Přejít na obsah

Jakou mate banku?


Doporučené příspěvky

  • po 2 týdnech...

Je tady hodně lidí co má přehled, já ne, takže rovnou poprosím o doporučení, kde si mám založit klasický bankovní účet pro běžného občana. 

1. Bude to můj hlavní  účet, na který bude chodit výplata.

2. Chtěl bych výběry ze všech bankomatů a transakce zdarma.

3. Podpora ApplePay a GarminPay

4. Nejlépe účet zdarma

5. Aby mi rovnou na pobočce vyřídili při zakládání nového zrušení stávajícího účtu u ČS a převedli mi moje všechny trvalé příkazy a inkasa (nevím jestli to vůbec lze) 

6. (Chtěl bych mít nějaké výhody za platby kartou)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Vedení účtu zdarma včetně platební karty a tuzemských transakcí bez nutnosti splnit podmínky má Air Bank, Creditas/Richee, Equa, Fio, Hello bank, mBank, Moneta a nově i Česká spořitelna - https://www.mesec.cz/aktuality/ceska-sporitelna-nabizi-bezplatny-ucet-standard/ . Pak téměř všechny banky mají účet zdarma při splnění podmínek - zůstatek, obrat, všetně velkých bank jako KB, ČSOB, RB, Unicredit, Sberbank. Někdy se to vyplatí, protože dávají různé bonusy, třeba cestovní pojištění (a někdy opravdu dobré), vstupy do letištních salonků a třeba i přímo peníze - např. Sberbank dává 1234 Kč za převod účtu z jiné banky (tedy za Mobilitu) a pak každý rok stejnou částku za Věrnost (pro ty, co využijí Mobilitu to platí až rok po přiznání odměny, za Mobilitu, která se dává cca po 3 měsících)

Pokud chceš výběr ze všech bankomatů, ne jen vlastní banky, tak zbývá Creditas/Richee, Equa, Fio (omezený počet, minimálně jeden měsíčně, při obratu na kartě i víc), mBank (musí se ale vybírat minimálně 1500 Kč), Hello (omezený počet, tuším tři).

Ohledně podpory těhle systémů nevím, nepoužívám, mám pocit, že jsem slyšel, že Moneta a FIO

Bankovní mobilitu umí téměř všechny banky, ale stejně bych na to nespoléhal a nastavil bych si to sám.

S těmi výhodami je to čím dál větší bída, k debetním kartám snad jen ČSOB/Poštovní spořitelna a jejich Svět výhod, žádná hitparáda to ale není. Pak jsou to slevy a bonusy u vybraných partnerů, to má Unicredit (program u-setrete.cz) AirBank a nově ČS. Partneři jsou ve všech třech systémech obdobní (zdá se, že to spravuje stejná firma), u Unicredit je nutné kartu registrovat, u AirBank dokonce aktivovat konkrétní bonus v aplikaci, u ČS je potřeba mít tu jejich aplikaci Poketka - nemám, tak víc k tomu neřeknu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ještě k těm bonusům - trochu lepší je to u kreditních karet, ale i tady je to bída s nouzí. Hello 1 % ze všech plateb, maximálně 150 Kč - zajímalo by tě to? Já ji mám hlavně kvůli výhodným kurzům v zahraničí, ale 3 x 150 Kč (mám ty kreditky tři) se hodí :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S Air se vyloženě nespálíš. Jen, že jsi psal, že chceš výběry z cizích bankomatů a to u Malého tarifu zdarma není, pouze u Velkého, ale ten stojí 100 Kč za měsíc, což mi přijde zbytečné.

Na druhou stranu má Air určité "užitečnosti", např. má pobočky a i když tam nemá pokladnu, lze vybrat z bankomatu i bez karty - pracovník ti (zdarma) vygeneruje kód s pomocí kterého můžeš udělat 3 operace na bankomatu (vklad, výběr), což se třeba v případě ztráty karty může hodit. Stejně tak dostupnost počítače na pobočce není úplně k zahození, vysype se ti doma počítač, potřebuješ dát nějaké příkazy, tak si je zadáš na pobočce a to bez poplatku.

Další zvláštnost je možnost poslat peníze na druhý konec ČR, kde si je příjemce vyzvedne v provozovně Sazky - https://www.mesec.cz/aktuality/kombinace-air-bank-a-sazky-umozni-zasilani-drobne-hotovosti-v-realnem-case/

Já mám účty u všech bank, které jsem vyjmenoval, jako hlavní mám FIO a to kvůli jejich internetovému bankovnictví, které mi maximálně vyhovuje. Je trochu "historické", ale přesně to chci. Jednoduché, přehledné, rychlé, funkční na čemkoliv s libovolnou volbou uživatelského jména i hesla (u Air částečně, jméno musí mít 8 znaků a u hesla je požadavek na složitost - velká+malá písmena+číslice, ale pořád lepší, než přidělené uživatelské jméno a číselné heslo jako má třeba Equa nebo ČSOB).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem zjistil bližší podmínky pro akci Unicredit. Minimálně 1 % získají oba - doporučený i doporučitel, při doporčení dalších se lze dostat až na 3 %. Tak kdyby chtěl někdo nový účet u Unicredit (předem varuji, že je to hrozná banka a na nic jiného, než na "podojení" se nehodí), tak ať mi pošle SZ.
 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes mi přišlo od Equa, že mají do konce srpna akci 300 Kč za doporučení (pro každého). Stačí založit účet a zaplatit 1x kartou.

Počet neomezen! Pokud by chtěl někdo víc info nebo si založit účet, tak se klidně ozvěte ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, rolas napsal:

Toto by ti myslím mohlo pomoct :-). 

Revolut_FreeATM.xlsx 26 kB · 1 stáhnutí

Na tuto tabulku jsem narazil taky a údaje jsou tam dva roky staré...
Proto jsem psal něco o málo relevantních informacích.
Raději dám na názor nějakého místního člena s vlastní zkušeností.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáte teď někdo přehled o úvěrech? Budu řešit financování auta a kromě nabídky přímo od značky chci porovnání i klasických bankovních úvěru. Zatím nejlíp vychází Zonky s 2,99%p.a. a RPSN 3,85. Tak mě zajímá jestli se nedá podpultově sehnat lip.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Ahoj pánové, za pár týdnů se stehujeme do zahraničí a chci si nechat poradit.

Budu mít plat v CZK - na ten moc sahat nebudu
Pak plat v EUR a z toho budu platit jak poplatky, nákupy apod, nicméně budu na základně USA kde se platí Dolarama.

Přemýšlím jakou nejlepší možnost mám pro platby v EUR+USD s případně CZK?

Vážně uvažuji o Revolut premium pro ženu a Metal pro mě (navíc 1% cashback na vše.).

Twisto mi přijde nevhodné, protože je to kreditka.

Nebo má cenu jít do nějaké kreditky naší banky? (Máme Air, Sberbank a Equa).

Dekuji


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...