Přejít na obsah

Jakou mate banku?


Doporučené příspěvky

Me tvrdila moje bankerka, ze to musi byt plat od zamestnavatele - ja rikal, ze si budu posilat mesicne kilo z jinyho svyho uctu - to by tam zustavalo, nez bych tam mel tech 1,5; co maj jako podminku a vona furt ze ne, ze jedine plat, ze jinak se to nepocita..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

osobně vyzkoušeno - počítá. Jakýkoliv příjem na účet (kromě převodu z jiného vlastního účtu u ČS), převodem z jiné banky, vklad na pokladně, vklad bankomatem.

 

Ostatně rozhodující jsou psané podmínky a tam se nic o zaměstnavateli nepíše, konkrétně je tam toto:

 

Kritéria Služby Premier: Měsíční příjem: 70 000 Kč nebo Depozitní kritérium: 1 500 000 Kč nebo Bilanční kritérium: 4 000 000 Kč. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ČS počítá klouzavý průměr a v měsíci, ve kterém nebude splněn (tedy příjem za předcházející 3 měsíce děleno 3 bude menší než 70 000 Kč) může účtovat poplatek. Zároveň má ale poměrně rozsáhlé pravomoci tvůj bankéř, který ti může poplatek téměř libovolně odpustit, ať už jednorázově nebo nastavením výhodnějších podmínek. 

 

Pokud nechceš spoléhat na libovůli tvého bankéře, tak ten obrat "dotlač" sám, počítá se jakýkoliv příjem, tedy nejen bezhotovostní, vklad pokladnou i vklad bankomatem. Tj. když si vybereš peníze z bankomatu a ihned je tím samým bankomatem vložíš zpět, podmínky splníš :D

Děkuju moc!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle mi dnes dorazilo z čsob.

Změna podmínek pro vstupy

do letištních salónků Mastercard

 

Vážený pane.... ,

 

od 1. února 2020 Mastercard mění podmínky pro vstupy do svých letištních salónků v Praze, Vídni a Bratislavě. Nově budete mít bezplatné vstupy jako majitel Premium Karty (MC World Elite) jen Vy.

 

Jak se Vás změny konkrétně dotknou?

 

Pokud budete s někým cestovat, za vstup do salónků bude třeba za každou osobu zaplatit Vaší Premium Kartou ? v tabulce najdete, kolik přesně:

 

Mastercard salónek

Držitel Premium Karty

Doprovázející osoba

Letiště Praha (Terminál 1)

zdarma jako dosud

nově 300 Kč

Letiště Vídeň

zdarma jako dosud

zůstává 23 EUR (beze změny)

Letiště Bratislava

zdarma jako dosud

zlevněno na 12 EUR (dříve 18 EUR)

 

Vstupů do Lounge Key salónků se změna nedotkne

 

Díky Premium Kartě můžete bez jakýchkoli změn i nadále využít 4 bezplatné vstupy do salónků Lounge Key, kterých po celém světě najdete 1 100.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Úplně v pohodě. U nas v rodině je v prémii kazdej. Se ženou si na účtu obracíme peníze přes trvaly příkaz. ;)

Jen nevím jak je to s dětmi u salónku. Prece je nenechám cekat před...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Úplně malé děti mohou do salonku jako doprovod zdarma (věkový limit je různý). U větších jedině vyčerpat vstup pro hosta. Nebo jim pořídit ten dragon pass za 10 dolarů, co je na něj teď akce
http://www.akcniletenky.com/diskuze/viewtopic.php?f=28&t=7941&start=30

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Erste (Spořka) hlavně hodně tlačí na to, aby pro ní byl klient výdělečný, pokud nenakupuješ jejich nevýhodné investice nebo životní pojištění (jak mi i přímo řekl bankéř) účty klientům vypovídají. ČSOB je v tomto ohledu vstřícnější.

 

Co se týče IB, tak dvě považuji na českém trhu za tragické - George od ČS a IB Unicredit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám Erste asi 8 let, ty podmínky posílání měsíčních částek se časem zmírnily, ty salonky je fajn věc a využívám to nejen v Praze a Vídni ale i jinde v Evropě. Za druhou osobu jsem vždy něco platil, píší že v síti LoungeKey nemusím, ale na tu jsem nenarazil. V Praze, Vídni a Bratislavě se neplatí nic do 4 osob. Úprava podmínek od 1.2. mi žádná nedorazila ani nic nevidím v posledním platném dokumentu.

