Přejít na obsah

Jakou mate banku?

Doporučené příspěvky

Patriku, rád bych tě požádal o radu. Bylo mě doporučeno nějáké úspory dát na termínovaný účet kvůli dobrým zkušenostem kamarárů sem, co si o nich myslíš? Děkuji za odpověď  :cheers:

https://www.jtbank.cz/produkty/terminovane-vklady.html

Jednoduché. Spekulace na pojištění vkladů, zákonný limit cca protihodnota EUR 100.000.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná debilní otázka, ale kde v Praze natrefím na arabskou směnárnu?

Nejlepší kurzy dostávám u prahaexchange.cz, je to v Jindřišské ulici vedle hlavní pošty, ale nemají kurzy na webu.

Z těch, co kurzy na webu mají, tak mi nejlépe vychází alfaprague.cz (chce to vytisknout si kupon na VIP kurz z jejich stránek)

Případně ještě eurchange.cz a czech-exchange.cz, ale tam už jsem dlouho nebyl.

Upraveno uživatelem Patrik
Odkaz ke komentáři

To mě zajímá, ale nechápu. Doporučený dopis na 30 000Kč? Jak to přesně funguje? To si je posíláš na účet nebo hotově, nebo jak?

Tohle by mě taky zajímalo.

Pošlu si doporučený dopis na dobírku  - ten na 30 000 Kč už je vyzvednutý, peníze přistály na účtu, Citi přiznala 600 Kč bonus z platby 30 000 Kč, náklady na odeslání se zákaznickou kartou České pošty 85 Kč. Další dva na mne čekají na vyzvednutí (jeden na 60 tisíc, jeden na 50 tisíc), čekám až mi začne nové účetní období na jedné z karet, to bude v sobotu.

Zkrátka si pošlu dopis na dobírku (která jde na mnou zvolený účet, v mém případě ING, ale to je jedno) a zaplatím ho kreditkou, která dává 1 nebo 2 % z objemu plateb. A právě to 1 nebo 2 % jsou můj zisk. Karty neberou všechny pošty, jen některé. Pokud máte nějakou v dosahu (ale není to vaše doručovací), lze dopis poslat na adresu:

Jméno Příjmení

poste restante

190 03 Praha 9 (například, tohle je pošta v galerii Fénix na Vysočanské, lze zvolit i jinou, zatím kromě Prahy ještě v Ostravě a Jihlavě, aktuální seznam zde: https://www.ceskaposta.cz/documents/10180/3532928/platby-kartou.xlsx/0ebb0009-dab1-4175-bffa-f3f907b31b7e )

No a na stránkách České pošty podle podacího čísla sledovat, až bude dopis na místě a pak tam přijít s "mám tady dopis na poste restante" a zaplatit dobírku.

Upraveno uživatelem Patrik
Odkaz ke komentáři

Patriku, rád bych tě požádal o radu. Bylo mě doporučeno nějáké úspory dát na termínovaný účet kvůli dobrým zkušenostem kamarárů sem, co si o nich myslíš? Děkuji za odpověď  :cheers:

https://www.jtbank.cz/produkty/terminovane-vklady.html

Nebo použij ten s výpovědní lhůtou... https://www.jtbank.cz/produkty/vklady-s-vypovedni-lhutou.html

Odkaz ke komentáři

Jeden z uživatelů mi napsal, že si také sám sobě posílal dopis na dobírku z pošty a chtěli po něm 125 Kč za cenné psaní. Takže - stačí doporučený dopis (však to nepotřebujete pojistit), cena včetně dobírkového je 86 Kč, pokud máte zákaznickou kartu České pošty, tak ještě o korunu méně. Nesmíte se nechat, ony přepážkové pracovnice se vždycky snaží vnutit dražší službu, na mně to včera, když jsem posílal další zásilky, taky zkoušely.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

.....

Transferwise hodlám vyzkoušet, ale přepočet přes střed je samozřejmě pitomost - nikdo jim cizí měnu za střed neprodá, ani ji od nich nekoupí. Sami na svých stránkách píší, že mají poplatek 0,5 %. Koukal jsem, že mají i nenulový spread, mezi tím, jestli se daná měna posílá nebo přijímá. nevím, jetli ten 0,5 % poplatek už je v tom, nebo jestli je účtován ještě k tomu. Nejlepší by bylo, kdybys napsal který přesně den jsi posílal a kolik a kolik jsi přesně dostal (a jakým způsobem - hotově, na účet v bance, atd)

Cest praci Patriku. Uz jsi ten TransferWise vyzkousel. Budu zase delat pravidelne poslani vypalneho z Norska do Ceska, tak si rikam, jestli to zkusit timhle kanalem.

