnuté byly myslím dobře. Když je zkouším zase natáhnout, tak se nic neděje.Někdo tu psal o uvolněném rotoru, myslím, že mi přijde volnější, než v krámě. Stačí s hodinkama jen trochu pohnout a hned se točí jak o život....ale strojek nejede a nejede.......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem kdysi jako začínající milovník hodinek stejné problémy - málo jsem je poprvé natáhl a nerozešly se.

Doporučuji Ti natáhnout je ručně - minimálně 25x jednosměrným pohybem korunky, klidně bez nastaveného přesného času i datumu. Po tomto by se měly rozběhnout. Pak si vyzkoušt zastavit a seřídit čas, případně vyzkoušet další funkce. Nic se neboj, rotor v nich běhá opravdu jako zblázněný.Pokud je rozejdeš, pak je potřeba celý den nosit, aby se "dotáhly". Podle mých zkušeností moje Hamiltony vydrží do 28 h bez nošení a natahování. Nopak jim prospívá, když je přes den nenosíš, preventivně parkrát natáhnout.(Ale proč je nenosit, když jsou od toho :smile_anim:)

Pokud nic z toho nefunguje - pošli zpět k prodejci k reklamaci.(s popisem co jsi udělal - podle návodu!?)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...