Přejít na obsah

Jakou mate banku?

Doporučené příspěvky

UCB je u me druha nejhorsi, prvni je jednoznacne KB. KB sem mel, UCB mam, a musim mit, bo hypo. popravde neresim ani tak poplatky-je mi jedno, jestli je to gratis,nebo za kilo-ale otviraci dobu pobocek-vklady, privetivost inetbankingu, ochotu helpline a tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem eBanku, ta je teď (už roky) pod Raiffou a stojí to za h...

Přijde mi, že velké banky se chovají více arogantně, chybí jim sebekontrola, Raiff na mne působí jako neřízená střela..

Menší banky, zjm. ty které se rozjíždějí, jsou klientsky příznivější, takže tam vidím cestu i pro sebe. Než se to fúzne zase pod nějkaou velkou... :)

Odkaz ke komentáři

U raiffky je desne dulezity na jakyho bankere clovek narazi. Nez sem nasel nekoho chytryho a snazivyho, tak to trvalo, ale pak vsechno funguje naprosto skvele. Bohuzel furt nekam odchazej za lepsim, takze je to nekonecnej boj.

Odkaz ke komentáři

FIO zruším. I když ne ze zcela racionálních důvodů. Nelíbili se mi tam prostě ty lidi, ta pobočka, to jak mu nefungoval monitor - asi desetkrát čachroval s kabelem, aby mu to něco ukazovalo, když jsem zakládal účet, mezi tím tam vlezli tři lidi, že v bankomatu co je z venku nejsou peníze. Prostě to na mě celé nepůsobilo dobře. Měl jsem asi slabou chvilku, páč za normálních okolností bych ten účet nedozaložil. Pak se mi to doma rozleželo a došlo mi, že to celý bylo vlastně strašný - zcela hnusnej první dojem. Tak strašnej, že se mi tam ještě nechtělo to jít zrušit. Získal jsem k FIO odpor.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
Návštěvník lack71

Mám tu nejhorší ze všech....poštovní Spořitelnu ERA.....děsivý poplatky, děsivý služby, panoptikum za přepážkou........ale jsem línej rušit účet a zakládat novej  :frusty:

Odkaz ke komentáři

Je nejaka banka co ma zdarma vklad na ucet treti osobou?

Pokud ta osoba nema ve stejne bance ucet?

Diky

A byl by takový problém udělat tu osobu disponentem? Třeba ve FIO si založit (ještě) jeden spořicí účet a jen k tomu mu dát práva k disponování. Na ten pak může ukládat jak je mu libo.  Nebo to má být více lidí? Jak často to má být? Třeba Equa jednou měsíčně proplácí 40 Kč při vkladu přes poštu. Takže by zaplatil za poštovní poukázku, ale tobě by přišlo na účet o těch 40 Kč víc, stačí jen uvést variabilní symbol 111

Odkaz ke komentáři

Ja mam ZUNO bank, je tam vse bez poplatku, vcetne neomezenho poctu vyberu zdarma z jakehokoliv bankomatu (vyber musi byt alespon tisic korun) a to i v cizine, coz myslim ze zadna jina banka rozhodne nenabizi ve standardu a uz vubec ne bez poplatku.

Pozor, to je jen u PLUS účtu, který stojí 69 Kč měsíčně. Poplatek je odpuštěn v případě obratu 3000 Kč na kartě. U základního účtu nejsou výběry z bankomatu.

Odkaz ke komentáři

Mám tu nejhorší ze všech....poštovní Spořitelnu ERA.....děsivý poplatky, děsivý služby, panoptikum za přepážkou........ale jsem línej rušit účet a zakládat novej  :frusty:

Mám taky jako jeden z účtů a až tak stěžovat si nemůžu: změnil jsem účet na Era Online účet, takže spíše platím kdybych si potřeboval něco vyřídit ne pobočce, nicméně s takovou situací jsem se za roky nesetkal. Jinak účet zdarma, pokud je tam v průběhu x dnů na kontě cca 15t, online transakce rovněž zdarma, přístup přes PC nebo přes mobil s poměrně slušným prostředím a přehledem o všem co je na účtu, integrovaná možnost platby přes QR kódy, na případné reklamace a dotazy přes formulář reagují během pár hodin.

Odkaz ke komentáři

Jak nejlépe spořit dítěti?

Využít něco v zahraničí? Tady toho moc není, stavebko nemá smysl, investování nic moc...Je něco v okolí - Rakousko Německo co by se vyplatilo?

a druhou věc...vyplatí se mít konto v Rakousku, Německu kvůli EC kartě a vůbec nějakým výhodám? Třeba pro odkládání /spoření? Nebo to nemá smysl?

Upraveno uživatelem tenge
Odkaz ke komentáři

Pokud chceš spořit dítěti, tak důrazně nedoporučuji dětské produkty. 

Produkt na jméno dítěte je jednou pro vždy jeho, jako rodič nemáš možnost ovlivnit kdy mu budou peníze vyplaceny (prostě v 18 letech) a jak s nimi naloží. Když je budeš v jeho prospěch využít dříve, je možné, že k tomu budeš potřebovat souhlas opatrovnického soudu.

Stavební spoření není až tak špatné, úrok sice mizerný, ale díky státní podpoře nevychází úplně špatně. V rámci různých akcí se dají uzavřít smlouvy bez vstupního poplatku.

Jestli potřebuješ EC kartu, tak ti nic jiného než založení účtu v Německu či Rakousku nezbude.

Odkaz ke komentáři

Pokud chceš spořit a ne investovat tak ano. Pak jsou zde ještě investice (opět doporučuji na svoje jméno a portfolio předat dítěti, až budeš mít dojem, že je dostatečně rozumově vyspělé, což může být klidně v 35 :) ). Ty ale vyžadují ochotu podstoupit riziko (není zaručeno žádné zhodnocení, dokonce ani to, že dostaneš tolik, kolik jsi tam vložil) a alespoň nějakou základní orientaci v této oblasti - nejhorší, co můžeš udělat, je slepě někomu věřit, že to za tebe zařídí. Zařídí to obvykle tak, aby na tom vydělal on.

Já jsem investicím na chuť nepřišel, takže volím klasické spořicí produkty kryté fondem pojištění vkladů (což je i to stavebko).

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...