Odkaz ke komentáři

Tak třeba zde je vlákno se seznamem karet, které dávají bonusy za pořízení:

http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=1222647

Jinak 2 % ze všech transakcí dává (z aktuálně poříditelných karet) jen Citi a to ve třech variantách - Life, Mall a Broker Consulting. Někomu vydají všechny, někomu jen jednu. Já mám první dvě a snažím se získat třetí, tak uvidíme. Navíc za zřízení prvních dvou karet je bonus 2000 Kč, v prvním případě jde o bonus na kartu (tedy použitelný na jakýkoliv nákup) v druhém kupon do obchodu mall.cz. Horní hranice bonusů je 1000 Kč měsíčně.

Pak mám ještě Home Credit, ten dává jen 1 %. Není horní hranice bonusu, ale lze zaplatit maximálně 60 000 Kč týdně.

Pak je zde Cetelem, která nabízí jednu ze 4 výhod (lze zvolit jen jednu a měnit jen 1 krát za rok) - 2 % ze všech transakcí max 400 Kč měsíčně nebo 3 % z nákupů přes internet max 800 Kč měsíčně nebo 4 % z nákupů u čerpacích stanic, max 800 Kč měsíčně, nebo bez bonusů ale s výběry v zahraničí zdarma.

Pak prý nabízí něco ještě ČSOB, také 1 %. Pak ještě Komerčka s 1 %, ale to jde pouze na produkty od KB, tedy peníze nedostanete v hotovosti, ale k investování do fondů nebo na penzijko.

Odkaz ke komentáři

Cest praci Patriku. Uz jsi ten TransferWise vyzkousel. Budu zase delat pravidelne poslani vypalneho z Norska do Ceska, tak si rikam, jestli to zkusit timhle kanalem.

Já ne, zkus se na finexpert.cz zeptat uživatele fremantle. Zkoušel to, výsledek byl - pokud tě někdo doporučí a tím pádem dostaneš kredit na poplatky, tak dobré, jinak nic moc. Kurzy ani ne extra špatné, ani ne extra dobré. Zkus mu napsat soukromou zprávu, určitě tě rád doporučí. Já zatím využívám devizovky (s NOK bude celkem problém, snad Akcenta, možná SAB, možná Exchange) a Valutomat (zatím NOK nemá).

Odkaz ke komentáři

Jo ještě jde zde Citi ČSA, ta dává 4 míle za každých utracených 100 Kč, ale moc se to nevyplatí. Letenky za míle jsou relativně drahé, stejně se musí platit poplatky a příplatky (takže po Evropě dost na nic) a limit je 15 000 mil za rok s tím, že zajímavé destinace jsou za hodně desítek tisíc mil. Jo, to když dávali 50 000 mil za pořízení a šlo za to koupit letenky kamkoliv na americký kontinent všetně Hawaii, to bylo jiné kafe, ale teď je americký kontinent, tuším, za 80 000 Kč a Hawaii snad ještě dražší. Celkem to tím zabili. Navíc karta stojí 2,5 tisíce za rok. Jediná výhoda je, že letenky za míle jsou ve vyšší bookovací třídě, takže je lze relativně levně měnit, stornovat, prodlužovat, atd.

A ještě Česká spořitelna, ale tam je to fakt mizérie, limit je jen pár stovek za měsíc a karta taky něco stojí. Jako je tu ještě ten iBod, ale to taky nic moc.

Odkaz ke komentáři

Jo vím, už třetí týden hledají formulář na kreditní kartu, dneska jsem tam měl opět jít a zase mi volal, že ten formulář ještě nemá. Nic jiného bych si u nich nezřídil, finančně radit bych si tam určitě nenechal. Ale když já ty tři kreditky (Citi Mall, Citi Life a Home Credit Premia) využiji naplno (a tím na bonusech mám skoro 4 000 Kč) a ještě bych uživil jednu (no klidně víc, ale jaksi nikdo jiný vracecí se slušným procentem a limitem na vratky) nedělá :(

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

(KKK) Hm tak to mám do 2018 klídek pak už asi nic takového stejně nebude  :furious: Ale snad už terminál bude mít každý i v horní dolní :clap:  a banka nebude nic obchodníkům za používání účtovat.  :cheers:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...