Přejít na obsah

Jakou mate banku?


Doporučené příspěvky

Ja tesne pred vypuknutim korony resil hypo v Ceske Sporitelne. Dostal jsem vyborny pristup, vsechny dokumenty pripravene naraz, jasne podminky, zadne zaseky. Nesel jsem teda ale po uplne nejnizsim uroku a nevadilo mi zalozit si ucet. Mam tam tusim 2,29.
Jeden poradce mi tehdy u Sporky nabizel 2,39 a Unicredit 2,19, ale pred tou me taky varoval. Nakonec jsem si to vybehal sam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud ji chceš jen pro nákupy v zahraničí, tak je to trochu "s kanonem na vrabce". Výhodněji tě vyjde kreditka Hello, která má kurzy srovnatelné (o víkendech o fous lepší, ve všední dny o fousek horší), ale ještě dává 1 % vratku (max. 150 Kč za měsíc).

Můj poslední "minitest"

Revolut:
25.10 250 UAH = 231,48 CZK (0,92592)
27.10. 20 UAH = 18,72 CZK (0,936)

Richee (stejný kurz by byl u Creditas)
28.10. (zaúčtováno 29.10.) 600 UAH = 556,96 CZK (0,9282666)

Alza (stejný kurz by byl u každé kreditky Hellobank)
28.10. (zaúčtováno 29.10.) 241,90 UAH = 222,88 Kč (0.9213724)
27.10. (zaúčtováno 29.10.) 43,00 UAH = 39,62 Kč (0.921353)
27.10. (zaúčtováno 29.10.) 33,50 UAH = 30,87 Kč (0.9214925)
25.10. (zaúčtováno 29.10.) 4 000,00 UAH = 3 685,44 Kč (0.92136)

mBank (Visa Svět)
25.10. (zaúčtováno 27.10.) 4000 UAH = 3 701,46 CZK (0,925365)
26.10. (zaúčtováno 28.10.) 2000 UAH = 1 850,73 CZK (0,925365)

http://www.akcniletenky.com/diskuze/viewtopic.php?f=36&t=5250&start=210

(u Revolutu je krásně vidět rozdíl na kurzu ve víkendový a všední den).

mBank nyní vydává kartu Svět i jako MasterCard, která by měla mít ještě drobně lepší kurz, než VISA. Pozor, musí jít o kartu Svět. Standardní má hrozné kurzy. Pokud ti tedy Hello neschvální kreditku, tak mBank je dobrá volba - navíc nově má na českém trhu asi opravdu nejunikátnější možnosti nastavení povolení/zakázání transakcí, viz můj článek:

https://www.mesec.cz/clanky/dcc-nechceme-mbank-umi-blokovat-nevyhodne-kartove-kurzy/

 

Revolut karta není špatná, sám ji používám, stejně jako Curve se kterou jsou si více-méně rovny i co se kurzů týče, jen Revolut je předplacená karta, kdežto Curve funguje jako "proxy".
U Revolutu je několik háčků:
1. ze strany českých bank, které dobíjení předplacených karet berou jako tzv. quasi cash transakce. Nejen, že za to většina bank nedává bonusy, ale v podmínkách si otvírají cestu účtovat to jako výběr z bankomatu a tedy okamžitě úročit (nejsem si jist, jestli to některá z bank skutečně praktikuje, "nejagresivnější" politiku v tomto směru má Raiffeisenbank. Takže pozor, pokud bys chtěl Revolutku dobíjet kreditní kartou.

2. ze strany Revolutu - sám negativní zkušenosti nemám, ale v diskusích jsem četl o více případech, že při větších obratech kartu blokují a chtějí doložit původ peněz (vše se dokládá přes aplikaci, fotky často neuznají jako nečitelné, veškerá komunikace prostřednictvím chatu v angličtině). 
Když ti dojde ke zneužití české karty, máš zde jako zastání finančního arbitra, ale EU zákazníci nově spadají pod litevskou bankovní licenci, takže případné stížnosti a spory tam :(
Když si budeš chtít počíst: https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=1239073&st=0&sk=t&sd=a&start=3075

Při cestování je omezením výběr z bankomatu bez poplatku - max. 4500 Kč měsíčně u základního účtu, horší kurzy o víkendu (lze vyřešit směnou "do foroty", ale ne u všech měn, třeba ne u UAH). Asi bych ji úplně nedporučil nezkušenému uživateli, je to takový klasický fintech - když v tom umíš chodit, je to zajímavé, ale pro Pepu z Horní Dolní to moc není :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 15. 5. 2020 v 8:50, Beet napsal:

Tak jsem tam volal a všechny podmínky by měly být splněné. Prý připisujou postupně do toho 31.5. jak bylo v podmínkách akce.

