Přejít na obsah

Jakou mate banku?


Doporučené příspěvky

před 5 hodinami, hinkle napsal:

Az tak? Je pravda, ze pokud clovek potrebuje jen ucet, kartu a Czk, tak jsou lepsi. Ale, ze by to bylo tak zle.....
 

 

1. Hrozné IB (no, v tomto si moc nemá s mBank co vyčítat, ale u UCB mi přijde ještě horší)

2. Neumí okamžité platby

3. Povinnost obratu (15 nebo 50 tisíc, dle tarifu) pro bezplatné vedení účtu 

4. U nižšího tarifu zpoplatněné autorizační SMS (lze se bez nich obejít, když se autorizuje přes aplikaci; nicméně když už musím plnit obrat, zvolil bych vyšší tarif, aby tento problém odpadl)

Po 2 týdenním výpadku internetového bankovnictví před pád lety jim už prostě nevěřím. V mých očích celá banka drží pohromadě pomocí gumiček, žvýkaček a lepicí pásky a je jen otázkou času, než dojde k nějakému průšvihu. 

Otázkou je - co ti vadí na mBank?

Upraveno uživatelem Patrik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Bankomat Komerční banky mě právě okradl o 4.500,- Kč, které mi nevydal. Po potvrzení částky výběru přestal reagovat, po chvíli napsal, ze transakce byla zrušena, napsal, ze je mimo provoz a po chvíli začal zase fungovat.... potud nic zajímavého, problém je, ze transakce byla zauctovana a v KB mi poradili, ať si podám reklamaci u své banky, ze oni to mají v systému jako transakci, která proběhla. A můj dotaz na Patrika, mam vůbec šanci dostat peníze zpět? Žádný důkaz, ze jsem je nedostal,  bohužel nemám.... Pomůže podat trestní oznámení na neznámého pachatele nebo mam počkat, jak se k tomu postaví? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bankomat si vede tzv. žurnál kde je vidět co vydal, také by měl být rozdíl v zůstatku. Tedy reklamaci (u banky, která vydala kartu) rozhodně podat, navíc to nic nestojí. Je vysoká šance, že peníze vrátí. Snad jen v případě napadení bankomatu (tzv. libanonská smyčka) je to složitější, neb peníze bankomat skutečně vydá, jen se zaseknou ve falešné stěně a podobně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dekuju za rychle reakci, reklamaci jsem podal hned, kartu nechal zablokovat, tak uvidíme. Měli by tam být i kamery nebo se pletu? Zase ten bankomat napsal, ze transakce neproběhla  a ani nebylo slyšet počítání peněz....akorát když jsem zadal a potvrdil částku, skočil na mě pes nějakýho Španěla co stal opodál a tak jsme se dostali do krátké slovní přestřelky tak doufám, ze to není nějaký nový druh zlodejny. Ale zase to bylo u vchodu do Bily, lidi všude plno...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamery tam jsou, ale zabírají primárně obličej vybírajícího (kvůli pozdější identifikaci zneužití karty), obvykle nezabírají (a ani by neměly) oblast pinpadu, tj. i šterbinu s vydáváním peněz.

Varianta rozptýlení pozornosti je častý způsob zlodějů, ale to by zase ten bankomat neměl ukazovat, že transakce byla zrušena. Držím palce a napiš výsledek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Dnes mi banker rikal zajimavou vec, ze bych pry rozhodne nemel kartou platit sazky, treba i klidne blbou Sportu z appky, nebo Tisport. Pry bez ohledu na castku je to vykricnik, ktery muze znamenat problem u hypotek, ovlivnuje vysi predschvalenych uveru apod. Slyseli jste o tom? Pry se to casem vyresetuje..

Nevim, nekdy jsem si vsadil sportku, mesicne dam vic za blbej netflix nez za tohle.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem se setkal s tím, že banka tzv. quasi cash transakce nezapočítává do bonusů a třeba Česká spořitelna má v ceníku, že za takové platby může uplaťnovat poplatky, byť to momentálně neaplikuje.

Co se týče vyhodnocování nějakého rizika, tak to nikdo neví jistě. Může tam být cokoliv, určitě bydliště (oficiálně nesmí banky hodnotit dle rasy, ale když budeš mít trvalé bydliště v Matiční, tak jsou to určitě body dolů), profese (teď asi nebudou v kurzu lidé v pohostinství), věk, pohlaví (i když se to nesmí), stav (svobodný/ženatý), atd. Proto třeba doporučuji mít banku, která mi dává hypotéku úplně oddělenou od všech informací, nenechat si tam ani posílat výplatu na účet. Náhoda je blbec, už jsem slyšel o případu, kdy člověk těsně před fixací přišel o místo a našel si něco jiného za nižší plat, banka mu pak napálila fixaci, protože věděla, že nemůže odejít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
před 39 minutami, straspol napsal:

Pracuju na refinancování úvěru. Jakou banku doporučíte ? 

Momentálně jsem ve fázi "těsně před čerpáním" u Refinanso.cz od Monety. Momentálně jsem lepší nabídku jinde nedostal. Podmínky v pohodě asi nejnižší úrok a navíc ofset. Vše šlo online. Za mě dobrý. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nojo, kouknul jsem na stránky, ale je to samé mletí o hypotékách. Já hledám úvěr..

Hah, tlaky jsem automaticky viděl hypotéku. Bavíme se o úvěru v řádech nižších statisíců nebo víc?

Já teď řešil na auto, sazby jsou všude plus mínus stejně, měl jsem tři nabídky který vycházely nastejno - KB, Equa, Zonky. Equa byla nejrychlejší s nejmenším oserem okolo, potom KB, nakonec největší oser byly Zonky kde se furt handlovalo se sazbou aby dorovnali konkurenci, nakonec jim to ale stejně zabil 2% poplatek za poskytnutí. Šel jsme do KB, protože u nich mám více věcí, bylo to pro mě nejpohodlnější.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doslova se jedná o střední statisíc
Jaká je teď taková nějaká slušná úroková sazba ? Nějak se mi nechce věřit na ,,Bomba nabídká , OLÉÉÉÉ, OUNLY SPEŠL FOR JŮŮŮŮ, ať nežerem, 5,9 !!!

Já se dostal na 4.8-4.9 při stejný RPSN a částce do půl mega. Zonky dalo 3.6 ale rpsn 4.9 kvůli 2% poplatku za poskytnutí. Asi by šlo i min, ale vzhledem k velikosti úvěru a faktu že mám v plánu to splatit do 3 let už to nedělalo takovej rozdíl, abych se s tím trápil.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, ragu napsal:

Ještě se podívej na tohle, ale dobře si prostuduj podmínky, jestli je to pro tebe vhodný. Nesmíš dávat mimořádné splátky, vyplatit úvěr dřív atd. To pro mě nebylo.
https://www.sberbank.cz/cs-cz/obcane/pujcky/fer-pujcka

Nechápu, jak s tou nízkou sazbou dokážou v celkových nákladech být dražší než banky se sazbou ke čtyřem procentům- kde je zakopanej pes..? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechápu, jak s tou nízkou sazbou dokážou v celkových nákladech být dražší než banky se sazbou ke čtyřem procentům- kde je zakopanej pes..? 

Rozkryj si ten příklad. Vtip je v tom, že sazba je reálně vysoko ale při splnění určitých podmínek ti dají cashback.
4f550bc1857dea37f890c3797957815e.jpg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...