Přejít na obsah

KRAVATA

Doporučené příspěvky

Doporučujem jednu tmavú neutrálnu, druhú farebnejšiu napr. pastelovú s jemnými šikmými prúžkami a tretiu s jednofarebným tmavším podkladom a drobným vzorom, ideálne z hodvábu a strednej šírky. Pri nejakých výpredajoch by to nemuselo vyvetrať peňaženku. Pokiaľ nebude oblek tvojím pracovným oblečením, viac ani potrebovať nebudeš.

Mám známeho, zaťaženého na kravaty, tak ako my na hodinky. Na každej zahraničnej ceste kúpi nejakú novú. A nehľadá len v butikoch, ale aj v Second-handoch. Rozhodujúca je samozrejme kvalita a výrobca.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A čo tak to vyriešiť klasicky ? Zladiť farbu kravaty so šatami partnerky ;)

Obávám se, že jako student, bude mít Xampík na plese každou hodinu jinou partnerku, tak to aby si vzal celej TomAntův arzenál :D

Však to znáte, ne? Než si vybere jednu na celej život... ;)

Odkaz ke komentáři

• Po roku...

Omlouvám se, že plevelím vlákno, ale nechtěl jsem zakládat nové vlákno. Nevíte někdo o nějaké dobré prodejně kravat v Praze? Líbí se mi Hermés a Ferragamo. Takové ty jejich veselé kravaty (hroch, sloni,... :-) Ví někdo jak se cenově pohybují v ČR. Na německém webu jsem je viděl cca od 125-145 EUR. Tie Rack se mi moc nelíbí. Prosím o Vaše tipy. Cenově zhruba do 2.800,- kč. Kdysi byla prodejna Andrews Ties v pasáži Černá růže, ale byla zrušena. Předem díky za náměty.

Odkaz ke komentáři

Omlouvám se, že plevelím vlákno, ale nechtěl jsem zakládat nové vlákno. Nevíte někdo o nějaké dobré prodejně kravat v Praze? Líbí se mi Hermés a Ferragamo. Takové ty jejich veselé kravaty (hroch, sloni,... :-) Ví někdo jak se cenově pohybují v ČR. Na německém webu jsem je viděl cca od 125-145 EUR. Tie Rack se mi moc nelíbí. Prosím o Vaše tipy. Cenově zhruba do 2.800,- kč. Kdysi byla prodejna Andrews Ties v pasáži Černá růže, ale byla zrušena. Předem díky za náměty.

Typické infantilní vzory od Hermés mám taky docela rád. V prodejně v Pařížské mají v zásadě dva druhy s jednotnou cenou - s tištěným vzorem za cca 3.800,- Kč a s vyšívaným vzorem ještě o tisíc či dva více. Ty infantilní jsou většinou tištěné. Já osobně si na to nějak zvlášť nepotrpím, ale je to pěkný a vkusný dárek, kterým nikdy nic nezkazíš.

Odkaz ke komentáři

Typické infantilní vzory od Hermés mám taky docela rád. V prodejně v Pařížské mají v zásadě dva druhy s jednotnou cenou - s tištěným vzorem za cca 3.800,- Kč a s vyšívaným vzorem ještě o tisíc či dva více. Ty infantilní jsou většinou tištěné. Já osobně si na to nějak zvlášť nepotrpím, ale je to pěkný a vkusný dárek, kterým nikdy nic nezkazíš.

Díky za zprávu. Zkusím se tam příští týden podívat. Chci si udělat radost, tento styl kravat se mi líbí moc. Má to aspoň nějaký nápad. Některé mají dokonce i příběh. Nejsou to takové nudné kolečka a čárky pokaždé jinak, ale vlastně stejně. Nikdo jiný tento typ kravat nevyrábí?

Odkaz ke komentáři

Díky za zprávu. Zkusím se tam příští týden podívat. Chci si udělat radost, tento styl kravat se mi líbí moc. Má to aspoň nějaký nápad. Některé mají dokonce i příběh. Nejsou to takové nudné kolečka a čárky pokaždé jinak, ale vlastně stejně. Nikdo jiný tento typ kravat nevyrábí?

Ale jo, orginál je však jen jeden :) I když je pravda, že mám z Tie Racku jednu pěknou tištěnou s malýma sovičkama, kterou mi všichni chválí.

Odkaz ke komentáři

• Po letech...

pete - wole :D

Ono zalezi i na tom obleku co to bude zac ;) Muze to byt i monotonni..

jason-statham-suit-fight.jpg

som rád že tu už je také vlákno, aj keď sa nerieši už vôbec :D Potrebujem radu páni...! Kravaty mám niekoľko, uzly poznám tiež aspoň tri, no nie a nie spraviť jednu vec... A to je presne tá jamka ako na tejto fotke... :D Ono nejakou náhodou mi to dvakrát vyšlo keď som to tam nejak napchal a poskrúcal, sám neviem ako som to spravil no máte nejakú radu ako urobiť tú jamku?? Alebo záleží na materiále danej kravaty?? Väčšinou mám polyester no mám aj látku a nie a nie to spraviť, čo mi už aj celkom lezie na nervy :D tak čím to je? treba daný uzol, širšiu kravatu, materiál alebo sa s tým proste treba iba nejak j*bať?? Dík ;) 

Odkaz ke komentáři

Hedvábí drží tvar mnohem lépe než polyester. Jinak ten dolíček si musíš připravit ještě před zatažením uzlu, a během zatahování stále přidržovat (např. ukazováčkem v dolíku, tedy uprostřed, prostředníček a palec po stranách; jako kdybys v tom místě vytvořil na vázance - pomocí prstů - drobné varhánky). 

Odkaz ke komentáři

no ja to vidím na väčší nákup viacerých kravat.. lebo jak sa snažím tak sa snažím, akosi to nejde  :frusty:  ani mi to nemá kto ukázať, či aspoň videjko nejaké keby som našiel.. ja som to tak aj robil, že som sa s tým proste babral, aj presne tak ako si to popísal ty walter.. Ale nikdy som nedocielil taký výsledok, aký som chcel.. tak buď to je tým materiálom alebo ja už fakt neviem :( 

Odkaz ke komentáři

veď jemu sa to tam nejak samo spravilo.. :D vôbec sa s tým nebabral. windsora robím najčastejšie a nakoniec to bolo asi v tom materiále, dnes som kúpil hodváb a už to ide celkom v pohode :) dík za rady páni...  :notworthy: 

Odkaz ke komentáři

• Po letech...

Každý má svoje vlastní preference, já preferuji hedvábné grenadiny - mají zajímavou strukturu a jelikož se v ČR špatně shání, tak je nikdo téměř nenosí. Pak pro casual fridays a ve dnech, kdy na to mám náladu nosím ehce infantilní kravaty. Vždy bych doporučil držet se hedvábí/vlny a nekupovat polyester.

Jinak k těm infantilním, i ty v konečném důsledku můžou působit seriózně, viz malý výběr z mé sbírky.

be997961-ad8b-4817-bda4-b7ab1d0cb580.jpeg

12d274ba-e3bd-4dfe-891d-5e7e9815fdbc.jpeg

IMG_3789-min.JPG

dbd3a559-893f-425c-94f8-c77d73158412.jpeg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...