Přejít na obsah

Jak jsem koupil Pepsi u McDonalda!!!


Doporučené příspěvky

 

 

Jak jsem koupil Pepsi u McDonaldaJe úterý ráno, probouzím se strašně brzo, rozlámanej a nevyspalej. Dneska je ten den,dnes to musím udělat, dnes se to rozhodne! V práci to nestojí za nic, nemůžu se soustředit, nic mi nejde, nemůžu to pustit z hlavy. Ať už je aspoň večer, ať už to skončí, až už to mám za sebou. Dívám se do mapy a hledám, kam vede naše nejslavnější ?higway to hell? D1, po které se musím večer vydat naplnit svůj osud. Kolega z fóra 911 naštěstí na základě mého písemného projevu vytuší mé obavy a nabízí mi doprovod. Trochu se mi uleví, ale stejně vím, že v poslední fázi na to všechno budu sám. Je pět večer, vyrážíme. Nejezdím často za hranice Prahy a D1 se už na pátém kilometru zdá nekonečná a temná. Každý sjezd mě láká vrátit se zpátky. Vytrvat, vytrvat!!!

 

Blížíme se k 66kilometru, sjezd na McDonalda. Ano, je tam. Stojí v poli, kolem klikají dvě světla, jinak nikde nikdo. Vejdeme dovnitř, dveře vrznou, 3 jedlíci nevrle vzhlédnou od svých hamburgerů. Zdá se mi jako když slyším harmoniku ? tenkrát na západě. Čekáme. Čekámene něj, na největší živoucí legendu zdejšího fóra, o kterém se vyprávějí legendy a obchody s ním ruinují celé rodiny, možná i menší města. Sibirnaya - jeho jméno zní mrazivě jako ruskej mráz!!! Prý je to maniak. Teď už se ale nejde vrátit, jsme v pasti.

 

Najednou se ozve skřípot brzd, temnota se rozestoupí, rozrazí se dveře a vejde vysoký chlápek??.žluté tričko Lacoste, péřová lesklá bunda z předměstí Milána a v ruce atomový kufřík. Ano, TEN kufřík. Na zápěstí se mu něco leskne, nevím jestli hodinky nebo pouta od kufříku. Rozhlíží se a když mě spatří, probodne mě pichlavým pohledem. Jde ke mně, potím se, 911 ani nedutá, má zamlžený brejle. Řekneme si krátké ?čaunazdarčauahoj? a jdeme na věc, žádný kecy, žádný kličkování. Otevře kufřík a tam leží ? dvoje, troje, čtvery, šestery??ježišikriste, točí se mi hlava, mám sucho v puse. Vybírám, osahávám, přehrabuju. Nevím, panebože, nevím, které si bybrat. A pak mi ON řekne: ?Dej si Pepsi vole?!!!! ? chápete to??? Ta drzost, odvaha, suverénnost!!! Přestože u Maca mají jen colu, tak tenhle borec si je jistej, že můžu mít Pepsi. Mlčky přikývnu a vyndám obálku z kapsy. Prohlédne si jí a podle tloušťky dokáže odhadnout, kolik tam je. Prostě je to jeho denní chleba. Sbalíme si věci, dáme rychlej hamburger, abych obalil nervy tukem, venku jedno cigáro a opouštíme lokál. Rozloučíme se a on mizí v temnotě kamsi směrem na Brno nalejt do dalšího chudáka další Pepsi, nebo co já vím.

 

Jedeme mlčky zpátky do Prahy, když vidím světla uleví se mi. Bylo to obrovské dobrodružství, v polích u D1, v temnotě Mordoru, ale přes to všechno mně hřeje sladká,slaďkoučká Pepsi?.hřeje mě na zápěstí!!

post-643-032636400 1298451145.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý!!! Hezky napsaný, hezký pesiny :)

 

Gratulace k fakt hezkým hodinkám...měl jsem je kdysi naživo v ruce a jsou na 1*

 

PS: O kufříku jsem slyšel legendy...třeba jednou až budu u mekáče do sebe lít kolu, tak se mi podaří ho potkat :)

I když se tak trochu bojím ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fakt jsem se super pobavil az mi tekly z oci slzy!!! Je to dokonaly popis. Mel jsem s kufrickem tu cest se setkat v nedeli a zrejme jsem posledni, kdo drzel pepsi v ruce nez jsi je koupil :) TEN kufrik je prokleti celeho osazenstva chronomagu, jak se do nej podivas jsi v hajzlu. Myslim, ze jiz dnes je to legenda na urovni pandoriny skrinky :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...