Přejít na obsah

Jakou mate banku?


Doporučené příspěvky

Nevite jak to presne funguje s tim Lounge Key?

Chci v patek do Erste salonku s doprovodem a na webu pisou, ze drzitel karty je zdarma a doprovod muze jit na Lounge Key vstup.

Chci kartu registrovat pres tu jejich appku a pise mi to, ze Visa Infite neni valid karta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Hledáme vhodný firemní účet pro SVJ (= firemní) - ideálně zadarmo vedení i transakce, musí umět spolupracovat se SIPO a mít elektronické bankovnictví. Pravděpodobně je pro tyto účely nejvhodnější Fio. Řešil jste někdo, prosím? Děkuji.

Naše SVJ má také účet u FIO. Když po nich nic nechceš (např. úvěry), tak asi nejvhodnějiší. Moc se mi líbí správa přístupů, kdy např. účetní má přístup do IB jen pro prohlížení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, bude stačit karta. V Praze neomezený počet vstupů do Erste na T2 a pak 6 vstupů ročně na LoungeKey celosvětově.

Více vstupů do menšího počtu salonků. Původně asi 2/3 salonků, které spolupracovaly s Priority Pass spolupracují i s Lounge Key, ale pomalu se to vyrovnává, může se ale stát, že narazíš na salonek, který Lounge Key brát nebude a přitom Priority Pass ano.

 

Vstupy do Erste salonku zůstávají zeměněny (t.j. neomezeně bez čerpání volných vstupů), stejně jako vstupy do MC salonku. Oficiálně Praha a Vídeň, dle info na fórech tě s českou kartou pustí i v Bratislavě a Budapešti (bez čerpání volných vstupů). V Praze se 4 hosty a ve Vídni prý také (ale tam to prý platí jen s Erste MC World Elite u karet s jiných bank hosty nepovolují)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MBank by měla od pondělka nabízet novou kartu Visa svět prý pouze se spreadem 0,2 %. Jestli to bude pravda, tak to je aktuálně jedna z nejlepších karet pro platby v cizích měnách. Výběry do 1500,-- za 29 nad 1500 Kč v zahraničí zdarma. 

Tož jsem zvědav.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Od března jsou výběry v tuzemsku i v zahraniční zdarma s Richee.cz (je to brand Creditas). Spolu s úrokem 1,5 % p.a. (max do 300 000 Kč) je z toho docela zajímavý "druhý účet" právě na cestování. Kurzy nejsou nejlepší na trhu, ale lepší než většina bank.

 

No, o VISA Svět jsem si u mBank požádal stejně, Richee už mám, budu tak mít na výběry jak VISA tak MC debetky. Schválně porovnám, kdo dá lepší kurz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hello, má aktuálně taky 1,5% na spořáku, k tomu koukám 0,6% na běžném.

Na placení v zahraničí jsou jejich kreditky jasná volba.

 

Jak je to ale s výběry v zahraničí? Výběry zdarma má více bank, ale jak je to s kurzy. Která banka je má nejvýhodnější?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hello má ten zvýhodněný úrok na spořáku, kdežto Richee na běžném účtu.

 

Hello má výhodné kurzy na kreditkách, ne na debetkách. Výběr kdeditkou stojí 80 Kč a je ihned úročen (takže se vyplatí kartu "přebít"). Je ale možné zvolit (změna lze 1 x za rok) "výběry z bankomatu v zahraničí zdarma". Já mám ale "1 % z plateb, max 500 Kč měsíčně", protože se mi to vyplatí víc.

 

Výběry zdarma má opravdu více bank, z těch, kde mám karty já jsou to: KB (Visa Platinum k TOP nabídce), ČS (debetky k účtu Erste premier; pozor ČS účtuje při výběru VALUTOVÝ kurz), ČSOB (debetka Visa k ČSOB Premium), Unicredit, Sberbank (debetka k účtu Fér konto Optimal). Všechny zmíněné banky mají plus mínus podobný kurz.

 

Lepší, než průměr je právě Cerditas / Richee a snad i ta nová karta mBank (i když v ceníku je teď uvedeno Visa + 2 %, takže opět nic zajímavého, no uvidíme, vyzkoušíme).

 

Na platby tedy doporučím kreditky Hello (případně kreditku Miles and More od Unicredit, kamarád mi říkal, že mu vychází ještě o fous lépe než Hello i když by to mělo být stejné), na výběry z bankomatu vyzkouším mBank Visa svět proti Richee a uvidíme, co bude lepší. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Patriku, mohu tě poprosit o doporučení nějakého lepšího účtu? Nelétám, takže salónky apod. nepotřebuji, stejně tak cestovní pojištění, hotovost nepoužívám. Spíš bych ocenil nějaké pojištění, ideálně pro řidiče. Jako hlavní banku mám ČSOB, ale jejich prémium mě moc nezaujalo.

 

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mě nenapadá nic jiného než ČSOB Premium či Erste Premier (Česká spořielna). 

Pokud ale odečteš salonky a cestovní pojištění, tak toho moc nezbude. 

 

ČSOB Premium má zdarma v ceně jedno ze třech pojištění - právní pojištění řidiče (to chceš?), pojištění internetových rizik a občanskou odpovědnost (to mám já). Druhé dvě je možné mít za příplatek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám dotaz ohledně internetového bankovnictví ING banky. Anžto je ING třípísmenná zkratka, nepodařilo se mi najít nějaké zmínky. Podle mě to ING někdy na podzim tou novou podobou internetového bankovnictví i appky pěkně zazdili. Pro mě je zejména ta appka na mobilu naprosto nepoužitelná. Někdy do podzimu jsem jí používal denně a vesele jsem posílal peníze sem a tam, nakupoval fondy atd. Teď zde vyvíjím úplně minimální aktivitu. Dělám něco špatně, nebo má někdo podobnou zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem původně ING zakládal jako spořák, ale co se změnily podmínky, mám to jen jako univerzální příjmový účet. Přijde mi tam výplata, přepošlu si peníze jinam. Nové IB je horší, než původní, ale na u 1 odchozí platbu měsíčně to přežiju. Aplikaci nepoužívám, fondy také ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...