Přejít na obsah

Jakou mate banku?


Doporučené příspěvky

před 6 hodinami, petr_cha napsal:

To mam jako poslat penize tam a zpátky a dostanu petistovku.. v cem je zadrhel? 🙂Screenshot_20210511-164931_Messages.jpg

Zadrhel bych viděl v tom, že peníze z kreditky poslané někam na účet se ti hned úročí. Neplatí na ně bezúročné období. Ale teoreticky když to pošleš tam, a tentýž den zase zpět, tak se ti nic úročit nebude.

Chce to přečíst celé podmínky té akce jak to mají nastavené.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, je to tak, jak píšeš. Hello má občas takové divné akce, platí jen pro oslovené.

Je také pravda, že peníze se ihned úročí, ale je tu takový "hack" . Když celý účet kreditky (včetně plateb) vyrovnáš do předposledního dne v měsíci, systém nevygeneruje úrok, ani poplatek za rezervaci úvěrových zdrojů (=poplatek za vedení karty), protože bude kartu brát jako nepoužitou. Občas to využívám, že na začátku měsíce vyberu celý zůstatek karty, provádím s penězi své čachry-machry a ke konci měsíce vše vrátím. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Ahoj všem - poraďte, prosím: hledám běžný účet, ke kterému lze mít dvě platební karty. Vedení účtu i vydání a správa obou karet ideálně zdarma. (Má sloužit pro pravidelnou měsíční úložku a postupné čerpání na denní potřebu a potřeby.) Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To bude umět většina levných bank. Ty karty mají být na různé osoby, nebo dvě karty na stejnou osobu. Chceš aby byla jedna Visa a druhá MC, nebo je ti to jedno? Co výběry z bankomatu - nevadí ti fixovat se na bankomaty jedné banky, nebo chceš větší svobodu? Co zahraničí - budeš platit/vybírat a tedy i řešit kurzovou marži?

Zcela určitě vyluč Equa - neumí kartu pro disponenta. Naopak určitě splní požadavky Fio a Air Bank. Fio má vždy zdarma kartu pro majitele a po jedné pro každého disponenta, Air zase dvě karty a je jedno, jestli pro jednu osobu obě, nebo po jedné pro různé osoby. Kromě toho je možné u Air mít ještě nálepky (tuším tři? Nejsem si jist). A pak je možné přidat kartu do Googlepay a platit/vybírat telefonem, to jde u všech karet.

 

Nejsem si jist, jak je to u Creditas a Hello s více kartami, to by chtělo se zeptat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Patriku,

děkuji za rychlou odezvu.

Ano - mělo by se jednat o jednu kartu pro majitele účtu a druhou pro zvoleného disponenta.

Z bankomatů se bude vybírat občasně, prioritou budou platby v ČR. Tím pádem by mělo být jedno, jestli je jedna Visa a druhá MC (?)

Pro zahraniční platby účet využívaný nebude.

Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, v ČR je to jedno. Pak tedy půjde o "soutěž sympatií". Já mám obě dvě (a ještě spoustu dalších), ale doporučil bych spíše FIO, hlavně kvůli jejich internetovému bankovnictví, které považuji za nejlepší (ale hodně lidí na to zase kouká jinak), je takové až archaické, ale právě ta jednoduchost mi vyhovuje. Jde nastavit různá práva pro různé osoby, e-maily (zdarma) nebo SMS (za peníze) po každém (nebo podmínkami definovaném) pohybu. 10 výběrů z jejich bankomatu a minimálně dva (dle obratu na kartě až pět) z cizího měsíčně je zdarma, stejně tak vklady a výběry (nad 1000 Kč) na přepážkách jsou zdarma.

 

FIo umí vydat karty i pro spořící účet, i když v současné době je to vzhledem k mizivým úrokovým sazbám úplně jedno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mužeš si tam dojít na pobočku a oni si ho třeba zkopírují tam 🙂 Jestli mají nárok kopírovat nebo ne, nevím, ale pokud ten doklad minimálně neuvidí, nemusí pak být třeba funkční některé (zejména elektronické) bankovní služby. Třeba bankovní identita (pokud ji teda KN má/poskytuje). Třeba do čobky jsem musel osobně 😞 kvuli občance.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na kópiu nárok nemajú, majú ale nárok na jej predloženie a aktualizáciu údajov z titulu AML zákona. Alternatíva teda bude doniesť im ju na pobočku a nesúhlasiť s vyhotovením kópie. V prípade nesúhlasu s kópiou mali banky rozny prístup - mám pocit, že v minulosti súhlasom niekto dokonca podmieňoval pokračovanie zmluvného vzťahu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 minutami, AweOne napsal:

súhlasom niekto dokonca podmieňoval pokračovanie zmluvného vzťahu...

Což ze zákona nesmí.

Jedině ten AML zákon, který ale u politicky neexponovaneho, běžného občana nepřipadá v úvahu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...