Tak stále nic nepřišlo a nepředpokládám, že to poslou o víkendu. Takze v pondělí reklamace. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem tam jednou volal a bylo mi řečeno, že podmínky jsme splnili, že mám počkat do 31.5. kdy končí posílání těch bonusů. Kdyby prý to nepřišlo, tak mám zavolat a sepíšeme reklamaci. No tak holt sepíšeme reklamaci, no.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Očekávaná změna u Monety:

"Od 1.8.2020 bude úroková sazba nově ve výši 0,5 % p.a. (tj. ročně) pro celý zůstatek.

Pokud máte zájem o investování peněz pro dosažení potenciálně vyššího zhodnocení, MONETA Money Bank nabízí širokou škálu vysoce kvalitních podílových fondů. Navíc Vám od 15. 6. do 31. 7. 2020 nebudeme účtovat žádné vstupní poplatky. " To si dovolím doplnit o smajlíka. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ještě k Revolutu, mám ji asi 2,5 roku, původně kvůli Apple Pay. Neřeším kurzy a další výhody, pak jsem si na to zvyknul a i když i má banka začala podporovat Apple Pay, používal jsem ho pro "lepší pocit", že nebude nikdo lehce z ČR zkoumat, co si kde nakupuju a sledovat mě kvůli covidu :-) Nicméně jedna věc mě vytáčí tak, že už s ní končím. Jde o dobíjení kreditními/debetními kartami. Jednak pokud máte více karet stejné banky, tak nepoznáte, která je která jinak, než dle čísla. Dále a to je horší, CVV kódy se tam někdy uloží a někdy ne, resp. se "zneplatní" a pak nějaký čas (netuším jaký, nebo kolik krát) je nutné kód zadat pro uložení. A samozřejmě se to stane, když to nejmíň potřebujete, půl roku je to OK, stojíte pak u pokladny a už už pokladní končí a jdu nabíjet. Běžně je to otázka 5 vteřin max. No a hle, najednou zadejte CVV. To samo neznám z hlavy pro každou kartu, takže hledat v poznámkách. No a pak samozřejmě ověřovací SMSka, na iPhonu nejde zkopírovat kód, takže přepsat do dialogu, nebo nejdříve celou zprávu zkopírovat jinam, z ní vzít kód. Jenomže když ho tam pastnete do ověřovacího dialogu, tak se nezaktivní tlačítko pro potvrzení, musíte do toho pole něco napsat, smazat, aby dialog pochopil, že je to OK a aktivovalo se tlačítko. Takže to, co běžně trvá fakt 5 vteřin najednou je minuta a i více (než dojde SMSka, přihlášení do Revolutu, ...). A tohle pak děláte třeba 10x, nebo kolik a najednou to zase CVV uloží. A za půl roku, nebo kolik se to opakuje. Psal jsem si s podporou o tom, řešilo se to i v tématech snad na jejich www, nebo kde, ale údajně to je otázka poskytovatele karty (nesmysl, mám různé a stalo se to najednou u všech), přejmenovat karty, abych věděl, která je která - nelze. Takže pokud člověk z toho asi neumí vytěžit nějaké specialitky, práci s kurzy, obchodování a tak dále a chce třeba nosti jenom 1 kartu namísto xxx, tak to není vždy to pravé ořechové a je potřeba počítat i s tímto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naopak, jsi prohloupil. U "starých" účtů platí úroková sazba do 31. 7., u Spoření 6 je to na půl roku od založení.

Ja budu v cervenci posilat temer celou castku ze sporaku developerovi, takze pak uz by tam stejne nebylo co urocit. A kvuli kvetnu a cervnu mi to za to nestalo. Na urocich bych mel vic o par stovek, ale kdyz od toho odectu fee za svou zapocatou hodinu prace, tak jsem sul nul ;)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vychází z aktuálního kurzu na burze s drobným příplatkem, aktuální měnící se kurz je vidět v aplikaci, pohybuje se každou vteřinu.

Např, kdybych nyní chtěl nakoupit eura, zaplatím cca 26,78 (skáče mi to mezi 77 a 78) CZK za 1 euro, naopak kdybych chtěl prodat, dostanu za 1 euro 26,74 (skáče mi to mezi 74 a 75)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Viz můj test o pár příspěvků výše. Pozor na to, že Revolut má o víkendu a státních svátcích (a teď nevím jakých - britských, litevských?) příplatek, dle měny. 0,5 % u hlavních měn, 1 % u většiny a 2 % u vybraných. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...