JHonza Odesláno 21. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2011 Před pár dny jsem nalezl v pozůstalosti po předcích docela zajímavé dámské hodinky v prstýnku (nebo prstýnek s hodinkami?): Vypadaly dost příšerně, protože ležely v krabičce vystlané molitanem a ten se na pouzdro zcela přilepil a rozpadl. Takže první byla důkladná očista: strojek ven, pouzdro s prstýnkem jsem naložil do sody a odmočení a vydrhnutí ještě přeleštil růžovou vatičkou (je to alpaka nebo nějaký podobný materiál). Strojek samotný také absolvoval vyprání v benzínu (bez pera) a decentní promazání a šlape opět jako hodinky. Ještě by to chtělo pořádně vydrhnout korunku (ta zelená je vidět až na fotce, v reálu ne), ale už se mi je nechce znovu rozebírat. Docela mě překvapilo, že strojek má kolíčkový krok (fotka není moc zřetelná, ale je tam vidět): Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
borp18 Odesláno 26. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2011 To už uměli v baroku. Ten kolíčkový krok je jeden z nejjednodušších, tak to není nic divného,že ho tam nacpali. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 26. února 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2011 V baroku možná. Ale 17-ti kamenový švýcarský stroj z 2. poloviny 20. století??? Budu to ještě jednou muset pořádně prolézt, abych našel ty kameny, které jsou normálně v kotvě jako palety. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
borp18 Odesláno 27. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2011 To už jsem zkoušel parkrát. Né vždy se dopočítáme toho, co je napsáno. Reklama je reklama. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 27. února 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2011 Zdvořilý dotaz na odborníky: tohle je jeden nebo dva šutry (ložiskový a krycí)? Pokud 2, počet souhlasí (ze strany základny je to 3x - u všech ložisek jicího soukolí). Pokud jeden, tak ať počítám, jak počítám, je jich tam jen 13. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiribartl Odesláno 27. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2011 V době hliníkového zlata a "pravých swiss quartz" jasně vybočoval Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 27. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2011 Zdvořilý dotaz na odborníky: tohle je jeden nebo dva šutry (ložiskový a krycí)? Pokud 2, počet souhlasí (ze strany základny je to 3x - u všech ložisek jicího soukolí). Pokud jeden, tak ať počítám, jak počítám, je jich tam jen 13. To jsou dva. Gratuluju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
borp18 Odesláno 27. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2011 (upraveno) Tedy pokud jsou z druhé strany taky. Už jserm potkal americký kapsáče s mikroregulací, který měly kameny jen zezadu . Pod ciferníkem, tam,kde to není vidět, byly jen dírky v mosazi, dokonce bez misek. Tohle jsou ale švícary, ty se nešiděj. Upraveno 27. února 2011 uživatelem borp18 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 27. února 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2011 Jsou, měl jsem ciferník sundaný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prim_1967 Odesláno 5. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2011 Mám kapsáče ... švajčiarske ... a taktiež pod číselníkom, kde to nieje vidieť sú ložiska iba mosadzné, na vrchu sú syn. rubíny ... takže sa to robi aj takto občas, ale kvalita ide dole vodou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se