Přejít na obsah

Kyvadlové hodiny


Doporučené příspěvky

... Jinak pokud netrváš na historickém vzhledu, pak bych navrhoval třeba Sattler, to je kvalita na několik generací. :smile_anim:

 

Tam bych si určitě vybral, vzhled by mi vyhovoval víc než historický, o stroji ani nemluvím. Ale cenově je to bohužel jinde, a to přímo řádově.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můžu Ti poradit jediné: nespěchat, hledat po starožitnostech a jít nakupovat s hodinářem. :) Já na svoje Gustavy čekal přes 2 roky, než se nějaké vyskytly. Pokud je strojek kompletní, hodinář ho vyčistí a opraví, skříňka se dá renovovat, že je jako nová. Je to jen dřevo a šikovný truhlář si s tím poradí.

 

Zcela s Tebou souhlasím. Dám případně vědět, jak to dopadlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Navážu na toto vlákno ať zbytečně nezakládám další. Přiznám se, že se mi líbí kyvadlové od Erwina Sattlera. Finančně mám rozpočet na Erwin Sattler Classica 60M. https://www.chrono24.cz/erwinsattler/erwin-sattler-classica-60m--id17236603.htm asi jejich entry-level model. Rodiče mi chtějí koupit hodiny a mně dává smysl, abych si nějakou tu korunu přidal a koupil Sattler jelikož si uchová hodnotu.

Rád bych se zeptal, protože ve starožitných hodinách se nevyznám, co je u Beckera možné koupit okolo 100k?

 

Ten Sattler se mi líbí, že je to klasika v moderním hávu, což se mi do bytu hodí (mám ho zařízen ve stylu 30. let s americkou knihovnou). Na druhou stranu by se mi líbilo mít na kyvadlových funkce měsíčních fází atp., ale u Sattlera si o tom můžu nechat zdát 🙂

 

Prosím zkušené o Váš názor. Díky.

Upraveno uživatelem knihomol
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...