Přejít na obsah

PRIM Sport Igen 45


Doporučené příspěvky

Tak jsem si říkal, že bych si měl také pořídit nějaké primky, abych jenom nepodporoval ty západní kapitalisty :) Zalíbily se mi nejdříve Orlík l.e.45, ale pak jsem si řekl, že bych si mohl koupit něco většího na běžné nošení a tak jsem nakonec pořídil tyhle, které mají opravdu něco do sebe. Zatím vím jenom o dvou hodinkách, které jsou v této speciální edici - tedy bez datumovky! Hodinky působí opravdu vyváženějším a hezčím dojmem. Samozřejmě jsem je dal i na vibrograf a zjistil max. odchylku po natažení +19s/-7s/den. Tak jsem si s kalibrem trochu pohrál a nyní bezproblémů splňuje COSC certifikační parametry.

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No vlastně skoro nic, prostě jsem klasicky seřídil frekvenci kalibru na vibrografu a překvapivě se to celé vyladilo tak v maximálním rozsahu 6s/den, ten obrázek z vibrografu ukazuje odchylku hodinek ve vodorovné poloze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...klasicky seřídil frekvenci kalibru na vibrografu ...

 

tak jinak. kdyz se zeptam stukatera "jak mam zasadrovat diru ve strope" a chci polopatickou odpoved, tak mi stukater odpovi neco ve smyslu "vem pytel sadry, nalej do misky vodu, nasyp tam sadru, michej, az to bude mit hustotu krupicove kase, tak to nandej na spachtli... " atd.

 

vubec netusim, co si mam predstavit pod pojmem "seridil kalibr na vibrografu". vibrograf vnimam jako neco, co ukazuje nejake hodnoty. jak z toho zmenis to, co ten kalibr fyzicky dela?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No možná se špatně vyjadřuju, prostě je potřeba nastavit pomocí seřizovací páčky neklid hodinek tak, aby byla frekvence v tomto případě přesně 18.000 kmitů za hodinu. Myslel jsem, že je všeobecně známé jak se toto nastavuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyhle hodinky jsou opravdu speciál. Mají totiž původní kalibr 68, který se vyráběl v letech 1969-1993, tedy dnes již nepoužívaný. Standardní hodinky mají kalibr 94, který je zlacený a celkem i vizuálně pěkný a má i modřené šroubky. http://www.prim.cz/kalibry.php#460. Vzhledem k tomu, že mají hodinky toto uvedeno v certifikátu tak v budoucnu si nikdo nebude myslet co je to za skládačku, prostě je to originál, kterých moc nebude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Líbí se mi: ručky, luneta

 

Nelíbí se mi: pouzdro, nanesení luminiscenční vrstvy (že nevyplňují přesně ty bílé okraje indexů), obrandování

 

Za to, co se mi nelíbí, asi mohou hlavně ty makro fotky, kde na mě ty detaily žádný velký dojem neudělaly. Bejt ty hodinky za 10 tis., ok..ale za ty peníze co stojí doopravdy si myslím, že je pořád co dohánět.

 

Omlouvám se za kritiku. Budiž jim ke cti, že v reálu vypadají velmi dobře.A dokonce jim sluší i kožené řemeny, se kterými jsou správně retro. Podporu českého hospodářství pak nelze než jen chválit.

Upraveno uživatelem dawe009
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není zač se omlouvat, já myslím, že pokud by měl PRIM čtvrtinové ceny, jenom by jim to prospělo. Takto je ta exklusivita daná pouze cenou, ale kvalita tomu neodpovídá. Na druhou stranu jsou tyto hodinky možná schválně dělané nedokonalou technologií 70-tých let, tedy "total retro".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V tom případě investici zcela chápu a věřím, že přijde den a ruce Ti za ně utrhnou. Tedy leda že by neutrhli :) Taky bych si jedny Eltonovky rád pořídil, lákají mě různé možnosti individualizace a trocha té lásky k rodné hroudě. Zatím na to ale nemám koule. Konec básně :)

 

Hodinky jsou stejně jen o pocitu, jaký Ti přinesou. Takže opravdu vynaložené prostředky chápu. Aby taky ne, když jsem doslova před pár hodinami vyskládal další slušnou kupičku bankovek za Unitas od taliánskejch instalatérů. To je to samý v bledě modrým.

 

Tak hlavně ať Ti dělají radost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...