 

https://www.erstepremier.cz/content/dam/cz/csas/www_erstepremier_cz/dokumenty/letistni-salonky-new.pdf

Upraveno uživatelem Josef01
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stáhni si aplikaci Lounge Key do mobilu, tam si pro každé letiště můžeš najít jestli je tam salonek, který akceptuje Lounge key.

LK je potřeba ale na kartě "aktivovat" , ideálně registrací do aplikace, můžeš pak sledovat vyčerpané vstupy. Salonků, které akceptují LK je přes tisíc.

 

Vstup do salonků MasterCard na základě "prestižní MC karty" a vstup do sítě LK (kam patří i MC salonky) jsou dvě odlišné věci!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zrovna jsem náhodou zjistil, že Fio banka od 1. 7. 2020 zkracuje u cestovního pojištění nepřetržitou dobu pobytu v zahraniční ze 180 (což byl na českém trhu unikát) na 90 dní (což je podprůměr).


Škoda, byla to unikátní nabídka na českém trhu a ideální na různé studijní pobyty a dlouhodobé výjezdy.


Takže pozor, kdo se spoléháte na "celoroční" pojistky, ona sice platí na rok, ale to neznamená, že můžete strávit celý rok v zahraničí. Omezení bývá na 90, někdy 120 dní. 180 dní u FIO byl unikát, který se, bohužel, ruší 


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poptávám banky a zatím se mi nic nelíbí, zkusím se zeptat i tady 

 

Manželka s kamarádkou budou otevírat kavárnu na zámku.

Sháníme banku, která jim dá firemní účet bez nebo s minimem poplatků a dva platební terminály na placení kartou.

KB a Spořitelna nenabídli účet bez poplatků

MBanka nedělá terminály

Airbanka nedělá firemní účty

 

Pokud byste někdo věděli nebo uměli udělat nabídku, byl bych moc rád

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A je opravdu nezbytně nutné, aby bankovní účet a terminál měly holky u stejné banky?

 

Já bych doporučil FIO jako běžný účet a terminál vybrat u toho, kdo zrovna nabídce nejlepší podmínky. Změnit účet vyžaduje více úsilí (obeslat všechny odběratele, nahlásit na FÚ a podobně), než vyměnit terminál. Dokonce jsem zaregistroval nějaký fintech, co nabízí terminály bez fixního poplatku pouze za procento z platby, což u rozjíždějícího se obchodu je výhodnější.

 

Další varianta je vsadit na retenční nabídky, k těm je ochotná třeba Komerční banka. Vzít placený účet a dva terminály a za dva měsíce říct, že přecházíte jinam, pokud vám nenabídnou lepší podmínky. Je vysoká šance, že na to přistoupí

 

Osobně bych ale šel cestou terminál i účet u různých bank, už proto že se pro každý produkt zvlášť dají vyjednávat podmínky.

Upraveno uživatelem Patrik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

....jen jsem to tak hodil do Google - a tohle mi to vyhodilo: https://sumup.cz/welcome/home/?gclid=CjwKCAiAyeTxBRBvEiwAuM8dnZgCpV1vbbehc6QhcOB8RJRDLq1G3gwijYLYZ3rG4Osx1BHYlkC65hoCFooQAvD_BwE

 

490 Kč jednorázově za zařízení a pak už jen 1,95 % z plateb bez paušálů. Ale znám jen tu reklamu, nemám osobní zkušenost. A snad jsem někdy zaregistroval i lepší nabídky (nižší procento z platby), nicméně u rozjíždějící se cukrárny by 2 % neměly být problém a spíše ocení nízké vstupní náklady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, tohle je pro nás něco úplně nového :-) 

 

Teď mi poslaly nabídku z Dotykačky, pokladní systém a ten by to měl umět taky, jen to tam nepoptaly. číšník bude mít v ruce krabici, která umí objednávat, tisknout účtenky a přijímat platby kartou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...